Se opravičujem, res sem se zatipkal. Kako hitro je 1 nula preveč. In kako pomembna je. Dnevni izleti so dolgi okoli 10 milj na 1 stran, to je približno pol ure vožnje. Raziskujemo predvsem zanimive zalive na Krku. Lansko leto smo obvozili cel otok Krk. Štartali smo z dvema čolnoma ( sam se na takšno pot ni dobro podati ) v mestu Krk in se po zahodni obali odpeljali do Malinske, tam je bila jutranja kavica. Pod mostom smo se zopet ustavili in se kopali, kopali smo se nato še v Klimnem, kjer smo se namazali tudi z Blatom. Nato smo se skozi Senjska vrata peljali mimo Baške in nato še do Stare Baške, kjer smo imeli obilno večerjo. In nato mimo Punata nazaj do Krka. Če se prav spomnim smo prevozili 63 milj, sama vožnja je trajala nekaj manj kot 4 ure. Porabil pa sem malo več kot 30 litrov goriva, na čolnu pa je bilo 6 oseb 2 odrasla in 4 najstniki.
Upam, da mi ne bo kdo zameril, ker pišem to na tem naslovu in ne na zanimivih poteh. Ampak želel sem povedati bistvo, da tudi za takšne izlete ne potrebuješ ne vem kako velikega plovila. Saj vsi vemo, da vsak centimeter in vsak konj na morju zelo veliko staneta. Zelo dobro je, če imaš družbo še kakšnega plovila, predvsem pa moraš poznati vremenske pogoje.