Pozdrav vsem morjeplovcem!
Rabil bi nasvet. Imam gumenjaka honvawe 4m alu dno.
Zanima me ali se lahko ta gumenjak prevaža na prikolici seveda napihnjen ne zložljiv. Kakšna naj bo prikolica da ne pride do poškodb in ali je lahko motor na njemu ali ne?
Razsvetlite me v tej smeri.
LP N
Gumenjak in prevoz s prikolico
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Prikolica naj bi bila taka , kot je v tem oglasu.
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?id=75765
In ja , motor lahko prevažaš na gumici.
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?id=75765
In ja , motor lahko prevažaš na gumici.
Tudi odvisno kakšna je kobilica.
Jaz imam Joymarc 380 na prikolici. Čoln ima trdo kobilico (gredelj).
Čoln je na dnu naslonjen na treh točkah (spredaj, zadaj in na sredini, kjer se stikata plošči od kobilice) cca 30 cm.
Na vsaki strani pa je po en distančnik(obložen v gumo) na katera se naslonijo tubosi - dolg cca 80 cm, da je čoln stabilen.
Če pa je kobilica napihljiva, pa je verjetno možna samo varianta, ki ti jo je podal @Jape.
Aja - motor je lahko gor ja in še marsikaj drugega jaz gor spakiram.
Lp Dejan
Jaz imam Joymarc 380 na prikolici. Čoln ima trdo kobilico (gredelj).
Čoln je na dnu naslonjen na treh točkah (spredaj, zadaj in na sredini, kjer se stikata plošči od kobilice) cca 30 cm.
Na vsaki strani pa je po en distančnik(obložen v gumo) na katera se naslonijo tubosi - dolg cca 80 cm, da je čoln stabilen.
Če pa je kobilica napihljiva, pa je verjetno možna samo varianta, ki ti jo je podal @Jape.
Aja - motor je lahko gor ja in še marsikaj drugega jaz gor spakiram.
Lp Dejan
ne preveč pametovat po nepotrebnem, sem prevozil na obični čoln prikolici kar nekajkrat z napihljivo kobilo štrudl in z motorjem gor od lj do šibenika po stari cesti,
vse kar je treba poveži zadnjo podnico s krmno ploščo, to velja tudi za vožnjo po morju.
ušesa na notranji strani krmne, na dnu zadnje podnice se pravi 2 na dno 2 na zrcalo, čez to potem napelješ gurtnico, zategneš da je lepo našponano in ni panike.
edino pazi da ti čoln med prevozom z robom zrcala sedi na sredinskem valjčku, no itak ga privežeš nepremično.
lp
vse kar je treba poveži zadnjo podnico s krmno ploščo, to velja tudi za vožnjo po morju.
ušesa na notranji strani krmne, na dnu zadnje podnice se pravi 2 na dno 2 na zrcalo, čez to potem napelješ gurtnico, zategneš da je lepo našponano in ni panike.
edino pazi da ti čoln med prevozom z robom zrcala sedi na sredinskem valjčku, no itak ga privežeš nepremično.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov