R.I.P. EVINRUDE

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

R.I.P. EVINRUDE

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Maj 28, 2020 06:52

janadino
Admiral

Re: R.I.P. EVINRUDE

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Maj 28, 2020 08:08

Pionir bo šel po gobe, nažalost. Čeprav ga vsi pljuvate, ga nebi zamenjal. Vse okvare ki sem jih imel so bile posledica moje neprimerne uporabe in vzdrževanja. Je pa res, da nisem bil pravilno seznanjen.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Maj 28, 2020 09:32

Pokvarjen dan imam. Res pokvarjen.

https://www.etecownersgroup.com/post/brp-to-discontinue-manufacturing-etecs-10540549?&trail=30

To je žalosten dan za navtiko. Pa tako sem se veselil novega I-3 115 HP... Škoda, res škoda.

Čeprav ga vsi pljuvate, ga nebi zamenjal.

Tudi jaz ne. Sploh ker sem seznanjen s praktično vsem kar se I-3 tiče, tako da tudi težav ne pričakujem kakšnih posebnih.

Je pa tudi res, da je bilo (to je moje mnenje) s strani njihovega marketinga narejenih veliko napak in tudi stvari niso bile take, kot so obljubljali. Ampak nekdo z neko osnovno zdravo pametjo je najbrž po vsaki sezoni opravil regularna in potrebna dela na motorju. Marketing pa -> to sploh ni potrebno počet 3 leta. In bilo je res veliko težav. Navzven niso igrali čisto poštene igre, ko je šlo za vprašanje robustnosti in vzdrževanja.

Do nedavnega je bil trg z rabljenimi e-teci preplavljen do modelnega leta 2008 in praktično ne poznam nobenega, ki se z njim ni nasral.
Xilinx Vivado HLx trainee
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Maj 28, 2020 10:20

in zakaj bi potem imel to?

motor z intenzivnim vzdrževanjem, potrebo po povečani pozornosti in znanjem lastnika itd...če še sam pišeš (in vsak drug e-tec lastnik isto), da je to totaln jajc od motorja. Ali pač? Ne delajo, kvarijo se, treba je poznat vsak detajl...halo? za une 2 tedna na morju mora bit sedaj vsak mehanik/elektronik? Kje je dodana vrednost, ki odvaga te dodatne stroške/težave/živce? Manj ne pije. Hitrejši nisi. Vsak se te izogiba kot da bi bil garjav, da še njemu Honda ne crkne če bo zraven vezal.

ne mislim odpirat debate 4T VS 2T pa zakaj se kvari in kaj bi bilo lahko bolje, za to nismo mi tu in tudi je čas sedaj mimo. Je pa dejstvo, da dobrih stvari načeloma ne nehajo delat. Tu so pač finance povedale svoje.
sealine
Kapitan

OdgovorNapisal/-a sealine » Če Maj 28, 2020 10:45

Škoda, nisem nikoli imel njihovega motorja, so mi pa bili všečni na izgled. Spomnim se, ko sem mnogo let nazaj bil v Avstraliji in tam gledal predstavitev Evinrude E-tec, zdelo so se mi zelo inovativni motorji, simpatični na izgled. Nekaj let nisem slišal kaj dosti o teh motorjih nato pa veliko kritih, da se kvarijo, zaribajo itd..Na sejmu v Genovi sem se peljal z gumenjakom SPX in Evinrude 300 km, očaral me je zvok, pospešek in dizajn motorja, na nizkih obratih ima zelo "jezen" glas, nato v višjih vrtljajih malo cvili..
Škoda , imeli so le eno tradicijo...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Maj 28, 2020 11:35

kr3mn1 napisal/-a:in zakaj bi potem imel to?

motor z intenzivnim vzdrževanjem, potrebo po povečani pozornosti in znanjem lastnika itd...če še sam pišeš (in vsak drug e-tec lastnik isto), da je to totaln jajc od motorja. Ali pač? Ne delajo, kvarijo se, treba je poznat vsak detajl...halo? za une 2 tedna na morju mora bit sedaj vsak mehanik/elektronik? Kje je dodana vrednost, ki odvaga te dodatne stroške/težave/živce? Manj ne pije. Hitrejši nisi. Vsak se te izogiba kot da bi bil garjav, da še njemu Honda ne crkne če bo zraven vezal.

ne mislim odpirat debate 4T VS 2T pa zakaj se kvari in kaj bi bilo lahko bolje, za to nismo mi tu in tudi je čas sedaj mimo. Je pa dejstvo, da dobrih stvari načeloma ne nehajo delat. Tu so pač finance povedale svoje.

Ne na pamet. :wink:
Še enkrat na kratko, krepko čez 1000 ur, menjana dva impelerja in en cink protektor ter svečke. Edino kar se je pokvarilo je da mi je preribalo žico za vžig. Vse ostale napake so bile posledica prepozne odprave napake in nemenjava filtra in separatorja vode. Vedno nas je privlekel do željene destinacije in nekateri, ki ste bili na ruti veste kako morje in dolžine smo prepluli v štirih dneh.
Guma je guma, zaenkrat.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Maj 28, 2020 11:43

janadino napisal/-a:

nič od napisanega ni na pamet. Vse je pobrano iz komentarjev uporabnikov teh E-tec motorjev. Da sebe kriviš da ti je motor delal težave, mi je mimo. Samo da Evinrude ni kriv. Ne boš verjel - drugje natočiš bencin in pelješ. zamenjaš olje in svečke ter adijo. Kdor bo rekel da je 2T super za vzdrževanje, e-teca še ni srečal. Dražji za vzdrževanje (po mnenju uporabnikov) kot katerikoli 4T model.

Jaz sem svoje lepo povedal. Če bi bili dobri in prinašali dobiček, jih ne bi skinili.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Maj 28, 2020 11:46

janadino napisal/-a:

tukaj se strinjam s kremnim, ti Janadino pa še kdo si pač noče tega priznat, ker ga še vedno vozite kljub enormnim stroškom popravil, Andrej je pa frik pa se mu da ukvarjat z njim in spremlja vsak premik valja in vbrizg goriva, ker se pač ukvarja s tem :)
Će samo malo pogledaš po forumih npr etec forum in drugi, kolk enih težav od novih motorjev do 15 let starih
deli so dragi kot dragulji, čakaš jih ko mutav, če jih slučajno nimajo na zalogi v EU.
Pa še nekaj toliko opevani G2 , BRP je zamolčal napake na 250 in 300KS agregatih, ki so jim vsem po vrsti pokale glave, zajebavala elektronika in še bi se našlo.
V glavnem niso SAMI zastonj ugasnili proizvodnje in znamke. Poservisirali bodo še koliko bo delov po svetu potem pač konec, pa saj niso edini, ki so šli u klinac, Johnoson ista zgodba...

aja pa še ta podatek meni pa še komu drugemu je 115 etec začel že pri 480 urah zajebavat, to marsikaj pove
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Maj 28, 2020 11:47

Debata s tabo vem kako se bo končala zato over and out.
Pa ne mislim na tebe mareC :D
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Maj 28, 2020 11:51

janadino napisal/-a:Debata s tabo vem kako se bo končala zato over and out.

eh zdaj...
sem ti hotel ravno napisat, da ne moreš vedet kako se bo končala :lol: :lol:
v glavnem tošl boli, če imaš Rudija al starega al novega :mrgreen:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Maj 28, 2020 11:55

Ti itak veš kaj se mi je zgodilo in vse je bila posledica moje trme. Vžig motorja na izvijač, sidro, karkoli železnega, :lol: samo da smo vozili, namesto da bi žico zamenjal...pa je šla napajalna tuljava....Isto menjava filtra in separatorja, bomo potem ko bomo doma....prepozno :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Maj 28, 2020 12:06

janadino napisal/-a:Debata s tabo vem kako se bo končala zato over and out.

lepo da brez argumentov zaključuješ debate. je pa vsaj brez krega, če že smisla ni v tem.
gs nautica
Kontraadmiral
Kraj: GROSUPLJE-KRK

OdgovorNapisal/-a gs nautica » Če Maj 28, 2020 12:11

Moje izkušnje z E-TEC so dobre. Niso pa imeli veliko ur. Sacs 500 in e-tec 40 je izglisiral brez težav tudi z 8 potniki (seveda ne vsi odrasli). Medtem ko je Yamaha 50, 4-takt, na Marinarju 480 zelo težko prilezla iz vode če nas je bilo 8 (seveda ne vsi odrasli). Enaka zasedba potnikov.
Imeli tudi E-TEC 150, brez problemov. Morda zgolj sreča.
Mirno morje.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Maj 28, 2020 12:16

gs nautica napisal/-a:Moje izkušnje z E-TEC so dobre. Niso pa imeli veliko ur. Sacs 500 in e-tec 40 je izglisiral brez težav tudi z 8 potniki (seveda ne vsi odrasli). Medtem ko je Yamaha 50, 4-takt, na Marinarju 480 zelo težko prilezla iz vode če nas je bilo 8 (seveda ne vsi odrasli). Enaka zasedba potnikov.
Imeli tudi E-TEC 150, brez problemov. Morda zgolj sreča.

Marinar ni gumenjak ampak "pluža" temu tudi 100KS ne bi pomagalo , ker leži ko dila na vodi s potopljenimi tubusi , ki jih za povrhu še po vodi vleče ves čas
Brez skrbi, da bi Sacs 500 s 4t 50ks enako izglisiral kot Rude
Tudi 150 etec , več krat reševanje na morju zaradi napak, ki so bile takšne narave, da je skoraj mesec dni minilo predno so jih uspeli popravit, pa motorji so bili NOVI!! par ur delovanja

Lahko, da je imel srečo ta tvoj
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Maj 28, 2020 12:41

Kakorkoli obrneš, kakorkoli se prepirate, ni ga več.
Amen!

Kot pri vsaki drugi dovolj donosni stvari na določenem trgu se na začetku pojavi pionir, dobi konkurenco, od te množice jih ima kakih 5 dovolj sreče, vztrajnosti in inovativnosti, da se prebijejo v finale, na koncu se pa obdržita kaka dva glavna, ki sta najbolj podjetna in najbolj vztrajna. To dosežeta z odkupom konkurence, z uničevanjem trga..., skratka videno in znanoiz ostalih branž.
Vedno je tako in vedno začuda na koncu ostaneta dva, ne eden ali trije. Dva in pionir je redko med njima.

Bombardier verjetno zelo dobro ve zakaj je ravno sedaj ukinil to znamko in upam, da nam ni dal mislit kaj se bo zgodilo z navtičnim turizmom.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti