Krmna stena

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Desetnik
Kraj: Žirovnica

Krmna stena

OdgovorNapisal/-a Top » Sr Jul 11, 2012 14:50

Zdravo morjeplovci!
Pri Yam 380s se mi je odlepilo 5 cm gume katera drzi krmno steno. zanima me ce poznate kaksno lepilo da bi to lahko zlepil nazaj. Poskusil sem ze z Sikafleksom pa je popustilo. lp Tomaz
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

krmna stena

OdgovorNapisal/-a Jean » Sr Jul 11, 2012 17:36

Pokliči v Seawave Marin d.o.o. Lesce ,so mi ga pred leti povarili in zlepili,pa še zdaj verjetno drži.
LP Dani
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: krmna stena

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 17, 2012 10:56

Jean napisal/-a:Pokliči v Seawave Marin d.o.o. Lesce ,so mi ga pred leti povarili in zlepili,pa še zdaj verjetno drži.

Tole je v nastajanju - večji del naslednjega bo šlo v bazo znanja, od tu bo tja le povezava, ampak zdaj za časno (odjava) shranim sem

Top, v zadnjih dneh sem precej brskal po postopkih lepljenja, barvanja in plastificiranja...

Poklicati strkovnjake, ki ti to naredijo, je lahko dobra rešitev; ampak če bi rad znal narediti tudi sam, pa je treba vzeti v zakup, da je zadeva zapletena. Če imaš srečo, drži tudi, če ne razumeš kako (in zakaj tako) gre. Če nimaš sreče, zlahkaizbereš napačen material (lepilo...) za podlago, slabo pripraviš podlago (in/ali) narobe uporabiš material.

Tebi se je zgodilo, da pri vsaj nečem od tega nisi imel sreče.

Med drugim so eno od jadrnic mini-12 pred nekaj leti prebarvali in prej pri lahnem vetru izredno hitra barka je ne dolgo za tem postala povprečna, včasih celo počasnejša od večine. Mislil sem, da je šlo za nekakovostno barvo, ampak ko je ta odstopila, so mi pokazali, da je bil problem slaba/nepravilna priprava pred barvanjem (in verjetno tudi barvanje samo).

Povzetek tega je, da sta pri vseh teh treh skupinah zadev bistvena
    priprava podlage in
    pravilen postopek za uporabljeni material.
Brez prvega lepilo, barva, plastika...
    (sploh ne) prime na vodo pri mokri podlagi,
    če podlaga ni čista, na umazanijo sicer prime, ampak zlepek spusti oziroma barva odstopi in se ob majhnih povodih odlušči, ko se umazanija loči od podlage....
    in tako naprej.

Brez pravilnega postopka pa se recimo
    topilo ne more izločiti iz enega tipa materalov (in nastanejo mehurčki pare),
    spoj ne dobi trdnosti, če ni potrebnega tlaka pri drugem tipu,
    snovi niso dobro premešane in lahko samo majhen del zreagira, ker je nekje ene in nekje drug komponente preveč pri tretjem in tako naprej.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

krmna stena

OdgovorNapisal/-a marcus » To Jul 17, 2012 11:41

Meni je Gregor - Seawave, pred leti na YAM-u zalepil novo zaplato na premcu za inox rinko in je bolje kot novo. Drži kot šus :!: :D :o
LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jul 19, 2012 16:06

Sam sem bil dolgo časa premalo potrpežljiv pri Neostiku (se mi je preveč mudilo skupaj tlačit oba dela) in ko sem ugotovil da je potrebno počakat kar nekaj časa, da ju daš skupaj , vse drži tudi v največji vročini in vodi. Vsekakor pa je priprava površine enako pomembna.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov