OdgovorNapisal/-a matjazxx » Če Avg 09, 2012 22:13
Pozdravljeni,
Že dolgo sem pogledoval za skuterji, vendar sem zaradi družine skuter preskočil in imam za družinske potrebe že nekaj let športni gliser, s katerim sem sicer zelo zadovoljen. Na letošnjem dopustu sem vozil skuter Yamaha Waveruner in me sedajle nekako drži, da bi čoln prodal, v račun pa vzel vodni skuter.
Zanimam se torej za skuter v rangu nekje 5.000 - 6.000 EUR (4-takter), pri tem pa me zanima naslednje. Nekateri trdijo, da je Yamaha boljša od Seedoo-ja, ker ni potrebno generalno obnavljat turbine tako kot pri Seedoo-ju?
Zanima me, kateri skuterji imajo dejansko nizko porabo, še posebej sedaj je to aktualno, ko cene bencina letijo v nebo ter kateri imajo nizke stroške vzdrževanja?
Zanima me, če drži, da je potrebno narediti "generalko" turbine na vsakih 100 ur in če, kakšen strošek je to približno (baje med 500 in 1000 EUR?)
Prav tako me še zanima, kako je s trajno registracijo v Nemčiji. Baje sedaj po novem od Junija 2012 ni več možno narediti trajne registracije v Nemčiji, v kolikor lastnik nima tam prijavljenega stalnega prebivališča..., a to drži?
Pa še to, Morjeplovec nima dosti tem na temo vodnih skuterjev pa me zanima, če je še kak drug forum, kjer se da kaj več izvedet o skuterijh.
LP
Quicksilver 470 Sport