Z-RAY 3.10
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Z-RAY 3.10
Lep pozdrav vsem članom.Sem čisti novinec tega foruma in se zanimam za nakup gumanjaka z-ray 3,10m z motorjem Tohatsu 8 km.Ker nimam pojma o tem plovilu me zanimajo vaše izkušnje in mnenja.Že vnaprej hvala vsem.
Jaz bom tak rekel, za to dolžino čolna je 8 KM prava mašina, saj bo z dvema zlahka glisiral, motor in čoln sta glih prave velikosti da lahko vse skupaj zložiš v malo večji avto. Sicer z to dolžino ne bo glih se za pluti po malo večjih valovih je pa prava zadeva za obiskovanje bližnjih otokov in zalivov. Je pa res, da je potrebno za tako dolžino in moč vse registrirati in na hrvaškem kupiti vinjeto. Drugače pa je to luštna zadeva za popestriti dopust in ni predrago vse skupaj, verjetno. 
Guma je guma, zaenkrat.
Za dve osebi je zadeva čisto ok če nimaš namena premagovat večjih razdalj, je pa res, če vzameš še 10 cm krajšega(kar se ti ne bo nič poznalo) pri sosedih nimaš vinjete(do 3m), ne registracije, niti zavarovanja(do 15kW), tako da ti je edini strošek gorivo.Pri nas pa je potrebno vse od zavarovanja do registracije. Drugače pa ti bo čolniček z dvema osebama lepo glisiral.
Vprašaj prodajalca, če ti lahko vpiše v knjižico 3m čoln.
Tudi sam sem imel 3m Suzumarja in Suzuki 8 in moram reči, da so me vezali lep spomini nanj, potem pa je zadeva postala premajhna. Je pa tako kot pri otrocih, majhen čoln majhne skrbi, večji, ko je čoln, večje so skrbi in obveznosti okoli njega. Užitki pa niso tako premosorazmerni vsaj pri meni ne.
Za dve osebi je to super kombinacija, itak se boš vozil v priobalnem pasu in tudi če greš 20-30km daleč in ti grozi neurje ga potegneš na suho, greš na drink in potem naprej.
Za dve osebi je to super kombinacija, itak se boš vozil v priobalnem pasu in tudi če greš 20-30km daleč in ti grozi neurje ga potegneš na suho, greš na drink in potem naprej.
Kocka: si prepričan da do 3m in do 15kw na Hrvaškem ni treba ne vinjete in ne registracije?
Glede zavarovanja vem da na Hrv. do 15kw ni potrebno kaj pa glede ostalega. (Pri nas vem da je omejitev brez registracije do 3m in do 5KM (3,7kw) )
Super bi bilo če bi lahko kdo, ki se spozna zapisal kdaj na HRV ne rabiš vinjete in kdaj ne registracije.
Glede zavarovanja vem da na Hrv. do 15kw ni potrebno kaj pa glede ostalega. (Pri nas vem da je omejitev brez registracije do 3m in do 5KM (3,7kw) )
Super bi bilo če bi lahko kdo, ki se spozna zapisal kdaj na HRV ne rabiš vinjete in kdaj ne registracije.
janadino napisal/-a:Ne borh, ni treba, vsaj ko sem jaz vozil službenega na pregled v Maribor so vsi imele ta male brez prikolice spuščenega, edino registracijska številka se je mogla videti pa serijska številka, če so jo meli in pa seveda dodatna oprema.
ja upam da bo tako,kaj pa spada pod obvezno dodatno opremo?
Točno imaš vse napisano v Pravilniku o čolnih in plavajočih napravah, drugače pa tako piše za male čolne
a) morski čoln dolžine do 5 metrov:
1. sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne dolžine najmanj 30 metrov ustrezne jakosti,
2. dve vesli s tremi palci ali rogovilami oziroma drugo pomožno pogonsko napravo,
3. vedro s korcem,
4. luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju,
5. konveksno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi).
a) morski čoln dolžine do 5 metrov:
1. sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne dolžine najmanj 30 metrov ustrezne jakosti,
2. dve vesli s tremi palci ali rogovilami oziroma drugo pomožno pogonsko napravo,
3. vedro s korcem,
4. luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju,
5. konveksno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi).
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost