Paco napisal/-a:foto AEgir :=)
Evo ena iz Torre Grande, Sardinia. https://www.google.com/maps/@39.9069694 ... 312!8i6656
Prkolo sm pa čist enako kupil kot jo imaš ti, novo izpod čekiča direkt.

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Paco napisal/-a:foto AEgir :=)

dizel napisal/-a:m1ha napisal/-a:AEgir napisal/-a:Evo jaz sem bil včeraj v (na?) Sardiniji kjer sem kupil novo banjo. Ne jaz ne kolega, ki je šel z mano ne razumeva 0 italjanščine prodajalec pa 0 angleščine. Ma smo se vseeno super razumeli, na testni vožnji nam je sredi vode zmanjkalo bencina in skupaj smo šli celo na pivo. Da ne omenjam obiska stolpa v Pisi z 11 metrsko kompozicijo. Vsekakor zelo zabaven nakup.
Zahvala gre sotrpinu, ki je pridno prenašal moje organizacijske in transportne "lakočemo" pristope in pripomogel k uspešno zaključeni odiseji.
A prikolica je ostala na taljanskih paperjih?
Lp Miha
Ko sem lani uvažal gumenjak,sem naredil prepis.Lastnik mi je napisal pooblastilo ,da lahko vozim njegovo prikolico in odpeljal domou.Naknadno sem mu poslal tablice ,da je vozilo odjavil iz prometa.
AEgir napisal/-a:Paco napisal/-a:foto AEgir :=)
Evo ena iz Torre Grande, Sardinia. https://www.google.com/maps/@39.9069694 ... 312!8i6656
Remu napisal/-a:AEgir napisal/-a:Paco napisal/-a:foto AEgir :=)
Včasih se zgodi, da te uradne osebe ustavijo. Prikolica z plovilom gre za ograjo. Plačaš kazen, dvigalo za pretovor plovila in izreden prevoz. Skupna cena verjetno višja od plovila. Nisem napisal kar tako, ker to se kar dogaja.Vem za primer tudi v zadnjem tednu. Razni frajerji pa se hvalijo s poceni prevozi. Vsak naj ima malo pameti in naj razmisli ali ima še kakšnih 10.000€ rezerve in je dokaj blizu naše meje. Če ni blizu meje, kot je bila ta in imaš srečo, da te ustavijo na jugu Italije, so pa cene kar lepe.
Verjetno marsikdo, prišlepa ali plača nekomu da to naredi namesto njega, saj ne pozna zakonov in misli da je vse legalno.
bojan11 napisal/-a:
Tole okrog kazni, pretovora itd ne bo glih drzalo. Kolega je peljal z Land Cruiserjem iz Genove Sessa C32 brez motorjev. So ga zaustavili kmalu za Genovo policisti, dali za mrezo, kazen 3000€ ker je bil presirok, naslednji dan so mu pa napisali na postaji potrdilo da je kazen placal in da se lahko z kompletno kompozicijo premakne do Ferneticev. Seveda je on potegnil v Slo oz HR. Cez cca 3 mesece je dobil od IT sodisca posto naj pride na obravnavo v Genovo. Je poslal na sodisce dopis da je pac zelo oddaljen in da ce se da zadevo resit na daljavo. Dobil iz sodisca odlocbo o prepovedi voznje v IT za obdobje 3 mesecev in se dodatnih 300€. Ko je placal, so mu poslali vse dokumente od avta, prikolice, colna in voznisko po posti. V glavnem, placal je, barko pa je vseeno spravil domov.
Ti si imel lepo kompozicijo, nisi bil v prekrsku in lepo izpeljan postopek. So mi zelo znane take zgodbe, samo obicajno jaz vozim malo vecje barke ampak je temu tudi primerno vecji avto in prikolica (2 ali 3 akse).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost