OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Feb 24, 2016 08:58
zakaj? tu se motiš, številka trupa nima veze s CE deklaracijo. Jaz lahko prevzamem številko obstoječega trupa brez zrcala ali podna, naj si bo kakorkoli že (čeprav je tabla ravno na zrcalu če me spomin ne vara) in prepišem v izdajno listino te cifre. Ker jaz ne konstruiram in izdelujem, temveč samo sestavljam - zatorej imam CE potrdila od proizvajalca, moj CE se samo naslanja da je sestavljeno v avstriji, ter da so izjave/potrdila kupljenih delov skladna z avstrijskimi zakoni (da ni okolju škodljivih snovi, da se ne porežeš po robovih, etc...garancije in ostale zadeve nimajo veze s tem), kar pa še vedno ne pomeni da moram zamenjati številko trupa. Ker ga nisem izdelal. Govorimo o zemlji porekla čolna kot celote - avstrija. En vijak manj - kitajska. ampak to nikogar ne zanima
Imamo sami iste stvari v firmi, npr. izvažamo v iran, stvar pa iz anglije, ki ni pogojev da izvozi in da iran uvozi karkoli zaradi embarga. kupimo, dodamo nek zaščitni pleh, prepišemo osnovno številko s stroja in prodamo naprej kot naš proizvod, s številko od originalnega proizvajalca. CE Konform seveda. V avstrijskem podjetju.
Drugače pa na CE - se lahko poščiješ, ti povem iz prve roke. 80% teh papirjev je sama laž - to pomeni, ne izpolnjujejo se ti standardi. V zadnje sem gledal stroj za nanašanje tafta na plastiko, do jermen in elektromotorjev si prišel z nosom lahko, ne samo z roko, tud enega piktograma, kaj šele ograje, zaščite za jermena...pa je imela CE. Že konstruktorja bi moral s šihta vržt, kje je potem projektno odgovorni, pa prodajni in na koncu direktor/prokurist, ki je podpisal CE list. Tako da...kot sem že enkrat napisal, nemške kvalitete ni več. že dolgo.