nevpijajoča pena

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

201050mi
Praporščak

nevpijajoča pena

OdgovorNapisal/-a 201050mi » Če Sep 11, 2014 12:39

Sprašujem morjeplovci kje kupiti peno za blazine na gumenjaku, ki ne vpija vode . Imam SACS čoln in imam 3 kom blazin v premcu. 2kom sta super zgleda sta original malo trše pa tudi vode ne vpijeta nič 1kom je pa dodatno in je navadna pena . Ko se ta napije vode je težka ko vrag tako da bi želel kupiti peno debelo 5 ccm veliko 1.0 krat 1.0 m. Hvala za info.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Če Sep 11, 2014 12:57

jaz sem za v blazine zlepil par plasti sive pene, ki se sicer uporablja v gradbeništvu in se jo daje v tlake.
Zadeva je primerno mehka oz. trda in se lepo obnese.

Sicer vem, da dobiš tudi peno, ki je pravza te reči, je pa precej draga.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Če Sep 11, 2014 13:05

Nevpijajoče pene oz. pene z zaprtimi celicami lahko dobiš pri Avtotapetništvu Kermavner na Dolgem mostu v Ljubljani.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Če Sep 11, 2014 15:42

weta napisal/-a:jaz sem za v blazine zlepil par plasti sive pene, ki se sicer uporablja v gradbeništvu in se jo daje v tlake.
Zadeva je primerno mehka oz. trda in se lepo obnese.

Sicer vem, da dobiš tudi peno, ki je pravza te reči, je pa precej draga.

povej malo več o tej peni..
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Pe Sep 12, 2014 10:29

pojdi v Merkur na gradbeni oddelek ali kako drugo podobno trgovino. To peno imajo v balah, različnih debelin, tam od pol centimetra do 1,5 cm debeline.
Jaz sem več plasti zlepil z dvostranskim lepilnim trakom. Zlepil sem do debeline kakih 5 ali 6 cm. Je pa bila blazina s to peno nekoliko bolj trda, kot z navadno spužvo, ampak popolnoma in lepo uporabna.
Po par letih so bile blazine kot nove, sem pa po koncu sezone vedno slekel blazine in posušil kondenz.
Cena? se ne spomnim točno, vendar bistveno, bistveno ceneje kot navadna spužva, da ne govorimo o posebni navtični spužvi.
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » Pe Sep 12, 2014 15:05

Poglej pri Madiksu - Šempeter pri Gorici, on ima prav za ta namen materiale. Pošlje vzorce in na podlagi le teh se odločiš in kupiš. Pri njemu sem kupil tudi material za senčnike in blago za blazine. Letos sem polil rdeče vino po blagu in sem bil zelo jezen, nažalost sam nase, ker sem se bal da ne bo šlo več ven iz blaga. Sploh se ne pozna. Niso ravno poceni, samo so zelo kvalitetni in zdržijo dalj časa kot običajni. Odločitev je tvoja. Jaz sem zelo zadovoljen. Nočem delat reklame.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov