Gumenjak zložljiv ~4m

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Sr Feb 24, 2016 08:06

kr3mn1 napisal/-a:za CE je vseeno če je s kitajske, dokler čoln ni uvožen kot celota. Samo zrcalo uvijačijo na dunaju pa je made in avstrija. nič protizakonitega. Izdelan v avstriji, iz delov narejenih na kitajskem.

ne drži, potem št. trupa ne bi začela s CN temveč A

to kar si napisal pa delajo italijani (preveč "proizvajalcev" za naštevanje) ukrainci (grand, brig, adventure) in angleži
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Feb 24, 2016 08:58

zakaj? tu se motiš, številka trupa nima veze s CE deklaracijo. Jaz lahko prevzamem številko obstoječega trupa brez zrcala ali podna, naj si bo kakorkoli že (čeprav je tabla ravno na zrcalu če me spomin ne vara) in prepišem v izdajno listino te cifre. Ker jaz ne konstruiram in izdelujem, temveč samo sestavljam - zatorej imam CE potrdila od proizvajalca, moj CE se samo naslanja da je sestavljeno v avstriji, ter da so izjave/potrdila kupljenih delov skladna z avstrijskimi zakoni (da ni okolju škodljivih snovi, da se ne porežeš po robovih, etc...garancije in ostale zadeve nimajo veze s tem), kar pa še vedno ne pomeni da moram zamenjati številko trupa. Ker ga nisem izdelal. Govorimo o zemlji porekla čolna kot celote - avstrija. En vijak manj - kitajska. ampak to nikogar ne zanima

Imamo sami iste stvari v firmi, npr. izvažamo v iran, stvar pa iz anglije, ki ni pogojev da izvozi in da iran uvozi karkoli zaradi embarga. kupimo, dodamo nek zaščitni pleh, prepišemo osnovno številko s stroja in prodamo naprej kot naš proizvod, s številko od originalnega proizvajalca. CE Konform seveda. V avstrijskem podjetju.

Drugače pa na CE - se lahko poščiješ, ti povem iz prve roke. 80% teh papirjev je sama laž - to pomeni, ne izpolnjujejo se ti standardi. V zadnje sem gledal stroj za nanašanje tafta na plastiko, do jermen in elektromotorjev si prišel z nosom lahko, ne samo z roko, tud enega piktograma, kaj šele ograje, zaščite za jermena...pa je imela CE. Že konstruktorja bi moral s šihta vržt, kje je potem projektno odgovorni, pa prodajni in na koncu direktor/prokurist, ki je podpisal CE list. Tako da...kot sem že enkrat napisal, nemške kvalitete ni več. že dolgo.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Feb 24, 2016 10:15

Tako da...kot sem že enkrat napisal, nemške kvalitete ni več. že dolgo.

Se strinjam, predvsem s tem tvojim zadnjim stavkom kr3mn1, se pa še ponekod najde, vendar vse redkeje :oops:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Feb 25, 2016 13:17

http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_c ... ih_colnov/

tega so pa le vpisali kot kitajskega

kako lahko za čolne istega "proizvajalca" vpišejo kraj gradnje včasih kitajska drugič pa avstrija

hočem pokazat da so mnogi s svojimi zgornjimi pisanji v zmoti
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Feb 25, 2016 14:36

ker je vse odvisno od CE deklaracije, kako predstavis stvar. jaz Sem samo napisal da "ni protizakonito" in kako tak CE rata.

kaj je pa pravilno, je pa nekaj drugega
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Feb 26, 2016 07:39

Tako da...kot sem že enkrat napisal, nemške kvalitete ni več. že dolgo.

Ravno včeraj prevzel novo opel astro, zadnje luči dobr da niso ven padle do firme, kot bi otroc sestavljal skupaj.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Feb 26, 2016 08:19

To zdaj pakistanci začeli sestavljati
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Feb 26, 2016 08:43

cibro ne zezi se, ker grem maja tja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti