Nakup plovila iz Italije

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

Re: Nakup plovila iz Italije

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Pe Okt 12, 2018 23:50

mato napisal/-a:Kako pa je v Italiji, kjer ni potrebno da je registrirano (vpisano) plovilo do 10m???

Kolko ita plovila 10-12m hodijo polnit gorivo na omv v kp ali na petrol v izoli pa nimajo registrirano (ker po ita zakonodaji ne rabi do 14m) pa nikoli videl ali slisal da bi jih kdo ustavil....
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Okt 16, 2018 12:03

Malo za šalo, malo za res. :D
Če ima kdo kako veliko plovilo (8m+) za pripeljat iz kjer koli kamor koli, mu ga lahko jaz brez plačno pripeljam po morju.
Predpogoj je, da je plovilo tehnično brezhibno. Morebitna popravila plača lastnik plovila. Da lastnik poskrbi, da je goriva zadosti za celo pot. Da je v času poletne sezone, da se lahko po poti kopam in da se ne mudi z rokom kdaj mora bit barka dostavljena. Da če me je volja, da si lahko vzamem na en dan vožnje par dni sončenja s punco v zalivih po poti.
Da je to zame v bistvu dopust v katerem strokovno, varno in prijetno pripeljem barko na cilj.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » To Okt 16, 2018 12:09

Haha Bonaparte če je plovilo tehnično brezhibno bo vsak nov lastik komi čakal da pelje sam oz bo z sabo vzel kakega izkušenega morjeplovca.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Okt 16, 2018 12:46

Nekatere je strah dolgih plovb po nepoznanem morju. Eni ne upajo z barko čez kvarner, kje pa čez atlantik. Morje ni nikoli za podcenjevat. Še na nepotopljivem Titaniku je večina umrla.

Pred par leti sem peljal eno jadrnico čez atlantik in lahko recem, da sem na momente obžaloval, ko po par noči nisem mogel zaspati ker me je metalo iz postelje na tla kako je premetavalo barko. To pride vse v paketu.

Eni imajo službo in nimajo časa.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Okt 20, 2018 22:56

Evo jaz sem bil včeraj v (na?) Sardiniji kjer sem kupil novo banjo. Ne jaz ne kolega, ki je šel z mano ne razumeva 0 italjanščine prodajalec pa 0 angleščine. Ma smo se vseeno super razumeli, na testni vožnji nam je sredi vode zmanjkalo bencina in skupaj smo šli celo na pivo. Da ne omenjam obiska stolpa v Pisi z 11 metrsko kompozicijo. Vsekakor zelo zabaven nakup. :)

Zahvala gre sotrpinu, ki je pridno prenašal moje organizacijske in transportne "lakočemo" pristope in pripomogel k uspešno zaključeni odiseji. :mrgreen:
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » So Okt 20, 2018 23:59

foto AEgir :=)
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Okt 21, 2018 08:41

AEgir napisal/-a:Evo jaz sem bil včeraj v (na?) Sardiniji kjer sem kupil novo banjo. Ne jaz ne kolega, ki je šel z mano ne razumeva 0 italjanščine prodajalec pa 0 angleščine. Ma smo se vseeno super razumeli, na testni vožnji nam je sredi vode zmanjkalo bencina in skupaj smo šli celo na pivo. Da ne omenjam obiska stolpa v Pisi z 11 metrsko kompozicijo. Vsekakor zelo zabaven nakup. :)

Zahvala gre sotrpinu, ki je pridno prenašal moje organizacijske in transportne "lakočemo" pristope in pripomogel k uspešno zaključeni odiseji. :mrgreen:

Benvenutti in Italia :lol: 8)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 21, 2018 11:08

1stofficer napisal/-a:
AEgir napisal/-a:Evo jaz sem bil včeraj v (na?) Sardiniji kjer sem kupil novo banjo. Ne jaz ne kolega, ki je šel z mano ne razumeva 0 italjanščine prodajalec pa 0 angleščine. Ma smo se vseeno super razumeli, na testni vožnji nam je sredi vode zmanjkalo bencina in skupaj smo šli celo na pivo. Da ne omenjam obiska stolpa v Pisi z 11 metrsko kompozicijo. Vsekakor zelo zabaven nakup. :)

Benvenutti in Italia :lol: 8)

Pravilno je, Benvenuti, brez dveh tjev. :wink: :)
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Ne Okt 21, 2018 18:06

A prikolica je ostala na taljanskih paperjih?

Lp Miha
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Okt 21, 2018 18:54

Prkolca je nova TPV 1300 izdelana pred dvemi tedni, papirji slovenski
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
elan435s
Desetnik

OdgovorNapisal/-a elan435s » Ne Okt 21, 2018 19:44

Pozdravljeni morjeplovci potrebujem nasvet. Kupujem nekega rabljenega fishermana največ do 6 metrov ki bi naj imel vgrajen motor tam nekje od 60 pa največ do cca 80-90 konjev in seveda 4 takten. Zanima me mnenja kaj je ok ker imaš teh znamk toliko na tržišču in kar se tiče čolnov ter prav tako motorjev. Prav tako me zanima kako je z nakupom tega v ITA oz če kupiš pri nas od teh ki uvažajo iz Italije. Če sem pravilno videl se s tem ukvarjajo SLO nautica ter bantana nautica. Kako je z nakupom pri teh je zanesljivo kar se tiče kvalitete čolnov ter motorjev ter prav tako glede papirologije. Hvala vsem ki ste mi pripravljeni pomagati pri odločitvi. Lp
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Ne Okt 21, 2018 19:55

Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Ne Okt 21, 2018 19:59

morosito napisal/-a:https://www.subito.it/nautica/rio-600-267337247.htm

Ce te zanima

Motor je v zelo slabem stanju. En jermen manjka.
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Ne Okt 21, 2018 21:39

Remu napisal/-a:
morosito napisal/-a:https://www.subito.it/nautica/rio-600-267337247.htm

Ce te zanima

Motor je v zelo slabem stanju. En jermen manjka.

Pravi moz da zaradi tega bi dal vse za 5k. Plovilo stoji na suhem ze 7 let pri fabriki illy. Dokumente ima vse
dizel
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dizel » Po Okt 22, 2018 09:50

m1ha napisal/-a:

A prikolica je ostala na taljanskih paperjih?

Lp Miha

Ko sem lani uvažal gumenjak,sem naredil prepis.Lastnik mi je napisal pooblastilo ,da lahko vozim njegovo prikolico in odpeljal domou.Naknadno sem mu poslal tablice ,da je vozilo odjavil iz prometa.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost