premaz gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
premaz gumenjaka
pozdravljeni
zanima me če se dobi kak premaz ali kakšna smola za šive in robove na gumenjaku?
ne da bi mi gumenjak puščal ampak sem mislil zaradi preventive in ojačanja šivov na gumenjaku
in pa še ali se mora gumenjak pred uporabo v morju z čim namazat za zaščito pred soljo in UV žarki?
zanima me če se dobi kak premaz ali kakšna smola za šive in robove na gumenjaku?
ne da bi mi gumenjak puščal ampak sem mislil zaradi preventive in ojačanja šivov na gumenjaku
in pa še ali se mora gumenjak pred uporabo v morju z čim namazat za zaščito pred soljo in UV žarki?
- robibencec
- Štabni praporščak
- Kraj: murska sobota
Premaze za gumenjake dobiš v vsaki navtični trgovini. Jaz mojega vsako leto premažem pred odhodom na dopust in po vrnitvi, ko ga operem (je namreč zložljiv), tudi če dvakrat gremo na dopust postopek vedno ponovim. Gumenjak dobi tak svilnat premaz, ki ščiti pred UV ko je v vodi in baje zavira staranje gume ko je pospravljen na suhem.
- robibencec
- Štabni praporščak
- Kraj: murska sobota
Glicerin je brezveze!
Prvič, glicerin je neke vrste škrob, kateri se bo ob stiku z vodo raztopil, torej na morju to ne bo za dolgo.
Drugič, če hypalon še ni ekstremno najeden, se bo zelo težko oz. se ne bo oprijel površine - vpil.
V navtičnih trgovinah poglej za kaj sintetičnega, mislim pa da bo prej začelo puščati na lepljenih spojih kot pa bo guma razpadla!
Prvič, glicerin je neke vrste škrob, kateri se bo ob stiku z vodo raztopil, torej na morju to ne bo za dolgo.
Drugič, če hypalon še ni ekstremno najeden, se bo zelo težko oz. se ne bo oprijel površine - vpil.
V navtičnih trgovinah poglej za kaj sintetičnega, mislim pa da bo prej začelo puščati na lepljenih spojih kot pa bo guma razpadla!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta