vodni skuterji

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

ASmarine
Kapitan bojne ladje
Kraj: Gameljne

OdgovorNapisal/-a ASmarine » Pe Feb 01, 2008 23:15

Ni govora :wink: Če prepočasi voziš ti zalije z bencinom vse skupaj, potem imaš pa probleme, če pa ves čas do konca "tiščiš" gas, potem imaš pa stroške z novim kompletom dveh batov in dveh svečk, ker "skuriš" bat. Skuter sem si naštimal za na progo, tako da je v bistvu gas do konca, ali pa nič gasa kakšno sekundo pred ovinkom, to mu pa ne škoduje. Če bi se želel voziti rekreativno, pa bi ga seveda pustil pri miru in ne bi delal nikakeršnih predelav. Takrat pa seveda kuriš bistveno manje, četudi ga voziš na "polno". Moj ima v roku malo pod 3 sekunde končno hitrost 97km/h, medtem ko ima serijski v roku 4 in še nekaj končno hitrost 74km/h. Seveda ima tudi serijski skuter svoje užitke. Vedno je pomembno pri nakupu plovila pomembno, kaj človek želi od plovila in pa da zna ravnati z njem. Moram priznati, da sem se na JET pogon moral navajati kakšnih 14 dni, ker tako kot je bilo že prej omenjeno, čim je motor v pogonu, se imepeler vrti. Seveda vodni skuter, ki ima 180kg in pa skoraj nič potiska v "štandgasu" že nakako prepričaš, da ti ne "uide" na suho, da bi moral pa pristati s kakšnim Pershingom, ali pa Mangusto in podobno, pa mislim, da bi poprej moral opraviti kakšne inštrukcije z nekom, ki je strokovno usposobljen za to.
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » So Feb 02, 2008 12:35

Highlander, vidim da si strokovnjak za te skuterje, pa me zanima pri nakupu rabljenega jeta na kaj morem bit pozoren.imam pac zeljo da bi si ga kupil...
ASmarine
Kapitan bojne ladje
Kraj: Gameljne

OdgovorNapisal/-a ASmarine » So Feb 02, 2008 23:39

Najprej me zanima, ali imaš željo po stoječemu skuterju, ali sedečemu. Pri sedečemu imaš na izbiro tudi štiritakten motor, medtem ko pri stoječemu ti ga odsvetujem, čeprav ga ima Hidrospace, ki pa je gnan s pomočjo turbine. Vedno je pomembno kako je ohranjen motor seveda. Motor takoj slišiš, če je kakšna večja napaka na njemu. Druga zadeva je tako imenovana "pumpa" v kateri je impeler, ki poganja vodo čez to pumpo. Impeler je od stene v pumpi odmaknjen le kakšen milimeter in če ti v vodni zajem "prileti" kakšni večji kos veje ti lahko poškoduje impeler in potem ti drgne po pumpi in potem uničuješ impeler, pumpo in na koncu koncev tudi motor, saj se impeler zaletava ponavadi neenakomerno in zato se potem tudi motor zaletava. Če ima motor membranske vplinjače (kar v večini primerov so), je dobro vedeti, kako so membrane ohranjene, saj le te dovajajo gorivo (membrana je kot nekakšna črpalka). Potem imamo v sesalnem kolektorju pri dvotaktnih motorjih lamele, ki služijo kot ventili pri štiritaktnemu motorju, in če so lamele "utrujene", potem ne tesnijo dobro, posledice pa mislim, da ti ne potrebujem posebej razlagati. Potem imamo seveda krmilo ("balanco") na katero moramo biti pozorni, da se lepo obrača brez kakšnih zatikanj, ali da bi morda imela kakšne "lufte". Za ročico za gas velja enako.. Še nekaj!!! Ko kupuješ skuter in da ima dvotaktni motor, bodi previden, da se ga lahko registrira, ker od začetka lanskega leta se nove dvotaktne motorje ne more registrirati, razen če so seveda še zaloga! Tako, to je nekako v grobem rečeno, za kaj natančnejšo razlago, pa ti svetujem, če si resnično zainteresiran za nakup, da ti vse našteto pokažem kar v praksi kako kaj ugotoviš, brez da bi moral kaj rastavljati. Če želiš, me lahko pokličeš na telefonsko številko 040-126-319.
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Ne Feb 03, 2008 18:03

najlepsa hvala za izcrpno porocilo.stojeci jet mi je bolj vsec, tako da sedeci ne pridejo v upostev.ko se bom odlocil pa te bom zagotovo kaj poklical za se kaksen nasvet.
fastic
Štabni vodnik
Kraj: Izola

propeler

OdgovorNapisal/-a fastic » Sr Maj 20, 2009 18:22

Zdravo!

Zanima me, ce kdo ve kje bi lahko dobil propeler za vodni skuter yamaha 2t, letnik 95, sedec?
Mariachi
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mariachi » Če Maj 21, 2009 08:40

Racman in ostali morjeplovci

Iz prve roke lahko povem kar nekaj o točno takšnem skutarju kot ga omenja racman.

Pred tremi leti sem se z težkim srcem odločil prodati vodni skuter zmanke yamaha 110hp belo rdeče barve.
Kupil sem ga isto leto v mesecu juniju in ker ga ni bilo zadobit v trgovini , sem imel veliko srečo da sem ga dobil rabljenega skoraj novega z veliko dodatne adrenalinske opreme pri starejšem gospodu, ki se je po 2,5 urah vožnje na skuterju odločil za nakup večjega plovila.

V mesecu juliju in avgustu je bil naš skutar vsak vikend od petka do sobote v vodi v okolici Vrsarja saj smo imeli v avtokampu Valkanela prikolico.
Najlepše je bilo zjutraj ob 5h smučati na vodi in po zajtrku privezati banano in zganjati norčije in vragolije in to ne samo za pet minut, ampak je bil en dan prekratek , tako da smo se vsako nedeljo s težavo ločili morja in odšli domov. V mesecu juliju in avgustu z uporabo samo med vikendi nabrali 76 ur, pa se ga še nismo naveličali. :shock:

Skuter je bil trosed z štiritaktno 110 hp mašinco in smo ga v 95% bremenili 4 odrasli od 65 do 85kg.
Pri takšni obremenitvi nam je papcal v poprečju 11-12 litrov IZJEMNO VARČEN.

Z ženo sva od avtokampa Valkanela do Barbarige potrebovala 22 minut.
Morjeplovci, ki poznajo Istro zelo dobro vedo kakšna razdalija je a pogoji so bili idealni - morje kot olje.

Skuter z Dvema osebama doseže 64kn preverjeno.
Serviser, s katerim sem bil zelo zadovoljen in se še vračam k njemu ker mi servisira suzukija 5hp je NAVTIKA ROŽEJ v Trzinu.

Novi v štacuni stane nekaj čez 8.000EUR a mi ne odgovarja belo modra barva v rdeči se ga pa žal ne dobi več.

Še vedno me stisne pri srcu, ko pomislim da sem ga dal v račun za g. Jadranu za Bavario 27.

No ja ostajajo lepi spomini na nore dogodivščine. :lol:
:D Kar si srce želi, na morju vidi :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov