mrdaco napisal/-a:Jaz sem bil v enaki dilemi. Izbral sem Princea. Predvsem zaradi dveh klopi zadaj in večjo prostornostjo na čolnu. Zna pa imeti Coastlier večji V kot in mogoče boljše reže valove. Ima tudi že vgrajen rezervar in kalužno pumpo, katero moraš pri Prince dokupit. Novi letniki Princa so certificirani do 90KS in 6 oseb, medtem ko je Coastliner do 60KS in 5 oseb. Prince je tudi za vsaj 50 KG Težji. V trgovinii pravijo da ima 425 kg, podatki iz tovarne pa se mi zdi da 480. Mogoče so letošnji model malo ojačali. Je pa tako da če imaš 70, 80 ali 90KS motor si na 750kg prikolici pretežek. Jaz jo sicer imam, ker je lažja in ročno lažje opravljam, po velikosti je dovolj velika in močna, ampak če bi kdo hotel tehtat.....
Tako da kar se tiče Princa kar vprašaj iz prve roke povem.
Vsa nova plovila imajo kaluzno crpalko in vgrajen rezervoar...vprasanje je ce ti trgovec da kvalitetno...europump crpalke stanejo v trgovini po 15€ in ko se kaj zgodi ugotovis takrat ko ti voda uhaja da je eno sranje...
Jaz za prince nebi se odlocil ker je to plovilo narejeno za reke in jezera....za ta denar dobis italijanski coln in po mojem tudi boljsega. Glej Italmar 17 ze glisira in vre dobro z 40/60. Zdi se mi nesmiselno da za plovilo od 4.80m in motor da je ze teza 750kg....to je ubijalno za tako plovilo. Predstavi si morje ki je bolj razburkano kot neko jezero kako se to plovilo in 3 osebe gor dejansko muci....
Jaz nebi nikoli, nikoli dal na plovilo od 4.80m motor od 70-80km...to je cisti absurd....
Ze ce zelis kupit recni gliser, naj si clovek kupi nemsko barko aqualine....ki je v istem segmentu, ina tudi kabino in stanje manj ko to neko nizozemsko sranje....