Verjetno je tema že velikokrat omenjena, prosim če mi lahko nekdo na kratko pomaga.
Prednsoti in slabosti motorja mercruiser 3.0 TKS
Se opravičujem ker nisem bral drugih prispevkov, kjer je o tem verjetno že kaj napisano.
Hvala !
Mercruiser 3.0L
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mercruiser 3.0L
Nazadnje spremenil Dask, dne Pe Jul 26, 2013 13:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Dask evo iz prve roke ti bom povedal kar se tiče 3,0L, prednost je v mali porabi, moj recimo pije na bayu 602 cca 15-18L/h pri potovalki cca 22-25 mil/h.Kar se tiče vzdrževanja je ceneje, saj je treba menjati riser in kolektor (4,3L 2xkolektor), cenejše zavarovanje,res pa je da 3,0l ne poka od nekih moči, mi smo štirje na plovilu (2x odrasla, 2x otroka) in se da peljat tudi 32milj merjeno po gps-u in to z odprto tendo, sam takrat je poraba večja.Sam imam na plovilu vgrajene tudi flape in se pri speljevanju ne pozna razlika sem v parih metrih zunaj, po mojem je tudi razlika v kakšno plovilo imaš vgrajen ta motor.Jaz sem zadovoljen z njim edino če naložim pa še koga noter potem mu pa primanjkuje začetne moči.
Ure dnevi leta tečejo....
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
Zdravo, ne vem sicer za kateri letnik gre in pa seveda je zelo važno na katerem plovilu (če je plovilo veliko npr. bayli 2052) je motor slab in potemtakem bodo tudi raznorazni problemi hitro nastopli, sem pa sam imel ene štiri gliserčke 17-18 feet in se je motor izkazal kot preprost za vzdrževanje, neproblematičen, kar se mene tiče zelo hvaležen (je pa res, da se spravim sam popravljati kakšno malenkost in ne kličem servisa za vsako malenkost). Če boš želel kakšen bolj strokoven nasvet pa boš moral dati več info... Lp
NAVTIKO MORŠ MET RAD
(Je pa motor v Sea Ray 180 in letnik 2010 in me zanima kaj po izkušnjah bo najprej crknilo. )
ob rednem vzdrževanju najmanj 10 let nič
meni porabi povprečno 13-16l na Quicksilverju 620 Cabin( 1300kg)
sem snel koleno in kolektor staro 7let in je bilo še vse ok,bil je pa vožen kakšen mesec na leto...
sigurno obstajajo boljši in seveda tudi dražji-princip delovanja stoenke,lahko včasih tudi sam kaj pošraufaš:)
Lp.
ob rednem vzdrževanju najmanj 10 let nič
meni porabi povprečno 13-16l na Quicksilverju 620 Cabin( 1300kg)
sem snel koleno in kolektor staro 7let in je bilo še vse ok,bil je pa vožen kakšen mesec na leto...
sigurno obstajajo boljši in seveda tudi dražji-princip delovanja stoenke,lahko včasih tudi sam kaj pošraufaš:)
Lp.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta