Pomoč pri nakupu
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Pomoč pri nakupu
Pozdravljeni!
Sem čisti začetnik in bi rad kupil enega gumenjaka da bi ga spravil v avto, da mi ne bi bilo potrebno vleči prikolice. Smo 4 članska družina 2 odrasla 2 otroka, kako velik čoln bi bil potreben in kako močan motor, uporaba za krajše ture ob obali.
Najlepša hvala za odgovore.
Sem čisti začetnik in bi rad kupil enega gumenjaka da bi ga spravil v avto, da mi ne bi bilo potrebno vleči prikolice. Smo 4 članska družina 2 odrasla 2 otroka, kako velik čoln bi bil potreben in kako močan motor, uporaba za krajše ture ob obali.
Najlepša hvala za odgovore.
Dolžina tam 3,8-4,2 z motorjem od 20-30 KM. To boš še spravil v avto, čeprav mora biti kar velik, da bi se vsi štirje lahko peljali.
Če misliš kupovati novo, potem poglej kako HondoMarine. Veliki tubusi, lahek motor, sprejemljiva cena. Mislim, da je 4 metre dolg in motor 20 KM. Če pa kaj rabljenega pa predlagam dvotaktni motor, predvsem zato ker ko ga boš tlačil v avto ni pomembno kako je obrnjen in kako ga obračaš, da ga spraviš not. Štiritaktni so bolj občutljivi in imajo zgolj dva dovoljena položaja zaradi olja v motorju. Pa še težji so. Honda 20 Km je med najlažjimi in ima ene 49 kil, vse ostalo je pa od 55-60 kil, če pa imaš 30 KM, pa večinoma čez 70. Moj dvotaktni Suzuki 30 pa ima malo čez 50 kil, sem ga ravno danes prenašal.
Če misliš kupovati novo, potem poglej kako HondoMarine. Veliki tubusi, lahek motor, sprejemljiva cena. Mislim, da je 4 metre dolg in motor 20 KM. Če pa kaj rabljenega pa predlagam dvotaktni motor, predvsem zato ker ko ga boš tlačil v avto ni pomembno kako je obrnjen in kako ga obračaš, da ga spraviš not. Štiritaktni so bolj občutljivi in imajo zgolj dva dovoljena položaja zaradi olja v motorju. Pa še težji so. Honda 20 Km je med najlažjimi in ima ene 49 kil, vse ostalo je pa od 55-60 kil, če pa imaš 30 KM, pa večinoma čez 70. Moj dvotaktni Suzuki 30 pa ima malo čez 50 kil, sem ga ravno danes prenašal.
Sam imam 3.8m zložljivo gumico ter Mercury20 4T. Prvo kot prvo moraš vedeti , da je to kar nekaj šare (zložljiv čoln, alu plošče ,motor, rezervoar 25L , sidro ,vrvi,vesla, rešilni jopiči za otroka,kolesa za spust v vodo... ). Vse je odvisno koliko velik avto imaš. Najlažje je , da ob transportu gumo flikneš na streho , ostalo pa v prtljažnik. Pa kljub temu ne bo ostalo prav veliko prostora v prtljažniku.
Kar se tiče moči motorja , pa je moje mnenje minimum 15KM za 3.8m gumico.

Kar se tiče moči motorja , pa je moje mnenje minimum 15KM za 3.8m gumico.
gumon11 napisal/-a:Imam enoprostorca in je kar dovolj prostora v prtljažniku. Zanima me koko je z gumenjakom ker se zlaga skupaj potem napihne pa spet spušča in zlaga kako to prenesejo spoji. Koliko časa zdrži tak gumenjak.
Kolko časa zdrži ozirom kolko pregibov še prenese ne vem vem pa da smo doma maestrala imel vedno napihnjenega in ga na strehi pelal do morja. Nato zmontiral Tomosa 4,5 in gas. Fotr se je parkiral na jadrnico na boji jaz pa s punco na odprto in noben ni zjal kaj delava
Drugače pa ne vem kolko sta otroka stara a vem da se meni ne bi dal gume pospravljat, zlagat, tlačit, raztegvat, napihvat,... ma vzami nekaj pocen in sprobaj kako vam odgovarja. Pri nas nas je enako število in sem šel direkt za moj prvi osebni čoln na skoraj 5m in 60KM pa bom videl ali bo všeč še ostalim ali ne. Meni je.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Če ste bolj švoh postave bo 15KM in 3,5 metrov gumenjak zadosti za glisiranje. Glede spojev pri novejših gumenjakih ni problema, edino se mi zdi da so že na forumu omenjali da so yam gumenjaki problem na spojih.
Koliko si pripravljen odšteti in ali želiš novo ali rabljeno. Za hondin gumenjak in pa primerjavo z kitajskim pa ti bo povedal nekaj več nekdo, ki ga ima, a ne jdravde
Koliko si pripravljen odšteti in ali želiš novo ali rabljeno. Za hondin gumenjak in pa primerjavo z kitajskim pa ti bo povedal nekaj več nekdo, ki ga ima, a ne jdravde
Guma je guma, zaenkrat.
Kar se tiče zlaganja naj te ne skrbi.Pa Kitajcev se izogibaj kolikor se da. Vsako jesen ga dobro umiješ s šamponom za gumice, nato pa dobro impregniraš .Za primer si poglej stare maestralčke po 20 let ,pa še vedno rijejo po vodi.
Je pa seveda boljše če je tudi izven sezone čolniček napihnjen.
Prostora v čolničku 3.8m za štiri člansko družino je na začetku dovolj. Proti koncu sezone bo pa že kak meter prekratek. Edino dodaten par rok ti bo prišel prav pri sestavljanju plovila in nameščanju motorja. To ti lahko nudi draga ženkica in problem je rešen.
Najlažje spravit gumico v/iz vode pa je s pomožnimi kolesci,katere namontiraš na zrcalo. Potem se vsedeš v prtljažnik avta dvigneš gumico, ženka pa zapelje vse skupaj do vode. Seveda je to možno le po kampu naprimer. Na glavno cesto tako ne moreš.
Prostora v čolničku 3.8m za štiri člansko družino je na začetku dovolj. Proti koncu sezone bo pa že kak meter prekratek. Edino dodaten par rok ti bo prišel prav pri sestavljanju plovila in nameščanju motorja. To ti lahko nudi draga ženkica in problem je rešen.
Najlažje spravit gumico v/iz vode pa je s pomožnimi kolesci,katere namontiraš na zrcalo. Potem se vsedeš v prtljažnik avta dvigneš gumico, ženka pa zapelje vse skupaj do vode. Seveda je to možno le po kampu naprimer. Na glavno cesto tako ne moreš.
Jape napisal/-a:Kar se tiče zlaganja naj te ne skrbi.Pa Kitajcev se izogibaj kolikor se da. Vsako jesen ga dobro umiješ s šamponom za gumice, nato pa dobro impregniraš .Za primer si poglej stare maestralčke po 20 let ,pa še vedno rijejo po vodi.
Vse je super če je ženkica za to. Če ti pa že doma vpije da jo ne obremenjuj s svojimi hobiji je pa pol katastrofe. In kje so otroci? odvisno kolk so stari seveda.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
ttomi73 napisal/-a:Jape napisal/-a:Kar se tiče zlaganja naj te ne skrbi.Pa Kitajcev se izogibaj kolikor se da. Vsako jesen ga dobro umiješ s šamponom za gumice, nato pa dobro impregniraš .Za primer si poglej stare maestralčke po 20 let ,pa še vedno rijejo po vodi.
Vse je super če je ženkica za to. Če ti pa že doma vpije da jo ne obremenjuj s svojimi hobiji je pa pol katastrofe. In kje so otroci? odvisno kolk so stari seveda.
Eh če je pa taka deklina pol naj pa tud plava za čolničkom
Gumenjaki Honwave so nareti na Kitajskem, spravit se ga da v http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=2694&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jaz na qsilverja ne grem več sem ga imel letnik 98 je zgledal zelo ohranjen pa mi je zadnjo steno zzpulilo oz utorov, res pa da sem dal max dovoljeno mašino gor.
Če pa je HD ta rdeč zna bit pa ok in s to mašinco bo kar solidno letelo, sploh z do dvema, 3 bodo tudi še glisirali 4 bo treba pa že malo telovadbe, če niste preveč kilski
Če pa je HD ta rdeč zna bit pa ok in s to mašinco bo kar solidno letelo, sploh z do dvema, 3 bodo tudi še glisirali 4 bo treba pa že malo telovadbe, če niste preveč kilski
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost