zrak ne gre iz gumona

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

medo

zrak ne gre iz gumona

OdgovorNapisal/-a medo » Po Avg 06, 2012 08:52

Za pomoč pri jadranju uporabljam ceneni z-ray 300 by boat z napihljivim dnom. Že 4 leta mi služi dobro, letos pa pri pospravljanju gumona iz dveh zračnih komor nikakor nisem mogel iztisniti zraka. Gre za tisti dve zračni komori, ki sta na dnu gumona in nimata klasičnih visokotlačnih zamaškov (High Pressure Valve) kot ostale 3 komore na tem gumonu, temveč samo navadne plastične zamaške, kot tiste, pri napihljivih vodnih igračah (vodne žoge ipd.). Poskusil sem zrak iztisniti pod silo, ponovno napihniti gumon in izstisniti, vtakniti palčko v zamašek,..

Zgleda kot, da se je guma od vročine zlepila na dnu gumona.
Prosim za nasvet.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Avg 06, 2012 10:31

Buši hahaha buši hahaha buši(iz ko to tamo peva)
:lol:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: zrak ne gre iz gumona

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Avg 06, 2012 21:28

medo napisal/-a:Za pomoč pri jadranju uporabljam ceneni z-ray 300 by boat z napihljivim dnom. Že 4 leta mi služi dobro, letos pa pri pospravljanju gumona iz dveh zračnih komor nikakor nisem mogel iztisniti zraka. Gre za tisti dve zračni komori, ki sta na dnu gumona in nimata klasičnih visokotlačnih zamaškov (High Pressure Valve) kot ostale 3 komore na tem gumonu, temveč samo navadne plastične zamaške, kot tiste, pri napihljivih vodnih igračah (vodne žoge ipd.). Poskusil sem zrak iztisniti pod silo, ponovno napihniti gumon in izstisniti, vtakniti palčko v zamašek,..

Zgleda kot, da se je guma od vročine zlepila na dnu gumona.
Prosim za nasvet.

Za z-ray google ne najde, da bi imel izdelovalec kaj podatkov. To običajno pomeni, da ne računa s tem, da bi kupcem svojih izdelkov omogočal kakšno vzdrževanje in tako dalje in običajno tudi, da je izdelek cenen (malo vreden), ne le poceni.

Kolikor torej lahko uganem, ta 'gumon' ni iz gume ampak iz PVC. Lastnost PVC je, da se ga da s primernim postopkom variti (in to, da se jih da sestavljati z varjenjem in zato robotsko, je eden od razlogov, da je cenejši od tistih iz drugih materalov, ki jih je treba lepiti ročno).

Če se je torej tam kaj temeljito termično zalepilo, tisto najbrž lahko dobiš narazen v kaj uporabnega samo s čarovnijo (podobno, kot če bi se ti zvarili dve aluminijasti foliji, pa bi jih kasneje hotel dobiti narazen).

Ko si je cibro to predstavljal, se je - med tem ko je tipkal - najbrž valjal po tleh od smeha.

PVC čolni so drugače praviloma občutljivi na precej reči, na katere so hipalonski veliko manj ali nič in za kolikor tolikšno trajnost jih je pred temi vplivi treba varovati. Če jih ne, pa trajajo dokler trajajo.

Boljši izdelovalci takih objavijo podatke o tem, kako jih negovati - in tega za z-ray google in jaz doslej nisva našla.

Teoretično bi najbrž lahko naredil novo dno oziroma ga zamenjal (ali dal zamenjat...), ampak ne vem niti, kdo bi ti šel to delat (čisto možno, da bi imel tudi napad smeha); če bi pa takega vseeno našel, bi najbrž stalo toliko, da najbrž ti ne bi plačal.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Toman46
Desetnik
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Toman46 » Po Avg 06, 2012 22:23

Marjan Tomki: na tuki maš tele gumenjake: http://www.z-ray.it/home/IT
so pa narejeni iz PVC-ja :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov