LOMARC
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
LOMARC
Pozdravljeni!
Zelo bi vam bil hvaležen za mnenja ter vaše morebitne izkušnje z gumenjaki Lomarc. Imam nagledanega eno starejšo 430-ko.
Kakšen motor bi bil idealen za njega?
Hvala
Zelo bi vam bil hvaležen za mnenja ter vaše morebitne izkušnje z gumenjaki Lomarc. Imam nagledanega eno starejšo 430-ko.
Hvala
Pozdravljen.
Glede lomaca ti lahko iz osebnih izkusenj povem.
Sem imel lomaca 4.70 letnik 95 z johnsonom 40... idealn komplet coln zelo hiter in kar prostoren za svoje mere, kvaliteten hypalon moje subjektivno mnenje.
Smo vlekli tubo in smucali 4 odrasli moski na krovu in zadaj en smucar brez problema....
Kaj vec pa ti naj povedo morjeplovci, ki so bolj tehnicno podkovani.
Glede lomaca ti lahko iz osebnih izkusenj povem.
Sem imel lomaca 4.70 letnik 95 z johnsonom 40... idealn komplet coln zelo hiter in kar prostoren za svoje mere, kvaliteten hypalon moje subjektivno mnenje.
Smo vlekli tubo in smucali 4 odrasli moski na krovu in zadaj en smucar brez problema....
Kaj vec pa ti naj povedo morjeplovci, ki so bolj tehnicno podkovani.
Verjetno pretanek laminat in lupina se tako upogiba, da gel coat ne prenese in poči. Za moje pojme je tak trup zanič, ker ga bo slej kot prej požrla osmoza, trajno popravilo pa ni mogoče, ker bodo znova in znova nastajale druge razpoke.
V kolikor je trup iz epoksija ali vinilestra je to le estetski problem, ampak dvomim, da je gumon iz česa drugega kot poliestra.
V kolikor je trup iz epoksija ali vinilestra je to le estetski problem, ampak dvomim, da je gumon iz česa drugega kot poliestra.
No napišem še jaz mnenje o Lomacu...
Kupil sem nov Lomac 520 OK leta 2006 v kompletu s hondo BF50..
Na prvi poglej super čoln pravih oblik..
Potem pa se je začelo:
1.) Takoj pri novem čolnu sem moral ojačati pokrove ker je bilo plastike zelo malo!
2.) Po pol leta na morju je večina vijakov zarjavela
3.) Po nekaj mesecih so se mi odlepile gumijaste ročke na tubusih
4.) S prijateljem sva šla preko kvarnerja na ribolov. zvečer se zavežem ob obalo in slišim da nekaj "cvrči".. pogeldam boljše in vidim, da se mi je odlepil del tubusa.. drugi dan sem čez kvarner plul tako, da sem sprednji del tubusov s špago privezal na konzolo...
5.) Konstrukcija čolna (zrcala) je bila takšna, da je motor na najnižji točki bil previsoko montiran.. antikavitacijska plošča je bila 3 cm iznad dna kar mi je povzročalo vleko zraka ob najmanjšem zavaju ali večjem valovanju..
Verjetno sem imel smolo že v štartu.. Reklamacije so se vrstile in prišli smo tako daleč, da sem moral najeti sodnega izvedenca, da je napisal mnenje glede montaže motorja in zrcala ter da je prodajalec sprejel reklamacijo in na korekten način uredil menjavo čolna... (zamenjal sem ga za sacs-a)..
Če želite vam prilepim še par slik..
Kupil sem nov Lomac 520 OK leta 2006 v kompletu s hondo BF50..
Na prvi poglej super čoln pravih oblik..
Potem pa se je začelo:
1.) Takoj pri novem čolnu sem moral ojačati pokrove ker je bilo plastike zelo malo!
2.) Po pol leta na morju je večina vijakov zarjavela
3.) Po nekaj mesecih so se mi odlepile gumijaste ročke na tubusih
4.) S prijateljem sva šla preko kvarnerja na ribolov. zvečer se zavežem ob obalo in slišim da nekaj "cvrči".. pogeldam boljše in vidim, da se mi je odlepil del tubusa.. drugi dan sem čez kvarner plul tako, da sem sprednji del tubusov s špago privezal na konzolo...
5.) Konstrukcija čolna (zrcala) je bila takšna, da je motor na najnižji točki bil previsoko montiran.. antikavitacijska plošča je bila 3 cm iznad dna kar mi je povzročalo vleko zraka ob najmanjšem zavaju ali večjem valovanju..
Verjetno sem imel smolo že v štartu.. Reklamacije so se vrstile in prišli smo tako daleč, da sem moral najeti sodnega izvedenca, da je napisal mnenje glede montaže motorja in zrcala ter da je prodajalec sprejel reklamacijo in na korekten način uredil menjavo čolna... (zamenjal sem ga za sacs-a)..
Če želite vam prilepim še par slik..
Re: LOMARC
plagiator napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala
Med 4,3m in 4,7 je razlika velika. Pišejo tudi o 5,2m in je napram 4,7 ko noč in dan. Kupi in vozi. Tako ali tako boš naslednjo morsko sezono kupoval drugega.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov