Manjši gliser Diesel

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Re: Manjši gliser Diesel

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Avg 28, 2017 18:55

No ja, ni tko hudo z dizlom in njegovim vonjem, imam ga 7 let pa nafte še nisem zavohal in tudi v kaluži ni sledi o nafti, je pa res, da sem kupil popolnoma nov motor s 60 KM in sem zanj dal kot za novega Merc. 5.7 benz. 7500€ z menjalnikom tudi z namenom, da mi odgovarja vožnja na izi.Vse tisto kar prevozijo hitri, prevozim tudi jaz, ker pač imam čas :D :wink: Da se pa brez kakega hitenja, če živiš na barki, v 14-tih dneh priti iz Istre do Drvenik Veli in lepo vijugati po otokih.Je pa to stvar vsakega posameznika, kaj si želi.
mašinfirer
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » To Avg 29, 2017 09:31

imaš ZS.
"Dalmatino povišču pritrujena"
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Pe Sep 01, 2017 17:10

Ker si iskal gliser na diesel evo ti tu redkost...zelo dobra barka zelo jo oriporocam
Volvo penta diesel mala poraba a zelo zmogljiv gliser...

https://www.mornar.net/view/ad.asp?id=246743

Za to ceno je podarjena barka!!! Pokliči ga takoj ker vidim da so se vsi napalili na to barko
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Sep 01, 2017 21:31

In kaj je tu podarjenega lepo te prosim!! Čoln ni slab se vidi po fotkah ampak... verjetno je motor zdelan do amena. Nebi profiji tega stran dajal če bi se splačalo. Saj se, seveda, ampak potem to ni več podarjena barka ampak kar utegne nudit kvečjemu zelo draga barka.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Sep 01, 2017 23:20

Izredne plovne lastnosti -lmao.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » So Sep 02, 2017 07:22

Daja ga stran ker je kupil vecje plovilo zaradi sluzbe...ker ocitno mu posel gre in je kupil kar fensi novo barko

Sam pravim za mojstra tu je hotel gliser na diesel motor....evo ti postrezena redkost....kaj bos kupil ali ne?

1000 ur da je prevozeno do amena? Daj ne zafrkavaj...pa ce imajo v benetkah na une taxije isti klincast motor in gor po 10.000 do 15.000 ur in delajo...ne me basat s takimi neumnosti

Oglej si v benetkah barke ki razvazajo smeti po kanalih po mestu...isti motor volvo penta diesel...ure tolko kot sem napisal gor...

Ce bi proizvajalci kot je volvo penta delali motorje da na 1000ur je motor za v smeti, pol bi ze zdavnaj morali zapret...pa niso, so se tu. Ocitno je to tako..to pomeni da ko vidis tak motor da je lrwvozil tolko ur moras samo bit hvalezen da tolko zdrzijo...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Sep 02, 2017 08:10

Morosito,

Malce površno gledaš na zadevo, skoraj v stilu "Ležerno je moderno.". Si primorc? :oops: :D
Poglej malo koliko ur letno je predvienih za določene pogonske sklope v turističnem, profesionalnem... režimu. Vsega skuaj je pet režimov in sicer po angleško:
- Duty
- Pleasure
- Light
- Medium
- Continuous
In boš za vsak pogonski sklop, tudi za Volvo Penta našel koliko ur lahko deluje v določenem režimu do naslednjega servisa in kakšna je ob tem lahko obremenitev. Ko to nagruntaš boš težko navrgel beneške smetarje za zgled.

Redki so gliserjem primerni motorji, ki so obremenjeni na gornji meji Pleasure režima in po 1.000 urah brez generalke še zanesljivo obratujejo pa naj bodo diesel ali otto.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Sep 02, 2017 15:23

Po 7-mih letih dizla, ki je v kabini, ne vem kaj je smrad po dizlu.Najboljši pokazatelj neprijetnega vonja, je moja žena, ki ima nos kot lovski pes, vendar v vseh teh letih ni niti enkrat omenila to kar vi trdite.Če je motor kot mora bit, naj nebi smrdelo po gorivu ne benz.ne nafta.Lahko pri bencinarju na uplinjač, ker kos ustaviš se segreje tudi uplinjač in gorivo z njega hitro prične izhlapevat, zato pred zagonom vklopiš blover(ventilator prezračevanja motornega prostora, da nebi slučajno prišlo do kakega bumbum.Kar se pa porabe tiče, je pa za primerjavo s 300 konji na motorju pri hitrosti npr.20 knot in cca 8m dolžine, razlika vsaj za 10 litrov ali več v prid dizla.
mašinfirer
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Sep 02, 2017 18:45

Če se po roki al pa po nogi poliješ, ko tankaš pol smrdiš ko dihur še dva dni :)
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost