Gumenjak in tomos 18
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Gumenjak in tomos 18
Torej za drugo leto oz mogoče malo še za letos kupujem gumenjaka za popestritev dopusta na morju. Budget za vse je nekje 1000e raje manj
Problem je, da ne vem kaj bi vzel, premišljeval sem o tomos 18 in gumenjaku, malo sem bral teme na tem forumu pa vidim da tomos 10 in 18 nista ravno najboljša izdelka tomosa ? Kako je z dobavljivostjo delov?
Malo sem gledal tudi lupine, zagledal sem se v tole
http://čolni.si/index.php?option=com_ad ... 2&Itemid=1
Če bi kupil lupino bi jo najbrž celo leto pustil v vodi, saj kljuke za prikolico nimam
Kaj priporočate?
Problem je, da ne vem kaj bi vzel, premišljeval sem o tomos 18 in gumenjaku, malo sem bral teme na tem forumu pa vidim da tomos 10 in 18 nista ravno najboljša izdelka tomosa ? Kako je z dobavljivostjo delov?
Malo sem gledal tudi lupine, zagledal sem se v tole
http://čolni.si/index.php?option=com_ad ... 2&Itemid=1
Če bi kupil lupino bi jo najbrž celo leto pustil v vodi, saj kljuke za prikolico nimam
Kaj priporočate?
-
nautic boy
- Kapitan korvete
- Kraj: DOMŽALE - PAG
Obvezno glej da imata tako čoln kot motor vse potrebne dokumente za registracijo. Brez tega ni nič.
Čolni Beograd Sport so izredno kvalitetni proizvodi problem je le, ker ljudje nimajo dokumentov in registracija potem ni možna.
Drugače pa ti tudi jaz priporočam solidnega Beograd sporta ca. 3,3 m in T18.
Pa NE glej na 100 EUR, ker je škoda, da kupiš jajca.
Registracija z zavarovanjem te pride ca. 100 EUR.
Potrebuješ pa naslednje dokumente:
1. za čoln:
- original račun, svjedodžbo o gradnji čamca in verigo overjenih pogodb. Če je bil čoln že registriran pa vpisni list + overjeno kupoprodajno pogodbo.
2. za motor:
original račun + overjeno pogodbo ali izpisni list za motor + overejeno pogodbo.
Pa veliko sreče pri nakupu ti želim.
Čolni Beograd Sport so izredno kvalitetni proizvodi problem je le, ker ljudje nimajo dokumentov in registracija potem ni možna.
Drugače pa ti tudi jaz priporočam solidnega Beograd sporta ca. 3,3 m in T18.
Pa NE glej na 100 EUR, ker je škoda, da kupiš jajca.
Registracija z zavarovanjem te pride ca. 100 EUR.
Potrebuješ pa naslednje dokumente:
1. za čoln:
- original račun, svjedodžbo o gradnji čamca in verigo overjenih pogodb. Če je bil čoln že registriran pa vpisni list + overjeno kupoprodajno pogodbo.
2. za motor:
original račun + overjeno pogodbo ali izpisni list za motor + overejeno pogodbo.
Pa veliko sreče pri nakupu ti želim.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Overjena pogodba, to pomeni da moram pri nakupu obvezno k notarju? Sem mislil, da je dovolj original račun pa kupoprodajna pogodba
Ja lupino bi imel v vodi, ker nimam avtomobila z kljuko, oz bi si moral sposoditi da bi prepeljal na parcelo.. Pa še ene 100kg je težja lupina od gumenjaka, tako da bi na gumenjaku moralo bolj leteti
Ja lupino bi imel v vodi, ker nimam avtomobila z kljuko, oz bi si moral sposoditi da bi prepeljal na parcelo.. Pa še ene 100kg je težja lupina od gumenjaka, tako da bi na gumenjaku moralo bolj leteti
- Marcel_Mastnak
- Admiral
lostid napisal/-a:Overjena pogodba, to pomeni da moram pri nakupu obvezno k notarju? Sem mislil, da je dovolj original račun pa kupoprodajna pogodba
Overiš lahko tudi na upravni enoti za 1,06 eur.
kakšna je pa kazen če me dobijo na slo morju brez izpita in neregistriran gumenjak? letos še nimam izpita, pa tudi registriral še nebi, pa me zanima kakšen je riziko
Gumenjak ne bo za prevažanje ampak bolj za norenje po morju, tako da gor bova dve ali ena oseba, premišljujem da bi raje kaj 30 konjskega vzel, najbrž premočno?
Gumenjak ne bo za prevažanje ampak bolj za norenje po morju, tako da gor bova dve ali ena oseba, premišljujem da bi raje kaj 30 konjskega vzel, najbrž premočno?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov