Nasvet pri nakupu fishermana do 5m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
2T bo verjetno poln saj v izpušnih kanalih, tudi moj je bil. Kupil sem servisno knjigo od Seloc marine, kjer so opisani postopki, kako kaj razdreš in popraviš, snel blok motorja (powerhead), očistil saje v izpušnih kanalih, zamenjal tesnila med blokom in peto, razdrl peto, zamenjal cinke, pa semeringe, pa impeler. Pa seveda prej kupil komplet colskih ključev. Še vedno mislim, da je lahko 3 leta star motor, ki so ga gnali s crknjenim impelerjem, ali pa z vodo v peti, bolj uničen od 20 let starega, za katerega so dobro skrbeli.
izpušni kanali pred čiščenjem
in po njem

izpušni kanali pred čiščenjem
in po njem

motorni
Trenutno me pri nas moti najbolj ponudba, v tem cenovnem rangu so praktično vsi čolni z motorji starimi 15let in več. Če bi si želel po nakupu motor menjat,bi ga starega verjetno zelo težko prodal in zanj nebi dobil dosti,pa tudi drugega rabljenega manj starega bi dobiu zelo težko, ker jih ni in sploh ne vem koliko bi se to splačalo. Nebi pa rad dal za čoln 8000 pa da nisem prepričan v njegovo zanesljivost in imel milijon problemov. Vsekakor se pa strinjam da je lahko nov motor bolj uničen kot star ki je bil dobro vzdrževan in redno ter sprotno popravljan kar je bilo treba. Če pa ne bom pri nas dobil nič takega kar iščem bom vsekakor moral v tujino,samo za Italijo se malo bojim teh težav z urejanjem papirjev in neznanjem jezika.
Tudi jaz sem kupil prastar čoln in star motor (letnik 1990) pa sem imel nekaj težav samo prvo leto, dokler nisem pogruntal vseh fint. Nimam praktičnega znanja o motorjih, pa sem ga vseeno sam popravil.
Moje mnenje je, da če gre kaj narobe je lažje zrihtat 25 let starega 2-taktnega, kot pa 10 let starega 4-taktnega.
Moje mnenje je, da če gre kaj narobe je lažje zrihtat 25 let starega 2-taktnega, kot pa 10 let starega 4-taktnega.
Za Evinrude in Johnson klikneš tukaj, poiščeš kar rabiš in naročiš pri zastopniku (Ski & sea). Dobiš čez kakšen teden. Za druge pa ne vem.
motorni
Danes sem šel pogledat Sesso key largo 14 z motorjem Evinrude e-tec 40 čipiranim na 60km,oboje 2006letnik. Čoln se sicer ne prodaja,sem ga šel pogledat ker se nahaja par minut vožnje od mene in bi rad videu čim več preden se odločim. Zdi se mi zelo kvalitetno narejen,tudi lastnik pravi da je zelo zadovoljen. Tako da bi tudi zame v poštev prišlo kaj takšnega. Se mi zdi da bo treba počakat jesen in zimo za kakšno takšno priložnost.
-
Daki
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
boštjan.knez
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Nova Gorica
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Še vedno nisem našel nič kar bi me prepričalo za nakup. Ta vikend sem si šel ogledat fishermana Mediteran 16 z 2t motorjem z direktnim vbrizgom Tohatsu 70. Po fotografijah in besedah lastnika naj bi bil kot nov,zato sem bil pripravljen odšteti nekaj več in si ga šel ogledat. Ko sem prišel tja sem bil kar malo razočaran,takoj je bilo videti da je bolj slabo negovan, po desnem robu je bil cel razpocan in kit se je že luščil z njega. Motor je bil neočiščen še iz prejšnje sezone,batnice trima že malo porozne in polne raz. Zagnali smo ga z slušalkami ker ni bil v vodi.Vžgal je na prvo in lepo tekel,je bil pa kontrolni curek zelo šibek in prekinjal. Slike v oglasu so slike novega čolna,v resnici je pa čisto nekaj drugega,še dobro da nisem šel predaleč in sem lahko dan izkoristil še za kopanje. 
Ce te zanima, moj kolega iz rima prodaja kamarino z kabino in motor honda 90 v-tec, ful oprema, za 11.000€.
Bila je privezana na hrvaskem..istra..sam zdaj nisem siguren ce jo je peljal nazaj v ita
Vse letnik 2010, motor ima samo 170ur
http://www.subito.it/vi/161037667.htm
Bila je privezana na hrvaskem..istra..sam zdaj nisem siguren ce jo je peljal nazaj v ita
Vse letnik 2010, motor ima samo 170ur
http://www.subito.it/vi/161037667.htm
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta