PORABA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
primorec50
- Višji štabni vodnik
PORABA
Pozdravljeni,
zanima me kolikšna je približna poraba notranjega motorja 260HP benzinar? Čoln 6,75m cca 1500kg.
Mi zna kdo pomagat?
Hvala in lp
zanima me kolikšna je približna poraba notranjega motorja 260HP benzinar? Čoln 6,75m cca 1500kg.
Mi zna kdo pomagat?
Hvala in lp
-
primorec50
- Višji štabni vodnik
poraba
sajo napisal/-a:Je sicer že ena tema o tem.
No jaz imam čoln z podobnimi gaberiti, le dolžina je 6.4m in normalno porabi okoli 20l/h. Ponavadi pa sem delal 6ur z 100 litri bencina, kolikor je velik rezervoar.
A je motor tudi 260hp?
Kupujem tak čoln pa se malo bojim glede porabe,do sedaj sem imel vse izvenkrmne z manj konji.
Enkrat za vselej... Deklarirana moč motorja nima nobene veze s porabo čolna!!! Tako da ne se ustrašit, če ima čoln kakšnega konja več... Na enakem plovilu ti bo recimo 4.3L z 190 konji kuril povsem enako kot 5.7 z 250 konji... Pač fizika tukaj naredi svoje, plovilo je treba držati nad vodo, za to pa potrebuješ določeno moč. 4.3 bo bolj obremenjen, 5.7 bo peljal z lahkoto, to pa je tudi edina razlika. No res je, da ima V8 za odtenek višjo porabo v prostem teku in pri recimo počasni plovbi v marini, vendar to je zanemarljivo proti glisiranju, kjer oba kurita enako...
Za tvoj primer pa bo nekako takole:
Potovalka pri nekje 25 vozlih bo poraba 30 l/h, skupna povprečna poraba pa bo okrog 20 l/h. Ker praviš 260 KM, gre verjetno za 5.0 MPI motor, kjer bo mogoče še za kakšen liter manj.
LP
Za tvoj primer pa bo nekako takole:
Potovalka pri nekje 25 vozlih bo poraba 30 l/h, skupna povprečna poraba pa bo okrog 20 l/h. Ker praviš 260 KM, gre verjetno za 5.0 MPI motor, kjer bo mogoče še za kakšen liter manj.
LP
-
primorec50
- Višji štabni vodnik
poraba
Ste mi kr pomagali,ker sem na nekaterih straneh zasledil podatke 40,50 celo tudi 70 l/h. Mislim da bo poraba cca 35 l/h povprečno.
So kakšni triki pri ogledu takega čolna,predvsem motorja,pete?
imam kr dolgo pot in ne bi rad kupil kekšnega motorja z napako ki je nisem opazil oz. vedel.
Hvala
So kakšni triki pri ogledu takega čolna,predvsem motorja,pete?
imam kr dolgo pot in ne bi rad kupil kekšnega motorja z napako ki je nisem opazil oz. vedel.
Hvala
Ni neke strašne razlike... Barka ima pri deplasmanskem načinu zelo majhno porabo energije, potem pride pri gliserjih neuporabno področje, kjer je poraba astronomska in sicer to je faza pred izglisiranjem oziroma tudi še delno glisiranje s polno pomočjo flapov... No potem pa poraba zopet močno pade in začne kasneje spet rahlo naraščati...
LP
LP
Tole sem gledal in me zanima, če kdo ve koliko takle motor na tej 20-tici porabi?
A ni to mogoče celo premočan motor za ta čoln?
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=54842
A ni to mogoče celo premočan motor za ta čoln?
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=54842
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost