Flapi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Flapi Problem
Nikjer ne najdem mojega problema o flapih, pa bom kar tukaj vprašal.Na plovilu imam hidravlične flape, problem pa nastane, ko pritisnem stikalo na armaturki, mi gresta avtomatsko oba flapa gor ali dol.Ne morem premikat samo eno stran.
Ure dnevi leta tečejo....
Da čoln niha, po domače pumpa je v prvi vrsti zaslužen malce kiksnjen trup in pa v drugi vrsti težišče pomaknjeno močno nazaj. Tole slednje je sicer dobro za doseganje večje končne hitrosti... Trim je na čolnih težkih več kot tono precej neučinkovit, večji in težji je čoln, manj je efekta... Zaradi tega so potrebni flapi, ki pa z lahkoto opravljajo svoje delo...
Z uporabo flapov boš to nihanje premca gor in dol izničil v več kot 90% primerov. Zato le v napad...
Katere flape? Če hočeš imeti resno zadevo, potem samo Bennett... Vse ostalo je slabo... Če je to 7,3 metrski cuddy, potem bodo super model M120, če je cruiser z maso preko 2 toni, pa raje za številko večje plošče... Dobiš pri Stalu ali pa pri meni.
Z uporabo flapov boš to nihanje premca gor in dol izničil v več kot 90% primerov. Zato le v napad...
Katere flape? Če hočeš imeti resno zadevo, potem samo Bennett... Vse ostalo je slabo... Če je to 7,3 metrski cuddy, potem bodo super model M120, če je cruiser z maso preko 2 toni, pa raje za številko večje plošče... Dobiš pri Stalu ali pa pri meni.
Tudi jaz kupujem flape, barka je dolžine 7,5m če štejem brez platforme, ali so dovolj benett M120 ali bi potreboval kaj večjega?
P.S
Še nekaj me zanima sicer nima veze z to temo ampak da ne odpiram nove, ko je čoln vezan na bojo se obrne z premcem proti vetru in je tako potem tudi postavljen brez večje spremembe smeri, ko pa jaz vežem čoln na bojo mi pa enostavno pleše levo desno in spreminja smer tudi do 90 stopinj, tako da ga ubistvu vali udarjajo v bok! Mislil sem da je zaradi motorja, ampak sem ga dvignil z vode in še vedno tako "pleše"
P.S
Še nekaj me zanima sicer nima veze z to temo ampak da ne odpiram nove, ko je čoln vezan na bojo se obrne z premcem proti vetru in je tako potem tudi postavljen brez večje spremembe smeri, ko pa jaz vežem čoln na bojo mi pa enostavno pleše levo desno in spreminja smer tudi do 90 stopinj, tako da ga ubistvu vali udarjajo v bok! Mislil sem da je zaradi motorja, ampak sem ga dvignil z vode in še vedno tako "pleše"
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta