TRIMARIN 450 vs 500 ?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
lisacliskooo
- Višji štabni praporščak
- Kraj: Ljubljana-Koper-Mali Lošinj
TRIMARIN 450 vs 500 ?
Lahko kdo, ki ima že izkušnje pri trimarinu pove, če teh 50cm v dolžino kaj vpliva na plovne lastnosti?
oz. kako kaj ocenjujete nasploh plovne lastnosti trimarina
lp lisac
oz. kako kaj ocenjujete nasploh plovne lastnosti trimarina
lp lisac
Imam TM450. Do rahlega maestrala nobene panike. Ob močnejšem maestralu, pa že mal šprica...tako, da teh 50 cm se resnično pozna.......
Ob ostalih neprilikah, (burja, nevihta, močen jugo,....) sploh ne grem na morje....ostanem pri hladilniku na 220V
Drugače, so plovne lastnosti OK, nič nadpovprečnega,.....
Ob ostalih neprilikah, (burja, nevihta, močen jugo,....) sploh ne grem na morje....ostanem pri hladilniku na 220V
Drugače, so plovne lastnosti OK, nič nadpovprečnega,.....
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Težko je povedati razliko, katera sigurno je, saj dvomim, da je kdo imel oba čolna... jaz lahko samo rečem,da sem bil z tm600 zelo zadovoljen...
Za tisto o špricanju pa takole ( nekateri so pametni "pri meni nikoli ne šprica v čoln") tudi na 15m barki te stušira po fly-u
le vreme oz veter mora bit taprav 
Za tisto o špricanju pa takole ( nekateri so pametni "pri meni nikoli ne šprica v čoln") tudi na 15m barki te stušira po fly-u

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
lme napisal/-a:Sem lastnik TM 500 + yamaha 70 2t pa sem zadovoljen z njim.O špricanju na krov pa povem, da moraš že zanati ga spraviti v to situacijo vse je odvisno od kapetana.Vsak cm šteje jaz osebno nisem šel čez 5 metrov zaradi davka.
kakšnega davka, 50€ na leto ah dajte ga no svirat s temi davki
prej sem imel Sacsa 5.90 in Mercury 150 pa sem letno plačal 43€
kakšen davek pa je to?
pa če ga za 100% povečajo to ni omembne vredno za celo leto.
Ni mi jasno kaj se sploh greste navtiko, če gledate na take malenkosti.
ali pa to, da popije namesto 1 liter/Nm mogoče 1,5l/Nm
najceneje je doma za pečjo ždet in suhe žemlje ribat
MareC napisal/-a:
kakšnega davka, 50€ na leto ah dajte ga no svirat s temi davki
prej sem imel Sacsa 5.90 in Mercury 150 pa sem letno plačal 43€
kakšen davek pa je to?
pa če ga za 100% povečajo to ni omembne vredno za celo leto.
Ni mi jasno kaj se sploh greste navtiko, če gledate na take malenkosti.
ali pa to, da popije namesto 1 liter/Nm mogoče 1,5l/Nm
najceneje je doma za pečjo ždet in suhe žemlje ribat

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
lme napisal/-a:Gremo se pa navtiko eni bolj skromno eni pa bolj .....
Vsak po svojih zmožnostih a ne.
Pa mirno morje MareC.
l.p.
gre za tvojo izjavo, da si se odločil za manjši čoln zaradi davka
jaz sem ti pa odgovoril da 0,13 € ali trinajst centižmov na dan za davek v 356 dneh ni omembe vredno, pri celotni stvari(bencin, servisi,vzdrževanje, olja, dodatna oprema...)
in tukaj ne more iti za skromnost ali razispnost
če ti pa po pravici povem niti ne maram mirnega morja
lme napisal/-a:Sem lastnik TM 500 + yamaha 70 2t pa sem zadovoljen z njim.O špricanju na krov pa povem, da moraš že zanati ga spraviti v to situacijo vse je odvisno od kapetana.Vsak cm šteje jaz osebno nisem šel čez 5 metrov zaradi davka.
Tudi sam sem razmišljal podobno in tudi jaz imam TM500 z yamaho 60 2T .
Ni pa samo davek tisti , tudi plovno dovoljenje na Hrvaškem je mislim da do 5m . pa še kaj ...
Sem pa z čolnom po prvem letu zelo zadovoljen , prej Maestral h50 , razlika je večja kot sem pričakoval .
Lp
Andrej68 napisal/-a:lme napisal/-a:Sem lastnik TM 500 + yamaha 70 2t pa sem zadovoljen z njim.O špricanju na krov pa povem, da moraš že zanati ga spraviti v to situacijo vse je odvisno od kapetana.Vsak cm šteje jaz osebno nisem šel čez 5 metrov zaradi davka.
Ni pa samo davek tisti , tudi plovno dovoljenje na Hrvaškem je mislim da do 5m . pa še kaj ...
Sem pa z čolnom po prvem letu zelo zadovoljen , prej Maestral h50 , razlika je večja kot sem pričakoval .
Lp
misliš ali veš za plovno na hrvaškem
MareC napisal/-a:Andrej68 napisal/-a:lme napisal/-a:Sem lastnik TM 500 + yamaha 70 2t pa sem zadovoljen z njim.O špricanju na krov pa povem, da moraš že zanati ga spraviti v to situacijo vse je odvisno od kapetana.Vsak cm šteje jaz osebno nisem šel čez 5 metrov zaradi davka.
Lp
misliš ali veš za plovno na hrvaškem![]()
prej sem mel čoln pod 5 m sedaj pa nad 5m res plačam 50€ davka plovno na hrvaškem je pa isti šmorn pač razlike ne ki tko kt pr registraciji avta
ne se đalabajat
MareC napisal/-a:lme napisal/-a:Gremo se pa navtiko eni bolj skromno eni pa bolj .....
Vsak po svojih zmožnostih a ne.
Pa mirno morje MareC.
l.p.
gre za tvojo izjavo, da si se odločil za manjši čoln zaradi davka
jaz sem ti pa odgovoril da 0,13 € ali trinajst centižmov na dan za davek v 356 dneh ni omembe vredno, pri celotni stvari(bencin, servisi,vzdrževanje, olja, dodatna oprema...)
in tukaj ne more iti za skromnost ali razispnost
če ti pa po pravici povem niti ne maram mirnega morja
Lahko da je razlika v zadnjih 9 dnevih do polnega leta...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti