Nasvet: Bayliner 245
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Imel sem 2455, najbrž je to podobna barka kot 245,...ok prva bistveno starejša. Imel sem motor 5.0, barka je imela 2400kg. Poraba ob zelo ugodnih pogojih 30l/h+. Ne mi s takimi, da ti še bencin vrača nazaj. Bay 2052 (4.3) pa ob ugodnih pogojih 23/h. Razlika v CC in CR je po mojem mnenju nekje v 5-10l/h. In koga briga ali je 25 ali 30.
Pozdravljeni. Sam sem imel plovilo SeaRay Sundancer 240....ki bo nekaj pobobnega, sicer najbrz malo tezji, zaradi same konstrukcije trupa. Motor je bil 5.7EFI, poraba pri potovalki (v mirnem morju) pa odvisna precej tudi od obtezitve...in kot sem ze pisal v tej temi (http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=19023&postdays=0&postorder=asc&start=165) nekje 1.7 - 2.1 l/NM...kar pomeni pri 20-26 vozlov nekje od 34-55 l/uro. Naceloma je bila najmanjsa urna poraba (ko govorimo okrog potovalne hitrosti) nekje pri 22 vozlih, kjer se je dalo prazno plovilo (z minimalno zalogo goriva in vode) spraviti tudi na 1,6 l/Nm. Ampak to za mene ni potovalna plovba...ker ponavadi ne potujes s praznim plovilom, ampak so gor ljudje, prtljaga, pa predvsem gorivo in voda
... to niso izracuni preko palca, kot jih dela vecina s segrevanjem vred in voznjo 10 minut iz marine, pa da potem vse skupaj na povprecje....pa pri tankanju je tudi +-10 litrov...ampak je podatek iz Garmin GFS 10 Fuel sensor, ki se je izkazal za precej natancnega, ko sem ga uspel dejansko dobro stestirati...Tako da, tisti ki imate +- 8 metrsko barko z +-3 tonami teze in porabo pri potovalki +-20 vozlov okrog 1l/NM, dajte se malo poracunat in bit posteni vsaj do sebe...
Kar se tice Baylinerja 245 se mi zdi cisto postena barka, mislim da, kot je ze nekdo pred mano pisal cisto primerna za Jadran, bi pa sam, ce bi spet kupoval tak tip plovila verjetno zopet pogledal za kaksnim SeaRayem.
...vsekakor pa dober nakup in mirno morje...
Kar se tice Baylinerja 245 se mi zdi cisto postena barka, mislim da, kot je ze nekdo pred mano pisal cisto primerna za Jadran, bi pa sam, ce bi spet kupoval tak tip plovila verjetno zopet pogledal za kaksnim SeaRayem.
...vsekakor pa dober nakup in mirno morje...
zlatko83 napisal/-a:Tako je bilo, premik zjutraj, zvečer, po mirnem morju, optimalno striman čoln, potovalka okrog 22 čv. Upoštevat je potrebno tudi cca 5min ogrevanja motorja pred plovbo. Po težjem morju pa se je poraba kar dvignila, kot sem zapisal. Kasneje s Sea Ray 270 je bila poraba okrog 27l/h, po težkem morju tudi 35 l/h. Se da plut tudi racionalno
Oh Zlatko83 ti si doktor. Daj še nas česa nauči ker vidim da ti ne sežemo do kolen!
gensy napisal/-a:.... a ve kdo za kaksnega SeaRaya 270 (zlatko83 povej prosim kaksen motr je imel), ker jaz bi tud imel barko od 8m+ pa da kuri 1 l/Nm pri glisiranju .... meni je SeaRay 240 sundancer vec pil pri 6 vozlih ...al pa vsaj lih tolk....zna bit, da ga nisem znal pravilno uravnotezit....
@admin!
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost