čoln

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Trunkelj
Kapitan fregate
Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče

čoln

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 01:45

oj ....ali ima kdo izkusno z čolnom ELAN 300 ker se mi dopade me zanima če mi lahko poveste kako se zadeva vede na vodi ....ker ga nameravam kupiti za pogon bom pa uporabil tomos 4,5 kasneje pa kaj bolj močnejšega z registracijo se razume
hvala in lep pozdrav
Damjan

evo se slikca kako ozgleda
http://www.njuskalo.hr/image-w450/ostal ... 579584.jpg
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Če Jan 12, 2012 06:10

S tako banco smo se bred mnogimi leti poizkušali igrati po zalivčkih okoli Korčule. Čolniček je po mojih izkušnjah primeren edino za na jezero. Po valovih smo zajemali vodo , premetavalo nas je kot na rodeu. V njem smo bili štirje odrasli. :?:
huolog
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana-Krk

OdgovorNapisal/-a huolog » Če Jan 12, 2012 11:01

Po mojih izkušnjah (prvi čoln, v uporabi 4 leta, 2 odrasla, en pes, Tomos 4-prava zverina, bel pokrov, letnik neznan) je to odličen čoln. Prepeljal nas je redno na samotne plažice (in tudi nazaj).
Za popravilo je zelo enostaven (ko so nas Čehi odtrgali iz korpa morta in je čoln pristal na skalah), malo epoksija in vse je spet ok.
Za začetek in PRIOBALNO plovbo vsekakor priporočam.
Edina pomankljivost je teža (za prenos po kopnem).
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Jan 12, 2012 11:13

po moje je to uporabno le kot pomožni čoln na kaki jahtici za prevoz od sidrišča do kopnega (pa še to je preživeto), če že kupuješ zelo malo plovilo raje izberi kak gumenjaček, vsaj ne boš smešen na morju
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 11:15

Jape napisal/-a:S tako banco smo se bred mnogimi leti poizkušali igrati po zalivčkih okoli Korčule. Čolniček je po mojih izkušnjah primeren edino za na jezero. Po valovih smo zajemali vodo , premetavalo nas je kot na rodeu. V njem smo bili štirje odrasli. :?:

se pravi bolj za mirne vode .....hvala
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 11:23

huolog napisal/-a:Po mojih izkušnjah (prvi čoln, v uporabi 4 leta, 2 odrasla, en pes, Tomos 4-prava zverina, bel pokrov, letnik neznan) je to odličen čoln. Prepeljal nas je redno na samotne plažice (in tudi nazaj).
Za popravilo je zelo enostaven (ko so nas Čehi odtrgali iz korpa morta in je čoln pristal na skalah), malo epoksija in vse je spet ok.

se pravi pohvalno z vaše strani....ja glede teze sem se pa tudi malo pozanimal in na internetu izbrskal da je tezak 60-80 kg zdaj nevem točno ker mi ni nobeden znal povedati ali da bi bilo kje zapisano kako je v resnici ,skratka nameravam na zadno stran namontirati pomožna kolesca ki bodo ta problem pomagala resiti kadar ga popeljem na sprehod iz kopnega v morje
Hvala za informacije
L.P Damjan :D
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 11:28

adrian napisal/-a:po moje je to uporabno le kot pomožni čoln na kaki jahtici za prevoz od sidrišča do kopnega (pa še to je preživeto), če že kupuješ zelo malo plovilo raje izberi kak gumenjaček, vsaj ne boš smešen na morju

lepo napisano .....ja glede smešnosti je pa tako da za tiste 5 do 10 dni se ne bom kej preveč serekal ,ker bomo na dopustu in kod vemo smo na dopustu bolj sprosčeni kod ne in uzivamo v tistem malem času ko gremo spet na mesto kjer ti sefe ukazuje 8 ur ....hvala za prispevek in lpo pozdravljen
Dmajan :D
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jan 12, 2012 12:06

Trunkelj napisal/-a:
huolog napisal/-a:Po mojih izkušnjah (prvi čoln, v uporabi 4 leta, 2 odrasla, en pes, Tomos 4-prava zverina, bel pokrov, letnik neznan) je to odličen čoln. Prepeljal nas je redno na samotne plažice (in tudi nazaj).

se pravi pohvalno z vaše strani....ja glede teze sem se pa tudi malo pozanimal in na internetu izbrskal da je tezak 60-80 kg zdaj nevem točno ker mi ni nobeden znal povedati ali da bi bilo kje zapisano kako je v resnici ,skratka nameravam na zadno stran namontirati pomožna kolesca ki bodo ta problem pomagala resiti kadar ga popeljem na sprehod iz kopnega v morje
Hvala za informacije

Bom jaz preveril doma, imam nekaj revij v katerih je ta podatek in ti napišem.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jan 12, 2012 12:15

Tale banjica gre mnogo bolje kot zložljiv gumenjaček iste dolžine
Pa čeprav sem pristaš gumic
huolog
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana-Krk

OdgovorNapisal/-a huolog » Če Jan 12, 2012 15:40

Se popolnoma strinjam s Cibrom. S Tomos 4 se vozi odlično. Če sem bil sam na čolnu, sem privil motor, da se ni sam premikal, se vsedel na klop, ki je na sredini čolna in skoraj!!! glisiral. Manevriral sem z spremembo težišča.
Glede imidža pa takole: lahko si svoboden na morju in uživaš kjerkoli želiš, ali pa sediš na plaži in GLASNO tečnariš, kako imaš Pershinga še zmeraj na servisu...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jan 12, 2012 19:09

Piki napisal/-a:
Trunkelj napisal/-a:

Hvala za informacije

Bom jaz preveril doma, imam nekaj revij v katerih je ta podatek in ti napišem.

Nekaj podatkov: Čoln je dolg 2,98 m, širok 1,4 m, visok 0,59 m, vgrez 0,15m. Teža 68 kg. Nosilnost 380 kg ali 4-5 oseb, motor do 10 KM. Čoln ima trimaransko dno.
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 21:32

fantje hvala za vaš trut in vase osebnje iskusnje pa hvala ker ste dvignili prah z starih revi in prebrali kar je bilo skrito.....če ima kdo kako podobno plovilo ki mu stoji in ga nima kaj uporabljati oziroma se ga je navelical se priporočam da mi naj javi ,pa se bomo mogoče spet kej novga pomenil ....hvala in lepo pozdravljeni
L.P
Damajn :D
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » Če Jan 12, 2012 21:56

Trunkelj napisal/-a:
adrian napisal/-a:po moje je to uporabno le kot pomožni čoln na kaki jahtici za prevoz od sidrišča do kopnega (pa še to je preživeto), če že kupuješ zelo malo plovilo raje izberi kak gumenjaček, vsaj ne boš smešen na morju
lepo napisano .....ja glede smešnosti je pa tako da za tiste 5 do 10 dni se ne bom kej preveč serekal ,ker bomo na dopustu in kod vemo smo na dopustu bolj sprosčeni kod ne in uzivamo v tistem malem času ko gremo spet na mesto kjer ti sefe ukazuje 8 ur ....hvala za prispevek in lpo pozdravljen Dmajan :D

Če je predvidena uporaba 5-10dni,ga jaz sploh ne bi kupoval,saj ne verjamem, da veš kaj vse potegne plovilo za seboj,mislim na samo vzdrževanje.
Raje bi se odločil za najem na licu mesta in to takrat,ko bo lepo vreme,saj je za tako plovilo le potrebno imeti mirno morje.
Če pa pripelješ svojega se lahko zgodi,da ga sploh ne uporabiš.
z vetrom v laseh
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 22:30

stanec napisal/-a:
Trunkelj napisal/-a:
lepo napisano .....ja glede smešnosti je pa tako da za tiste 5 do 10 dni se ne bom kej preveč serekal ,ker bomo na dopustu in kod vemo smo na dopustu bolj sprosčeni kod ne in uzivamo v tistem malem času ko gremo spet na mesto kjer ti sefe ukazuje 8 ur ....hvala za prispevek in lpo pozdravljen Dmajan :D

Če je predvidena uporaba 5-10dni,ga jaz sploh ne bi kupoval,saj ne verjamem, da veš kaj vse potegne plovilo za seboj,mislim na samo vzdrževanje.
Raje bi se odločil za najem na licu mesta in to takrat,ko bo lepo vreme,saj je za tako plovilo le potrebno imeti mirno morje.
Če pa pripelješ svojega se lahko zgodi,da ga sploh ne uporabiš.

Se strinajm s tabo tudi to sem ze razmisljal ...ampak kaj čmo nazadne sem dal 100 kun za 90 minut pa se nemirna voda je bla ...če mas pa svojga gres pa lahko zgodej zjutrej recimo okol 6-tih je pa voda ko spegu ....to smo nazadjne delali ko smo bli na morju ....preden pa on otpre svojo izposojevalnico pa sem jaz šele na drugi stani za nazaj pa polahko nikamor se ne mudi
L.P
Damajn
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Če Jan 12, 2012 22:35

vsi tolko o vzdrževanju nabijate .. z tem čolnom nebo nobenih stroškov .. malo ga bo porihtal in ostalo bojo le stroški bencina .. itak ga bo zvečer ven iz morja potegnil , tako da nebo nobenemu plačeval za privez..
sam imam barko v piranu ( je res da je stara), ampak me pride manj stroškov kot če bi jo najel za 1 tedn skoraj :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti