Izklop motorja ob padcu z čolna?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Izklop motorja ob padcu z čolna?
Lep pozdrav, mene zanima, če mogoče kdo ve kako se priklopi QUICK STOP STIKALO?
Imam sicer gumico Joymarc 380 ter gor motor Tomos 18.
Kupil sem stikalo z vrvico za okoli roke , pa ne vem kako se priklopi ker ima za priklop 4 izhode za priklop kablja, original stikalo na tomosu, ki ga pa pritisneš not, da motor ugasne pa je na treh kabljih.
Lahko kaj skurim če narobe priklopim?
Imam pa še na komandah stikalo z dvema kabloma pa tudi ne vem kam ju naj vtaknem?
Ne bi rad, da se otroci odpeljejo v Italijo, če me vrže z čolna!!!
Lepa hvala za vsak odgovor!
Imam sicer gumico Joymarc 380 ter gor motor Tomos 18.
Kupil sem stikalo z vrvico za okoli roke , pa ne vem kako se priklopi ker ima za priklop 4 izhode za priklop kablja, original stikalo na tomosu, ki ga pa pritisneš not, da motor ugasne pa je na treh kabljih.
Lahko kaj skurim če narobe priklopim?
Imam pa še na komandah stikalo z dvema kabloma pa tudi ne vem kam ju naj vtaknem?
Ne bi rad, da se otroci odpeljejo v Italijo, če me vrže z čolna!!!
Lepa hvala za vsak odgovor!
trr
Ja kaj ti ne rabiš denarja?
LP, G
LP, G
-
Maestral9
JULIJ13 napisal/-a:Upam da je že rešeno, ampak vseeno. Prvo probati kateri kontakti (od štirih) se sklenejo pri odstranitvi varnostnega zatiča na varnostnem stikalu. Potem se pa vzporedno to stikalo veže na original stikalo motorja.
Lep pozdrav. Tudi sam imam tak problem, imam enako stikalo kot mateo11.
Ob odstranitvi zatiča se skleneta dva kontakta. Original stikalo na Tomosu 18 ima 3 kontakte, ki se morajo povezati. V tem je problem. Nekaj se da čarati z diodami. Sem dal shemo enemu majstru za preverit. Ko dobim informacije jih bom delil z vami. Lp.
Pri Tomosu je to res problem, sam sem med tem posegom uničil dva stikala .
Enostavno razdri stikalo, da vidiš kje so kontakti sklenjeni, ko se stikalo sproži. Skratka naredit moraš kratek stik elektrčnih kablov ter mase. Pri Tomosu je to dveh plusov in mase.
Majstri električarji popravite me, če je kaj drugače.
Enostavno razdri stikalo, da vidiš kje so kontakti sklenjeni, ko se stikalo sproži. Skratka naredit moraš kratek stik elektrčnih kablov ter mase. Pri Tomosu je to dveh plusov in mase.
-
Maestral9
123dejan napisal/-a:Pri Tomosu je to res problem, sam sem med tem posegom uničil dva stikala .
Stikala ni treba razdreti. Se da izmeriti. Pri teh univerzalnih stikalih se povezujeta le dva kontakta. Pri tomosu morata biti oba plusa potem priklopljena na en kontakt, masa pa na drugega, ki se ob preklopu povežeta. Na plusih morata biti pred spojitvijo dodani diodi,ki skrbita, da tok iz ene tuljave ne steče proti drugi, ob povezavi z maso pa tok steče v smeri mase in motor ugasne. Sam imam na obeh vodnikih pred spojitvijo nameščeni po 6 A diodi. Zadeva dela super.
-
Maestral9
Diode so elementi, ki prevodne v eno smer. Zato moraš paziti, da jih pravilno obrneš. Prevajati morajo od tuljave proti masi Gre za navadne diode, jaz imam po dve 3 A vezane vzporedno in dobiš 6 A. Stanejo okoli 0,5 € komad. Oznak ne vem na pamet. Lahko jih pridobim. Tudi slike lahko prilepim, vendar so kabli in diode v termoskrčljivih bužirkah. Bom pa danes ali jutri dobil še en komplet za prijatela Mateo11 in bom tiste poslikal.
Maestral9 napisal/-a:Diode so elementi, ki prevodne v eno smer. Zato moraš paziti, da jih pravilno obrneš. Prevajati morajo od tuljave proti masi Gre za navadne diode, jaz imam po dve 3 A vezane vzporedno in dobiš 6 A. Stanejo okoli 0,5 € komad. Oznak ne vem na pamet. Lahko jih pridobim. Tudi slike lahko prilepim, vendar so kabli in diode v termoskrčljivih bužirkah. Bom pa danes ali jutri dobil še en komplet za prijatela Mateo11 in bom tiste poslikal.
So to takšne diode?
Silicijeva močnostna dioda 3A silicijeva dioda 1N 5405

-
Maestral9
Ja to je to. Meni je prijatelj svetoval, da sem zvezal po dve diodi vzporedno se pravi rabiš štiri. obrni jih tako, da bodo prevajale od tuljave proti masi oz. od sponk na motorju proti stikalu. Za diodami lahko spojiš obe žici in ju natakneš na en pol stikala, na drugi pol pa direktno povežeš maso. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost