gumar 460 in suzuki 30hp

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » So Okt 10, 2009 12:02

cibro napisal/-a:Ne, je sicer isti model samo ni pa ta: tule so slike mojega še s tastarim motorjem in sedaj nimam več tistih polic levo desno ob sedežu ker imam novega in pa novo konzolo, sicer je enako kot je bilo le brez poličk in konzola ter sedež sta iz stekloplastike , prej je bilo iz lesa. Po meri je narejeno sedaj.pa tisti kvazi rolbar sem ruknu dol, pa lojtrce dal zadaj iz inoxa.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=483

A so teli boksi urezani v globino dojnega dna do podna? So original ali je to predelava? Razmišljam da bi si jaz vrezal box za inox rezervoar. Imam samo en box v špici za vrvi, sidro, bokobrane, jopiče,...ki je kot klopca. Za tem proti konzoli bi odrezal poden in prišel v dvojno dno in tam vgradil inox rezervar. Bi blo to ok?

Kaj menite o rezanju podna po celotni širini?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » So Okt 10, 2009 18:29

boksi v novamarinejevemu dnu so originalni in ni predelava. Ne vem kakšno konstrukcijo in kater čoln imaš ti ttomi73, a mislim, da z rezanjem v dno čolna, čolnu ne boš naredil nikakršne usluge, saj bo konstrukcija s tem izgubila na moči ozeroma jakosti. Priporočal ti bi, da raje dodatno montiraš sedež iz plastike in vanj zmontiraš vgradni rezervar. Dno bi jaz na tvojem mestu pustil tako kod je ozeroma bi ga prej dodatno ojačal kod pa rezal.
Pozdrav PACEK
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Okt 10, 2009 18:58

tomi videl sem tvoj čoln.saj veš. Ti imaš pod zicem dovolj velik rezervoar da dat še enega 25l po potrebi zraven in imaš dovolj. Ne reži dna. Kar bi jaz na tvojem mestu naredil. Krmna stena nujno uredi to ker je nevarno ne glede na to kaj ti je prodajalec naklobasal.Dal bi drugo višjo konzolo ker ta je ful prenizka da bi stal pa vozil,lahko narediš tako kot jo imam sedaj jaz, lahko ti pošljem slike, ki je podaljšana do tam kjer prideš do tvojega prvega boksa in imaš tu lahko en zelo velik prostor.
2, prikolici nujno dodaj še koleščk kot nosilce čolna, ker kot sem opazil se na teh mestih kjer sedaj sedi malo zvija trup, upam da samo od teže. Pa zadnje sredinsko podorno kolesce dodaj ker sedaj ti čoln zadaj visi v luftu kar ni ok.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Okt 10, 2009 19:40

Kar se pa mene tiče pa moje 60hp mašine sem bil v petek pri primožu iz borovnice in jo mora še mal popedenat komande pa stikalo od el vžiga in naslednji petek prevzamem, Mariner/Mercury papirji 25hp realno 60hp.Noga je sicer dolga a en njegov sosed pedena da obleče zadnjo steno v v rosstfraj al inox, na steno podloži kolikor je treba vse skupaj zavijači in naj bi bilo ok.Za 30-40 eur. Je že delal in je preizkušeno. če ima kdo boljšo idejo na plan z njo sicer bom kar njemu dal.
Pale se da tebi?Ti vem da narediš kot se šika :wink:
LP, G
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » So Okt 10, 2009 20:40

cibro napisal/-a:prikolici nujno dodaj še koleščk kot nosilce čolna, ker kot sem opazil se na teh mestih kjer sedaj sedi malo zvija trup, upam da samo od teže. Pa zadnje sredinsko podorno kolesce dodaj ker sedaj ti čoln zadaj visi v luftu kar ni ok.

Koleščke bom dal dodatne ker vem da je nujno. Se pravi še enega na sredini, ker unega zadaj moram premontirat čisto zadaj in pa še enega na strani oz par. Je to to?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Okt 10, 2009 21:46

Najmanj par še zadaj. Jaz bi dal na tvojem mestu 2 para. Moj je 80 cm krajši pa imam zadaj 2 pare in na sredini 1 par bočne. pa še 3 koleščka po sredini.
LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Okt 10, 2009 22:36

Kaj ima tvoj mercury el trim?
LP, G
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Ne Okt 11, 2009 07:22

cibro napisal/-a:Kaj ima tvoj mercury el trim?
LP, G

Ja.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Ne Okt 11, 2009 15:24

cibro napisal/-a:Najmanj par še zadaj. Jaz bi dal na tvojem mestu 2 para. Moj je 80 cm krajši pa imam zadaj 2 pare in na sredini 1 par bočne. pa še 3 koleščka po sredini.
LP

Sem malo posrfal po netu pa me zanima kje kupujete dodatno opremo za prikolce?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Okt 11, 2009 21:48

kot vem imaš ti pongratzovo probaj v bauhausu oni imajo tudi pongratze pa morda imajo kak del, jaz sem sicer od stare elanove prikolice pobral dol.
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Po Okt 26, 2009 20:58

Sam sem imel kombinacijo gumenjak s trdim dnom 3,8 m in 30 KM 2T motor.
Smatram, da je motor več kot dovolj močan. S 4 odraslimi osebami je zglisiral brez problema, z dvema pa je vlekel tudi tubo ali smučarja.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta