Jeklenka z regulatorjem
Moderatorji: moderator2, moderator
Jeklenka z regulatorjem
1x sem v eni od revij zasledil majhno jeklenkico z regulatorjem na njej.
Nisem potepljač in tudi nimam resnih namenov glede potapljanja, takšno zadevico bi pa bilo kdaj fino imeti če je treba pod barko kej porihtat in ti ni treba ven po zrak hoditi.
Ve kdo kako je s tem se polni normalno, kje se da dobiti,...?
Nisem potepljač in tudi nimam resnih namenov glede potapljanja, takšno zadevico bi pa bilo kdaj fino imeti če je treba pod barko kej porihtat in ti ni treba ven po zrak hoditi.
Ve kdo kako je s tem se polni normalno, kje se da dobiti,...?
LP, Uroš.
Obstajajo une male (nevem koliko so kilske), ki jo imaš kar pred usti. Ampak ni prav poceni.
Bolj se ti splača kupiti 5 kg z regulatorjem. Ta pa zadošča tudi za kakšno konkretno popravilo ali intervencijo po barko (cca 20 minut) ali na mali globini.
Najceneje to dobiš takoj čez mejni prehod Škofije cca 500m na desni bv ind. coni - SEPA DIVER http://www.sepadiver.com/
Bolj se ti splača kupiti 5 kg z regulatorjem. Ta pa zadošča tudi za kakšno konkretno popravilo ali intervencijo po barko (cca 20 minut) ali na mali globini.
Najceneje to dobiš takoj čez mejni prehod Škofije cca 500m na desni bv ind. coni - SEPA DIVER http://www.sepadiver.com/
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
Tista mala jeklenka z intergiranim regulatorjem je SPARE AIR. Je res majhna na zunaj in navznoter. Prostornina je 0,3 litra, kar je pri 200 bar 60l zraka. Če je polna boš kakšne 30 krat vdihnil. Res draga in le za kakšno sidro odhaklat. Ponavadi sem vozil s seboj in je že prav prišla. Sedaj pa imam kar ta pravo jelkenko z regulatorjem , je ceneje..
Tole z jeklenko sidro odhaklat je res sranje na kubik! Ne se zafrkavat s tem, da ne bomo potem žalovali za kakšnim članom...!!!
Če se misliš potapljat, potem vsaj na tisti osnovni tečaj po PADI ali CMAS, narediti enih 20 potopov, potem pa bo šlo brez težav.
Sam nimam pojma o potapljanju z opremo, vendar so mi hudičevo jasne osnove fizike. Apneja mi še kar gre (za amaterja in NE ribolovca govorim), nekaj let je bilo 10 m magična meja, letos sem napredoval na 14! Če približno veš za kaj se gre, je to kar varno in pa če seveda ne preceniš svojih zmogljivosti... Jeklenka pa NI VARNA, če je ne znaš uporabljat! Varna je samo na globinah propelerja in trupa barke!
Če se misliš potapljat, potem vsaj na tisti osnovni tečaj po PADI ali CMAS, narediti enih 20 potopov, potem pa bo šlo brez težav.
Sam nimam pojma o potapljanju z opremo, vendar so mi hudičevo jasne osnove fizike. Apneja mi še kar gre (za amaterja in NE ribolovca govorim), nekaj let je bilo 10 m magična meja, letos sem napredoval na 14! Če približno veš za kaj se gre, je to kar varno in pa če seveda ne preceniš svojih zmogljivosti... Jeklenka pa NI VARNA, če je ne znaš uporabljat! Varna je samo na globinah propelerja in trupa barke!
admin napisal/-a:Tole z jeklenko sidro odhaklat je res sranje na kubik! Ne se zafrkavat s tem, da ne bomo potem žalovali za kakšnim članom...!!!
Poslušajte šefa, ker je zelo pametno napisal!
Ne ga "srat" je povedal!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
ADMIN ima prav ima popolnoma prav glede uporabe jeklenk s strani nepotapljačev.
Si spodaj, se hitro dvigneš pa ne izdihneš - pljuča lahko počijo, pa še čutiš ne pravočasno, pa ni nujno, da preživiš...
Se opravičujem, da sem ob tehničnem aspektu popolnoma spregledal varnostne vidike.
Sam sem upokojen CMAS potapljač, ki pa zaradi težav z izenačevanjem rabi jeklenko za več kot 5 m.
Zamisel o dopolnilni potapljaški izobrazbi za navtika ni slaba, pa še zabavno je, tudi če se potapljanju kasneje ne posvečaš več zelo intenzivno.
Si spodaj, se hitro dvigneš pa ne izdihneš - pljuča lahko počijo, pa še čutiš ne pravočasno, pa ni nujno, da preživiš...
Se opravičujem, da sem ob tehničnem aspektu popolnoma spregledal varnostne vidike.
Sam sem upokojen CMAS potapljač, ki pa zaradi težav z izenačevanjem rabi jeklenko za več kot 5 m.
Zamisel o dopolnilni potapljaški izobrazbi za navtika ni slaba, pa še zabavno je, tudi če se potapljanju kasneje ne posvečaš več zelo intenzivno.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Podpišem!bostjanpar napisal/-a:ADMIN ima prav ima popolnoma prav glede uporabe jeklenk s strani nepotapljačev.
Če bi kdo, ki tega še ni počel, rad dobil vtis, kaj vse to zadeva, naj (kdaj ko bo slabo vreme na barki
Sfera je znanstvena fantastika, ki se pa večinoma dogaja precej globoko pod morjem in kolikor lahko ugotovim, so vse potapljaško-zdravstvene reči točne. Roman je napet kot marela, in če ga preberete, ne boste niti opazili, da vam na koncu ne bo padlo v glavo, da bi se šli potapljat razen na dah brez vsaj osnovnega znanja.
Crichton je (bil) pisatelj, ki je po izobrazbi zdravnik, po poklicu pa pisatelj, scenarist, režiser iitn. in tudi navdušen in izkušen potapljač. Kombinacija nekoga, ki stvar počne, pozna teorijo in jo zna tudi predstaviti, in je vsaj v dveh od tega (ne morem soditi, kako dober potapljač je bil) mojster, je nepremegljiva.
Knjiga je tudi dobro prevedena v Slovenščino in jo je v isti namen (da koga malo izmodri, ne da bi opazil) krasno podtakniti kakim nadobudnim otrokom primerne predpubertetnihške ali pubertetniške starosti. Če imate koga, za katerega bi poleg tega radi, da se bolje nauči angleščine, mu pa lahko podtaknete angleško različico; ko začne, večina ne more nehati
Podobno lahko podtaknete v kakem drugem jeziku (meni nekoč cirilica ni potegnila, dokler mi niso podtaknili zares zanimive knjige v cirilici
Cobiss ppravi, da je v slovenskih javnih knjižnicah na izposojo okrog 200 izvodov slovenskega prevoda
Po tej knjigi je posnet tudi (dober, mislim) filim, ampak več boste odnesli, če preberete knjigo.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan Tomki napisal/-a: .....ampak več boste odnesli, če preberete knjigo.
Kar se potapljanja tiče bo vsak največ odnesel, če obišče in uspešno opravi teoretični in praktišni del usposabljanja za potapljača P1 oz OWD oz .... Ne pa probavat z nekimi šnel kurzi mimo tečaja, ker kot je že admin napisal, to je lahko sranje. Veliko sranje, saj največje spremembe pritiska so ravno na prvih 10 metrih.
Tega ne pišem na pamet ali s pomočjo Googla ali Wikpwdije, temveč kot izkušen CMAS P4 potapljač z opravljenimi med 400 in 500 potopi v vseh težavnostnih razmerah.
Za razjasnitev osnov fizike in fiziologije pri potapljanju, pa svetujem branje knjige Potapljač 1, avtorja Urh Igorja, katero tudi sam še zmeraj rad prelistam. Če smo že pri literaturi s potapljaško vsebino, ne smemo mimo biblije potapljanja RONJENJE U SIGURNOSTI - PODVODNA MEDICINA I OSNOVE TEHNIKE RONJENJA, ki jo je napisal polkovnik prof. dr. sc. Stracimir Gošović, takrat redni profesor Vojnomedicinske akademije Beograd, ter načelnik Oddelka za podvodno in hiperbarično medicino Instituta za pomorsko medicino v Splitu. Moje osebno mnenje je, da bi ta knjiga morala biti v knjižnici slehernega potapljača.
Če bi kdo, ki tega še ni počel, rad dobil vtis, kaj vse to zadeva......
...naj najprej opravi t.i. discowery dive, ki jih ponuja večina potapljaških centrov vzdolž celotne Jadranske obale.
POTAPLJANJE JE RESNA DEJAVNOST in znanstvena fantastika tukaj nima kaj iskati.
Medicina potapljanja ter vpliv povišanega tlaka okolice na organizem je ena od najmanj raziskanih vej medicine. Potapljaška bolezen lahko prizadene tudi samo enega od potapljačev v skupini, pa čeprav so se držali vseh pravilnih postopkov potapljanja. Na to ne moremo vplivati.
Lahko pa vplivamo na varno potapljanje na ta način, da se pravilno in zadostno izobrazimo ter ne izzivamo nesreče zaradi lastnega neznanja.
potapljaški pozdrav!
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost