Kupujem gumico

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

elkodu
Višji štabni praporščak

Re: Kupujem gumico

OdgovorNapisal/-a elkodu » Pe Okt 02, 2020 15:06

Nč ne gori....do novga leta....pol se bi znale cene po moje mal gor popravljat (al se motim)
Drgač pa tam do 10k€
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Pe Okt 02, 2020 18:04

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 10990.-EUR

Ena zanimiva. Malo draga, je pa to zelo prostoren čoln za to dolžino, pa še motor je taprav. Če je vse ok mu daj 10 in odpelji.

Lp Miha
elkodu
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a elkodu » Pe Okt 02, 2020 19:58

Verjetno bom sel pogledat.....nc ne pise kaj ma od opreme...... mam zelo podobno ogledano z veliko vec opreme za precej manj denarja.....me zanima kje je keč
mikele
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a mikele » Pe Okt 02, 2020 20:07

Kot je razvidno ima parkirne senzorje, el. pomik stekel in gretje zunanjih ogledal. Pozanimaj se, če ima ABS, ker na ledu se boš drsal, da bo veselje.
elkodu
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a elkodu » Pe Okt 02, 2020 21:08

Zate kle pravjo da si majster.....spoštujem to....probej tud ti spostovat nevedneze
m1ha
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a m1ha » Pe Okt 02, 2020 23:38

elkodu napisal/-a:Verjetno bom sel pogledat.....nc ne pise kaj ma od opreme...... mam zelo podobno ogledano z veliko vec opreme za precej manj denarja.....me zanima kje je keč

Na dober coln lahko vedno namontiras kar ti pase, ce je pa coln slab z veliko opreme je pa se vedno slab. Oprema ti nic ne pomaga.
Na takemu colnu zares rabis samo dobro tendo, fajn je gps s fishfinderjen pa tuš. Vse ostalo je v glavnem samo balast.
Sem imel podobnega samo eno mero večjega.

Lp Miha
mikele
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a mikele » So Okt 03, 2020 07:53

elkodu napisal/-a:Zate kle pravjo da si majster.....spoštujem to....probej tud ti spostovat nevedneze

Včasih želim biti malo ciničen, nikakor pa ne nespoštljiv.
Pri nakupu rabljenega gumenjaka je najpomembnejše v kakšnem stanju so tuba, plastika in motor.
Konkreten čoln je bil v renti, zato ima verjetno tudi toliko ur, s čimer pa ni nič narobe, če je bil motor redno servisiran, čoln pa da ni bil v rokah kakšnega cepca (vidim, da se prodaja s kolegovega dvorišča, tako da je tuba verjetno ok).

Je pa na račun kratkih repov po prostornosti primerljiv s pol metra daljšimi gumenjaki (vsaj z večino).

Kar se tiče opreme ti je m1ha kar dobro povedal, fajn je imeti tuš (dobrih 60€), čim večjo senco in gps, ki pa ga imaš lahko na telefonu (navionics stane 20€/leto, lahko ga krekaš, če se ti da).

Sicer pa najprej pokliči prodajalca, se pozanimaj o vsem kar te zanima o čolnu, potem še tu zastavi nekaj konkretnih vprašanj in mi ne daj prostora za cinizem. Verjamem, da razumeš. Dobro nabavi.
elkodu
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a elkodu » So Okt 03, 2020 09:12

Hvala za informacije.....
Zanima me še kaj pomenijo ure za motor.....mislim št ur....kje se začnejo težave in kakšni so stroški s tem
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » So Okt 03, 2020 09:57

Tukaj ni nekega univerzalnega pravila in vsak bo trdil po tem kar je sam dozivel ali slisal. Pac subjektivna ocena vsakega posameznika. Sem ze videl zariban sezonski motor z 170 urami na katerega se je zelo pazilo pa tudi motor z 4k urami od gumenjaka potapljacev ki ga sigurno niso sparali in je normalno delal s tem da je bila edino izmerjena kompresija po cilindrih nizja. Tako da bodi pameten... moje osebno mnenje je da do 1k ur z rednim vzdrzevanjem olje, filtri, cinki, impeler, velik servis jermen ko nastopi cas ali ure in vse kar spada zraven + da nisi ravno rojen pod nesrecno zvezdo mora zdrzat brez posebnosti.
m1ha
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a m1ha » So Okt 03, 2020 10:03

elkodu napisal/-a:Hvala za informacije.....
Zanima me še kaj pomenijo ure za motor.....mislim št ur....kje se začnejo težave in kakšni so stroški s tem

Če je vzdrževan ni to nič. Je pa fajn, da je relativno močen za to velikost, da imaš na potovalki nižje vrtljaje in posledično nižjo porabo manj ropota in manj iztrošen motor.

Lp Miha
elkodu
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a elkodu » So Okt 03, 2020 10:08

Kaki značilni znaki da je kaj dotrajano oz. slabo vzdrževano
m1ha
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a m1ha » So Okt 03, 2020 10:29

elkodu napisal/-a:Kaki značilni znaki da je kaj dotrajano oz. slabo vzdrževano

Priklop na račanalnik da se pokažajo morebitne napake. Je pa že vizualen pogled veliko.
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » So Okt 03, 2020 15:54

elkodu napisal/-a:Kaki značilni znaki da je kaj dotrajano oz. slabo vzdrževano

Hja težka bo tole, izmeriš kompresijo, pogledaš kontrolnega, kako meče, izredno pomembno je, da ga stestiraš na vodi pod večjo obremenitvijo. V škafu ali na slušalkah jih večina dela ok.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Okt 04, 2020 10:30

isto kot motor v avtu. pa kakšne ma motorne cinke.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost