So takšni primeri rešljivi brez velikih stroškov.
Da se razumemo, male barke mala cena npr stari Gozzo ipd. potem sigurno ni zanimivo če moraš plačati neke certifikate in kaj ve še kaj vse.
thx
Paco
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Paco napisal/-a:Kako staro mora biti min plovilo, da ga naša kapetanija vzame na osnovi Zavarovalne police in ni treba delat raznih certifikatov. Večina manjših bark kot vemo ni registriranih in še več jih je popolnoma brez dokumentov barke razen morda zavarovalne police..sem ter tja se najdejo pa s papirji za motorček če je gori,
So takšni primeri rešljivi brez velikih stroškov.
Da se razumemo, male barke mala cena npr stari Gozzo ipd. potem sigurno ni zanimivo če moraš plačati neke certifikate in kaj ve še kaj vse.
![]()
![]()
thx
Paco
Paco napisal/-a:No en odgovor je že, se pa spomnim da je nekoč debata že tekla in Ban bi ga vpisal če bi imel Zavarovalno polico IT + Kupoprodajno..sam letnika se pa ne spomnim.
pa alu bi bil tud nice Marec
bojan11 napisal/-a:Jaz sem ravno v email "vojni" z upravo za pomorstvo ker v Slo smo edini v EU kjer se barke katera je starejsa od letnika 1998 ne da registrirati ce nima CE certifikata. Bom pa vsekakor koncni dialog objavil tukaj.
Sedaj se gre malo za hec malo zares, pa mrtva sezona je in se mi da malo ukvarjat z njimi, ceprav bi isto barko z istimi dokumenti ze lahko registriral na Hrvaskem ali v katerem drugem EU registru.
No, kakorkoli, update objavim ko bo "email dialog" zakljucen, sedaj je tako dalec da je dala Uprava za pomorstvo zadevo v preucitev na Ministrstvo za gospodarstvo, kjer je bil napisan pravilnik o vpisu plovil.
goahead napisal/-a:Zakaj se ne da? Vse ki sem jih tam kupil sem regiatriral pri nas. Ali je kaj novega?
goahead napisal/-a:Aha..... Ok.... Certifikat. To naredi biroveritas za cca 100€.
goahead napisal/-a:Prvic kot prvic, ne blebetam. Vse colne sem registriral pri nas na isti nacin. Colni so bili od 5-8m. Noben od teh ni imel CE. Imel je libreto in to je to. Spricevalo colna je pa naredil Biroveritas za ta denar, mogoce je bilo 20€ vec kot 100. Ne vem točno. Lahko pa, da ne govorimo o istih stvareh in samo blebetam.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost