Čestitke in pozdravljen med "pravimi" morjeplovci.
Približno tak morjeplovec sem bil nekaj let tudi sam. Moja gumica je dolga 3,8m, zadaj pa je tohatsu 18(2T). Na tem forumu so moje podvige nekje že ocenili za pretiravanje, zato me raje ne posnemaj preveč navdušeno
Predlani sem, naprimer, s tem brez večjih težav obplul Rab. Najprej sem se iz mesta Rab odpravil na JV, kjer me je na rtu pred trajektnim pristaniščem ustavila burja. V trenutku sem bil moker in premražen. Obrnil sem se v drugo smer, do Supetarske drage in Loparja, Golega otoka in okrog Kamenjaka. Nazaj grede ni bilo ne duha ne sluha o burji (tudi napovedana ni bila). Tudi do Luna na Pagu je šlo, pa do bližnjih otočkov Dolfin in Laganj.
Napoved za morje sme biti največ 2-3, vendar pri takih valovih ne poskušaj več glisirati. Tudi drugi, večji, ne bodo. Najbolj udobna je plovba pri približno 20-25km/h, gre pa tudi do 37.
Toliko, na hitro. Pozimi, s prstom po zemljevidu se odpravim tudi zelo daleč, poleti pa sem raje gledal oblake, poslušal vremensko napoved in se ponavadi odpravil le preko zaliva.
LP Francelj