Nakup plovila iz Italije

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Nakup plovila iz Italije

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 22, 2018 13:43

Paco napisal/-a:foto AEgir :=)

Evo ena iz Torre Grande, Sardinia. https://www.google.com/maps/@39.9069694 ... 312!8i6656

Prkolo sm pa čist enako kupil kot jo imaš ti, novo izpod čekiča direkt. :)

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Po Okt 22, 2018 16:37

dizel napisal/-a:
m1ha napisal/-a:
AEgir napisal/-a:Evo jaz sem bil včeraj v (na?) Sardiniji kjer sem kupil novo banjo. Ne jaz ne kolega, ki je šel z mano ne razumeva 0 italjanščine prodajalec pa 0 angleščine. Ma smo se vseeno super razumeli, na testni vožnji nam je sredi vode zmanjkalo bencina in skupaj smo šli celo na pivo. Da ne omenjam obiska stolpa v Pisi z 11 metrsko kompozicijo. Vsekakor zelo zabaven nakup. :)

Zahvala gre sotrpinu, ki je pridno prenašal moje organizacijske in transportne "lakočemo" pristope in pripomogel k uspešno zaključeni odiseji. :mrgreen:

A prikolica je ostala na taljanskih paperjih?

Lp Miha

Ko sem lani uvažal gumenjak,sem naredil prepis.Lastnik mi je napisal pooblastilo ,da lahko vozim njegovo prikolico in odpeljal domou.Naknadno sem mu poslal tablice ,da je vozilo odjavil iz prometa.

Jaz sem pa to malo bolj partizansko rešil...

Lp Miha
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Sr Okt 31, 2018 19:34

olala si pa kr govedo vozu ni lih čolnič. lepa.
pojdi se z bikom bost!
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Po Nov 05, 2018 20:44

AEgir napisal/-a:

Evo ena iz Torre Grande, Sardinia. https://www.google.com/maps/@39.9069694 ... 312!8i6656

Slika

Včasih se zgodi, da te uradne osebe ustavijo. Prikolica z plovilom gre za ograjo. Plačaš kazen, dvigalo za pretovor plovila in izreden prevoz. Skupna cena verjetno višja od plovila. Nisem napisal kar tako, ker to se kar dogaja.Vem za primer tudi v zadnjem tednu. Razni frajerji pa se hvalijo s poceni prevozi. Vsak naj ima malo pameti in naj razmisli ali ima še kakšnih 10.000€ rezerve in je dokaj blizu naše meje. Če ni blizu meje, kot je bila ta in imaš srečo, da te ustavijo na jugu Italije, so pa cene kar lepe.
Verjetno marsikdo, prišlepa ali plača nekomu da to naredi namesto njega, saj ne pozna zakonov in misli da je vse legalno.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 05, 2018 20:53

Nevem če razumem na kaj namiguješ. Jaz kolikor vem nisem kršil nobenega zakona razen občasne prehitre vožnje za kakšnih 10kmh.

Prikola je nova TPV 1300 z nosilnostjo 980kg, kad je težka 760kg moped pa 170kg se pravi za opremo še 50kg lufta.

Tudi nisem ravno povsem zelen v potovanju po eu tako da bi šel jutri takoj še enkrat.

Če odštejemo to, da je sotrpin pozabil orožni list za spalno vrečo doma, je bilo vse po PS tko da se nisem bal nobenih policajev. Pa jih je bilo dosti po cesti in kakšni so gledal kot da NLP vozm, ne čolna.
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Po Nov 05, 2018 21:26

Oprosti, nisem namigoval nate.
Priznam pa, da imaš jajca za to kar si naredil in da upam da boš užival z barko.
Opozoriti sem hotel, da se na forumu promovirajo poceni izredni prevozi, kateri se opravijo kot redni prevozi.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Nov 05, 2018 22:04

Remu napisal/-a:
AEgir napisal/-a:

Slika

Včasih se zgodi, da te uradne osebe ustavijo. Prikolica z plovilom gre za ograjo. Plačaš kazen, dvigalo za pretovor plovila in izreden prevoz. Skupna cena verjetno višja od plovila. Nisem napisal kar tako, ker to se kar dogaja.Vem za primer tudi v zadnjem tednu. Razni frajerji pa se hvalijo s poceni prevozi. Vsak naj ima malo pameti in naj razmisli ali ima še kakšnih 10.000€ rezerve in je dokaj blizu naše meje. Če ni blizu meje, kot je bila ta in imaš srečo, da te ustavijo na jugu Italije, so pa cene kar lepe.
Verjetno marsikdo, prišlepa ali plača nekomu da to naredi namesto njega, saj ne pozna zakonov in misli da je vse legalno.

Tole okrog kazni, pretovora itd ne bo glih drzalo. Kolega je peljal z Land Cruiserjem iz Genove Sessa C32 brez motorjev. So ga zaustavili kmalu za Genovo policisti, dali za mrezo, kazen 3000€ ker je bil presirok, naslednji dan so mu pa napisali na postaji potrdilo da je kazen placal in da se lahko z kompletno kompozicijo premakne do Ferneticev. Seveda je on potegnil v Slo oz HR. Cez cca 3 mesece je dobil od IT sodisca posto naj pride na obravnavo v Genovo. Je poslal na sodisce dopis da je pac zelo oddaljen in da ce se da zadevo resit na daljavo. Dobil iz sodisca odlocbo o prepovedi voznje v IT za obdobje 3 mesecev in se dodatnih 300€. Ko je placal, so mu poslali vse dokumente od avta, prikolice, colna in voznisko po posti. V glavnem, placal je, barko pa je vseeno spravil domov.

Ti si imel lepo kompozicijo, nisi bil v prekrsku in lepo izpeljan postopek. So mi zelo znane take zgodbe, samo obicajno jaz vozim malo vecje barke ampak je temu tudi primerno vecji avto in prikolica (2 ali 3 akse).
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 05, 2018 22:14

Kamen na kamen palača. Aksa na akso barkača.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » To Nov 06, 2018 08:13

Mene so kaznovali v ljubljani s 500€ kazni ker sem imel na avtu nataknjeno kljuko in jo nisem snel dol. Gledam pa te nemce in avstrice imajo kljuko non stop gor pa nic.
Vsaka drzava ima neke svoje pluse in minuse.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 06, 2018 08:30

Ta zakon ne vela že vsaj 5 let. Kljuko imaš lahko gor kadar ti srce poželi. Jaz jo imam skos gor.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Nov 06, 2018 10:25

bojan11 napisal/-a:
Tole okrog kazni, pretovora itd ne bo glih drzalo. Kolega je peljal z Land Cruiserjem iz Genove Sessa C32 brez motorjev. So ga zaustavili kmalu za Genovo policisti, dali za mrezo, kazen 3000€ ker je bil presirok, naslednji dan so mu pa napisali na postaji potrdilo da je kazen placal in da se lahko z kompletno kompozicijo premakne do Ferneticev. Seveda je on potegnil v Slo oz HR. Cez cca 3 mesece je dobil od IT sodisca posto naj pride na obravnavo v Genovo. Je poslal na sodisce dopis da je pac zelo oddaljen in da ce se da zadevo resit na daljavo. Dobil iz sodisca odlocbo o prepovedi voznje v IT za obdobje 3 mesecev in se dodatnih 300€. Ko je placal, so mu poslali vse dokumente od avta, prikolice, colna in voznisko po posti. V glavnem, placal je, barko pa je vseeno spravil domov.

Ti si imel lepo kompozicijo, nisi bil v prekrsku in lepo izpeljan postopek. So mi zelo znane take zgodbe, samo obicajno jaz vozim malo vecje barke ampak je temu tudi primerno vecji avto in prikolica (2 ali 3 akse).

Ja, bojan11, imaš prav.

Prevozi niso nič posebnega če se držiš pravil. Vsak ki to opravlja profesjonalno pozna veliko zgodb in zgodbic, ki so se končale tako ali drugače.
Jasno je, da če pride do same kontrole brez prometnega prekrška, da ponavadi policaj sam odloči kako in kaj. Toda ko pride do težav, karambola in podobno, kjer se mora ugotavljat krivda zaradi plačila škode, pa posebno italjanska oblast da vso fizično imovino udeleženo v nesreči na depo za ograjo. In dokler ni primer rešen, nimaš dostopa do svoje lastnine. Dva tri mesece, pol leta, ....
Poznan mi je primer profiča s kamionom in lepo barko na prikolici. Žal nesreča s smrtnim izidom na cestninski postaji pred Benetkami. Ohoho časa je bilo vse skupaj za ograjo, čeprav se je že v začetku vedelo, da bo krivdo nosil izključno preminuli voznik.
Kar veliko evropejcev vozi s seboj na dopust in potem domov, plovila, ki so tudi izven zakonskih določil in so v stvari izredni prevozi. Ker so odstopanja mala, jih oblast nekako tolerira.
Kdor pa opravlja te prevoze profesjonalno, pa menim da se ni za igrat.
Vsaj papirno in tehnično naj bo po ps-u. Največkrat se krši pravilo o dovoljenem času vožnje, to je pa že druga zgodba.

Vse moje pisanje je namenjeno temu, da včasih nekaj privarčevanih cekinov ne odtehta rizičnosti in potem posledicam, ki neizbežno nastanejo.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » To Nov 06, 2018 13:41

Tako je kot je napisal Pajer.
Prejšnji teden je šlo plovilo z prikolico za ograjo v Palmanovi. Kazen(plačat), (plačat)petovor na kamjon(plačat) z urejemimi dovoljenji. Sedaj v Italiji najavijo izreden transport online, ko štartajo (spremljevalci ponavadi). Policija naj bi vedela v vsakem teenutku, kje poteka kateri izredni prevoz. V kolikor opazijo nekoga kateri ni prijavljen ....
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Nov 07, 2018 15:10

Ko sem jaz kupoval čoln in smo ga 2 uri vlekli iz vode po rampi zravn morske pumpe v marini, so bili zravn na pumpi polizia di finanza al neki tazga z gumenjakom 2x250hp in obilico časa.

Najprej so z zanimanjem opazovali dogajanje pol so pa še debatiral ene pol ure s tem prodajalcem mojim.

Je blo pa zelo očitno, da mi2 ne razumeva nič italjansko in da imava slovenske tablce tko na prkoli kot na avtu.

Skratka bilo je izjemno očitno kaj se dogaja in če bi policaji posuml da je karkoli nenavadnega bi zelo hitro fasali vse možne preglede, tko so se pa sam smejal in zajebaval pol na konc so pa šli kruzat naprej z ola gumo.

V glavnem kar hočem povedat je, da italjanski policaji spet ni nujno da komaj čakajo, da te bodo raztrgali na kose. Verjetno prav divje zajebancije ne tolerirajo ampak če na prbližno zgleda ok se ne vtikajo. Vsaj pri meni se niso.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Nov 07, 2018 17:02

razlika je v tem da v italiji narediš prekršek in škodo in naje....,pri nas te preventivno kaznujejo,sicer v italiji vsake toliko tudi
kakšnega policaja likvidirajo in se raje ne vtikajo če res ni potrebno,naši se vtikajo kjer je potrebno in nepotrebno.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Če Nov 08, 2018 16:17

V Italiji so tri zone,
Zona Napoli kjer je policija za okras.
Zona Milano -Rim kjer je policija delovna.
Zona Benetke -Trst kjer je policija izredno izredno aktivna in stroga.

V Napoliju sem doživel da smo se peljali s taxijem skozi rdeco luc, na semaforju pa so stali policisti z liziko v roki, niti brez da bi nas ustavili. Na jugu Italije moras naredit res hud prekrsek da se te lotijo.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost