Poraba motorne barke pri minimalnih obratih

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Če Mar 29, 2012 09:56

Admin hvala za info , to mi je pomembno , ker najvec vozim na 1500 ali pa na 2500 obratih. Motorji imajo zdaj skor 450 ur pa nobenega problema, razen za moje pojme malo prevec dimijo...ampak mi vsi ki te motorje poznajo pravijo da je to obicajno.
Kar se tice pa prodaje bark lahko iz prve roke povem da je prisel trenutek resnice...proda se zelo malo oz. skoraj nic. sploh pa če je barka stara ...adijo...minili so casi ko si drago plačal in drago prodal ....pol pa so tle se stroki spremljajoci in razne "navticne cene"
Ne bom nikoli pozabil kolega ki mi je montiral inox ograjo v kokpitu mojega colna (tri metre cevi...) , ko mi je pojasnil ceno...."ja ves , ker je to za barko je cena x 3 ...ce bi bilo za ograjo pri hisi bi blo pa ceneje" .No takrat smo bili se davnega leta 2007 ....zdaj pa te naivnosti ni vec.

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Mar 29, 2012 10:32

kr en napisal/-a:
brane40 napisal/-a:... prodat jih pa tudi ne morejo.....

Itak da ne, če pa hočjo tolk, kt so pred 15-imi leti zanje dali :twisted:
Mi je lani en model rinil v račun Sealine 320 letnik 1996 in hotel zanj 140 jurjev :shock: Ja valjda, sem mu reku. Mastr, ti si pred 15 imi leti dal točno tolk, al pa še manj, zanjo. Takrat je stal cca. 250.000 DEM, kar je danes 125.000 €. Torej, še zaslužu bi rad :roll:
Tako da ni čudno, če se nič ne proda.
Enostavni primer izračuna: Leta 2008, pred recesijo, si dal za barko 50 jurjev. Se vozil 4 sezone, izgubil 25%, kar znese 37,5 kil. Faktor recesije, še nadaljnih 25-40 % dol in prideš do cene nekje max. 25 jurjev. To je realna cena, vse ostalo so pobožne želje, žal.

Se strinjam s tabo. Eni je kolk je vredna , drugo pa kolk lahko dobiš zanjo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost