In glede na to, da je to ravno moj prvi post sem se odločil odpreti nov topic in ne nadaljevati že obstoječega o gumenjakih. Pa brez zamere
Odločil sem se za nakup prvega plovila. Iz več razlogov (neizkušenost, enostaven transport, brez vikenda ali priveza...) sem se odločil da začnem z gumenjakom. Vendar seveda nimam še nobenih izkušenj s čolni.
Trenutno razmišljam o nakupu novega gumenjaka Zodiac 310 ali 360 in rabljenega motorja moči 10 KM ali več. Jaz razmišljam tako: gumenjak je malo riskantno kupovat rabljen, saj je težko ugotoviti dejansko stanje gume. Zodiac pa nudi celo 5 letno garancijo. Motor se pa da naknadno vseeno lažje popravljati, sploh ker imam sorodnike, ki to še kar obvladajo.
Zanima me kakšna so vaša mnenja o tem. Ali se splača kupiti nov gumenjak? Ali je riskantno kupovati rabljen motor? Kaj pa glede kombinacije dolžina - moč? Ali je 3+ m in 10+ KM dobra kombinacija? Potreboval bi nekako za 2 do 4 osebe, pa da se premika kolikor toliko hitro
Pa če kdo ve za kakšno akcijo ali razprodajo naj tudi sporoči. Kupovati nameravam namreč po končani sezoni in računam na razprodaje.
Vnaprej hvala za vaša mnenja in nasvete.