kvaliteta plovil Saver

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Pe Sep 21, 2012 07:08

WC lahko daš tudi kemični pa si rešu problem. :wink:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 21, 2012 08:10

goahead napisal/-a:WC lahko daš tudi kemični pa si rešu problem. :wink:

Pa wc imaš potem lahko namesto pouštra ;)

Bladzo, a ti bi mu pa kar eno starino predlagal ?

Kaj pa to ?

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=139606

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=138915

Če ti je pa Saver všeč pa kupi, nina ti jo bo z veseljem prodala ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Pe Sep 21, 2012 08:17

Želela bi podati še moje mnenje glede Saverja. Poskušala bom čoln opisati s strani uporabnika in ne prodajalca (upam, da mi bo uspelo :? ).
Torej, Saver je naš prvi čoln in ob nakupu in prvem popotovanju se nam je zdel tako velik, da mu ni bilo videti ne konca ne kraja. Mi smo z njim prav lepo preživeli že tri sezone. Seveda ne bi bila poštena, če ne bi omenila, da smo med tem ugotovili, da je vsaj en meter prekratek in se tudi ozirali po večjih čolnih (zelo konkretno), pa se je zadeva žal končala, kot se je (je vse opisano na morjeplovcu), vendar se je izkazalo, kot že tolikokrat, da se vsaka stvar zgodi z namenom... No, da ne zaidem, čoln je idealen za dnevna potepanja. Za svojo velikost ima zelo prostoren in uporaben kokpit. Zunaj je umivalnik in prostor za štedilnik, zelo udobna klop, primerno majna miza. Res je, da v kabini ni prostora za WC, vendar je na ta račun postelja večja, če pa se podre sprednji del, dobimo kar veliko shrambo za kar nekaj l refoška :lol: . Postelja je zelo udobna za dva, če pa so zraven še otroci, pa se pri daljšem bivanju že pojavi občutek utesnjenosti. Problem odsotnosti WCja smo rešili tako, da smo kemični WC postavili kar na konec kokpita, WC gre tja "na cm" in je zadeva v bistvu neopazna. Ker smo čoln uporabljali sami, to sploh ni bila težava, še posebej ne ponoči, ko je spuščena tenda, podnevi pa daš sušiti brisače :wink: . Mi smo na njem prespali 18 zaporednih noči. KAj manjka? Majnjka torej kopalnica, poseben prostor za kuhinjo in v primeru veččlanske družine še dodatna kabina. Vse to pa, na uradnih 5,9 m, težko dobimo, ker barka ni torba Sport Billy. Strinjam se, da so za daljša bivanja bolj primerne barke Salpa in Mano Marine, vedeti pa je treba, da so te barke vsaj m daljše, kar pa na vodi pomeni veliko razliko. Vedeti je traba tudi to, da je Saver tudi cenovno meter krajši! Torej, če je domet proračuna v okviru 15 jurčkov in če želimo barko s kabino, ki poleg vsega še dobro izgleda :wink: , potem je Saver prava izbira, če pa je proračun višji, pa človek tudi Mano Marine 22,52 spregleda in se rajši odloči za kakšno 26, 27, 28-tko. Verjam pa, da tudi ta nekoč postane pretesna....
Saver se dobro odnese tudi na malo večjem valu, kakšnih ekstremov pa niti nismo želeli preizkušati. Poraba je zmerna, kar pa se tiče dvigovanja in spustov pa mi vedno uporabljamo dvigala.
Menim, da je to primeren čoln za nekoga, ki od barke na dnevnem izletu pričakuje udobje, ki ve, da lahko kdaj na barki tudi kje "obvisi" in bo življenje še vedno znosno. Glede prehodov pa takole: razen sina ni nihče vrhunski športnik, pa smo vsi še celi. Tudi od refoška prestrašeni smo že telovadili čez premec in ob boku...Je pa malce večji problem v marinah, ker je čoln vseeno majhen, relativno nizek,....ima pa veliko srce! :wink:
Vedno pa se najde boljša in daljša barka....
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Sep 21, 2012 11:13

Kolko dnarja bi pa dal za barko? okoli 10K ali kaj več?
2011
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a 2011 » Pe Sep 21, 2012 11:55

rider666 napisal/-a:Kolko dnarja bi pa dal za barko? okoli 10K ali kaj več?

gledam nekaj do nekje max 15000 eur
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Sep 21, 2012 12:47

Bravo Nina.
Veliko razprav o "ravno pravšnjem čolnu" je že na Morjeplovcu, vse zaključijo tako kot si ti kratko in lepo povzela. Vsem nam je všeč velika barka, ko smo na njej. Ravnamo pa po svojih zmožnostih.

Neverjetno veliko ste stisnili na svoj čolniček. Mi smo bili letos ponosni že na mizico v cockpitu. Je pa tudi naš, saj veš, meter premajhen, kljub vsem mehkim oblazinjenim sedežem in šik izgledu.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 21, 2012 16:46

Slika
(Za ostalo klik na sliko...)

Pa da se vidi tendo, ki jo omenja Tex (in pod katero je prostor tudi za kemični WC, ki ga je omenila Nina :wink: )
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
tomac
Desetnik

OdgovorNapisal/-a tomac » So Sep 22, 2012 14:44

Pozdravljeni morjeplovci, sem nov na forumu in berem vaše komentarje, omejeni čoln je tudi meni všeč, me pa zanima malo manjši čoln in sicer Rio 550 cruiser. Če ga kdo ima ali ga pozna, ga prosim za kakšno informacijo več kot lahko preberreš na mornarju. Zanimam se za nakup zato informacije dobrodošle. Hvaal
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » So Sep 22, 2012 17:23

Hm, Hm, tomac skromna predstavitev, ampak to je napačna tema za drugo povpraševanje, zato odpri svojo temo :!: :cry:
LP
no rain, no rainbow
tomac
Desetnik

OdgovorNapisal/-a tomac » Po Sep 24, 2012 17:35

:shock: nevem kaj misliš s tem marcus ampak na tvojo željo sem odplr novo temo. Pa hvala za pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov