honda 150 vs yamaha 150
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
honda 150 vs yamaha 150
Živijo
Lep pozdrav vsem morjeplovcem.
Sem pred nakupom gumice in me zanima če in kakšna je razlika med motorjema v naslovu.
En "poznavalec" mi je namreč povedal, da je Yamaha bistveno močnejša kot Honda. Drži??
Lep pozdrav vsem morjeplovcem.
Sem pred nakupom gumice in me zanima če in kakšna je razlika med motorjema v naslovu.
En "poznavalec" mi je namreč povedal, da je Yamaha bistveno močnejša kot Honda. Drži??
ja to je res kaj je napisal dule1967 na tvojem mestu bi vzel hondo če se ne motim je malenkost dražja od yamaha ampak na dolgi rok se baje izplača čeprav tudi yamaha 4t ni slaba izbira na trgu izvenkrvnih motorov predvladujuejo predvsem yamaha in pa honda.pač vsak se odloči za motor ki njemu odgovarja. odvisno je pač če je to samo sezonsko koriščenje al ne.
drugač pa staa z kvalitetu tu tu.
da pa bi bila yamaha močnejša pa nebi reko ker 150konjev je 150 konjev.
drugač pa staa z kvalitetu tu tu.
da pa bi bila yamaha močnejša pa nebi reko ker 150konjev je 150 konjev.
Volvo & Yamaha PoweR.
-
Original-One
- Viceadmiral
Motorji z enako deklaracijo moči različnih proizvajalcev se med seboj razlikujejo. Kolikor je meni znano, je tolerančno območje 10%. Nekateri so na zgornjem, drugi na spodnjem repu, vmes pa je 30KM pri 150KM. Zavedati se je potrebno, da je moč motorja samo številka na tablici. Projektanti motorja so moč okvirno "lovili" in če je šla malo čez projektirano je niso namenoma zmanjševali. Najbolje je za vsak specifičen model izbrskati po forumih.
Praksa tudi pokaže, da so pri posamezni znamki motorjev modeli določenih moči boljši od ostalih v paleti.
Rang 150-konjskih motorjev pa je najbolj zastopan in tu je še posebno veliko napisanega.
Za primer: Evinrude etec 200 z malim blokom naj bi imel 192 KM med tem ko ima etec 200 HO 220 KM. In na obeh je navedeno 200 KM, med njima pa je velika razlika.
Praksa tudi pokaže, da so pri posamezni znamki motorjev modeli določenih moči boljši od ostalih v paleti.
Rang 150-konjskih motorjev pa je najbolj zastopan in tu je še posebno veliko napisanega.
Za primer: Evinrude etec 200 z malim blokom naj bi imel 192 KM med tem ko ima etec 200 HO 220 KM. In na obeh je navedeno 200 KM, med njima pa je velika razlika.
Razlika je v ceni, ker honde so letos podražili. 115 ps honda stane 12750 eur prej 10900, yamaha 115 pa 10770 eur. Yamaha 150 stane 13700eur. Honda 115, 135 in 150 ista kobatura 2350cmm in je motor od honde accord, Yamaha150 ima prostornino 2670 cmm. Cena za hondo je pa letos sigurno višja kot yamaho.
morje, morje...
Kaj pa "ta črni"?
Pa ne govorim o tistem japonskem "ponaredku" s katerim je Kevin Schwantz enkrat zmagal...
Verado 150 je za moj okus zagotovo vizualno najlepši, je tudi tehnično in tehnološko pravi biser, kompresorsko polnjenje zraka pa je edino, ki mu lahko verjameš, da bo res pokuril nekaj % manj goriva in zagotavljal največje pospeške...
Pa ne govorim o tistem japonskem "ponaredku" s katerim je Kevin Schwantz enkrat zmagal...
Verado 150 je za moj okus zagotovo vizualno najlepši, je tudi tehnično in tehnološko pravi biser, kompresorsko polnjenje zraka pa je edino, ki mu lahko verjameš, da bo res pokuril nekaj % manj goriva in zagotavljal največje pospeške...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov