Yamaha 15 in gumenjak
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
valen napisal/-a:Ni logike, ko sta oba priključena dela normalno, ko spodnjega snamem dela "polovično" trese, ko vrnem oba spet lepo dela le ko zgornjega snamem crkne motor kar ni logike kar si napisal da spodnji ne dela.
Ko odklopiš zgornjega bi moral delati samo na spodnjega, pa crkne. Torej je spodnji totalno mrtev, oziroma toliko mrtev da samostojno ne dela. Če je kriva elektrika pa boš ugotovil s preizkusom, kot sem ti napisal.
Glede na to, da je motor 2014..... a je še v garanciji? Če je v garanciji, tu zaključi z lastnimi posegi in pelji na servis. Če ni, menjaj tuljave in spet poskusi, da vidiš ali je kriva tuljava alikaj drugega.
Če bo z zamenjanima tuljavama dlalo enako na istem cilindru, potem je nekaj narobe v cilindru samem. Če bo po menjavi tuljav delalo narobe na drugem cilindu, je fuč tuljava. Še enkrat....pazi na garancijo, da si je ne zjebeš, če jo še imaš.
Včasih so tuljave samo 'delno' slabe....in je diagnostika malce bolj zajebana, da ugotoviš, daje fuč....denimo svečka ima iskro, ko kurblaš naroke, ko jo priviješ v cilinder, ne dela, včasih začne prebijat, ko se segreje, sicer dela normalno, včasih samo občasno da iskro itd....
Če bo z zamenjanima tuljavama dlalo enako na istem cilindru, potem je nekaj narobe v cilindru samem. Če bo po menjavi tuljav delalo narobe na drugem cilindu, je fuč tuljava. Še enkrat....pazi na garancijo, da si je ne zjebeš, če jo še imaš.
Včasih so tuljave samo 'delno' slabe....in je diagnostika malce bolj zajebana, da ugotoviš, daje fuč....denimo svečka ima iskro, ko kurblaš naroke, ko jo priviješ v cilinder, ne dela, včasih začne prebijat, ko se segreje, sicer dela normalno, včasih samo občasno da iskro itd....
Viamare 380, ti bo težko glisiral z Yamaho 15. Ravno ta vikend smo testirali viamare 330 , ki je dost lažja kot tvoja in Yamaho 15.-letnik 2015. Z dvema zelo težko zglisira, mora vedno bit eden na premcu, da zglisira, ko pa pride manjši val in mora spusti plin, je pa ponovno problem, spet eden na premec. Ko smo pa montirali, gor 4. kraki propeler od moje honde 20, pa je šlo dokaj vredu. Tukaj mislim, da ni problem v motorju, ampak gumici. Zelo slabe plovne lastnosti ima.
Propeler je original, od moje honde bf 20. Če ne boš našel propelerja, glej pod original motor honda bf 20,letnik 2016. štirikraki, ker nimam dostopa do čolna-sem doma. Mislim pa da je oznaka 9-1/4x10. Najdeš ga na As Domžale, kjer prodajajo motorje. Paše pa gor brez problema. Mislim ,da bo moralo bit dosti boljše.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov