yam430 + tohatsu30

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

yam430 + tohatsu30

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Po Jul 25, 2011 16:27

Zanima me kaj si vi mislite o tem čolnu
http://www.bolha.com/gumenjaki-do-5m/yam-430-in-tohatsu-30-oglas1275581969

no mene ravno ne zanima, zanima kolega, ki bi ga kupil.

Po mojem ima napihljivo dno in zato je manj stabilen na vodi, ročno upravljanje 4,3 m gumenjaka je težavno.
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Po Jul 25, 2011 17:26

Napihljivo ima kobilico. Zakaj bi bilo ročno upravljanje takšnega gumenjaka težavno? Kaj hitreje obrneš, volan ali ročico? Moje mnenje je, da je čoln za svoj letnik zelo lepo ohranjen (sodeč po slikah), ima vso opremo in še prikolico za lažji transport (ni potrebno tlačiti v vreče in sestavljati na morju). Motor je za to dolžino primeren in za npr 4 osebe s prtljago ravno prav. Sam sem imel izkušnje z yam 380, isti letnik. Čoln nam je čez 5 let razpadel, je pa res, da je bil vsako leto v vodi od maja do septembra in nenehno v uporabi. Bil je zelo lepo vodljiv po mirnem morju, po valovitem se pa ne da primerjati s trdim dnom. Če kolega išče takšno kombinacijo, je vredno nakupa, bilo bi pa še bolj, če spusti ceno za kakšnih 500€ :P
Uporabniški avatar
klemen
Kapitan bojne ladje
Kraj: Podmežakla

OdgovorNapisal/-a klemen » To Jul 26, 2011 01:03

Sam imam čoln Yam 380S. Letnik je 2004 in do sedaj ni bilo nobenih problemov z njim. Upam, da tako ostane, saj se konec tedna odpravljamo na dopust. Kar se pa tiče vodljivosti večjih problemov ni, res pa pri zavijanju zežko držiš konstanten gas, saj je ročica precej občutljiva in se vsak premik pozna. Z daljinskimi komandami to odpade. Po mirnem morju gre super, za valove pa res ni najboljši, tudi višje hitrosti mu znajo delat probleme.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti