Pozdravljeni.
Sem nov na forumu in me zanimajo vaše izkušnje z gumenjaki BRIG. Letošnjo sezono smo se vozili z 3,6m gumenjakom SOL Marine in Tomos 18. Zadeva je šla še kar solidno ampak je čoln dobil že novega lastnika. Za naslednjo sezono pa si ogledujem brigov Falcon rider dožine 4m z plastičnim dnom in v kombinaciji z motorjem Evinrude E tec 25KM. Z čolnom se vozimo jaz, žena ter dva mala otroka. Hvala za odgovore.
Lp, Aleš
Gumenjak BRIG Falcon rider
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Če hočeš malo bolj uživati si za 4m nabavi min 40 konjsko mašino. E tech je sicer dober izbor.
Za falcona ti pa ne znam reči. Meni delujejo nekako ceneno. Raje bi vzel 10 let starega sacsa, bsc, solemar, novomar.. ali kaj priznanega kot novega briga. Če so le-ti primerno ohranjeni, vzdrževani.
Ne vem če bo ceneje bo pa manj izgube pri prodaji kar se kvalitete tice so pa vsi pred brigom.
To je pač moje mnenje.
Lp, G
Za falcona ti pa ne znam reči. Meni delujejo nekako ceneno. Raje bi vzel 10 let starega sacsa, bsc, solemar, novomar.. ali kaj priznanega kot novega briga. Če so le-ti primerno ohranjeni, vzdrževani.
Ne vem če bo ceneje bo pa manj izgube pri prodaji kar se kvalitete tice so pa vsi pred brigom.
To je pač moje mnenje.
Lp, G
Tale Brig ni glih neka čunga lunga firma, malo so mogoče (vsaj meni)nenavadne oblike. Drugače pa sem letos malo bolj podrobno pogledal enega, bil je sicer malo daljši ampak dosti kvalitetna izdelava napram "china" variantam. Glede motorja pa kot ti je že Cibro svetoval malo več kot 25 gor, ker je to mislim da spodnja meja za tako dolžino in štiričlansko družino.
Guma je guma, zaenkrat.
Sem imel par centimetrov več kot 4 metre in gor 25 KM in z štirimi odraslimi ni hotel zglisirati, mogoče nekje na dvesto metrov, skratka poln gas nonstop. Potem pa gor 40 KM in raketa, dan in noč. Mogoče bi že z 30 KM bilo dosti bolje, saj je to že 20 procentov bolj močam motor od 25 KM, kar pa ni malo.
Guma je guma, zaenkrat.
Re: Gumenjak BRIG Falcon rider
Sam imam dober mesec Brig-a 380.alesB napisal/-a:Pozdravljeni.
Sem nov na forumu in me zanimajo vaše izkušnje z gumenjaki BRIG. Letošnjo sezono smo se vozili z 3,6m gumenjakom SOL Marine in Tomos 18. Zadeva je šla še kar solidno ampak je čoln dobil že novega lastnika. Za naslednjo sezono pa si ogledujem brigov Falcon rider dožine 4m z plastičnim dnom in v kombinaciji z motorjem Evinrude E tec 25KM. Z čolnom se vozimo jaz, žena ter dva mala otroka. Hvala za odgovore.
Lp, Aleš
Po sili razmer je sicer zložljiv ter gor je 20KM motor z ročnim upravljanjem (dovoljeno 30KM). Sem tudi sam razmišljal o e-tec 25, a je prevladalo skoraj 20kg manj teže. Za 2+1 tudi popolnoma zadostuje (za trdo dno bi sicer sam vzel skoraj max. dovoljeno). Glede kvalitete čolna nimam pripomb (malo sem bil sicer neroden pri sestavljanju
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta