Ma admin poglej, jaz sem samo površno skiciral dogajanje v srednjem segmentu vozil...ker pa nisem nevem kakšen avtomobilski navdušenec (sem boj za navtiko), so pa moji podatki malo starehjše narave. Seveda je pri vseh nemcih možno dobiti danes vse za enormna doplačila. Ampak jaz sem opisoval najbilj prodajana vozila, to je do cca 30.000€.
Nisem navdušenec nad francoskimi vozili, niti nemški niso zame kaj posebneka (je le sredstvo, ki me pripelje od a do b, pa priklop je obvezen za čoln:D ) ampak bom vseeno napisal nekaj zgodovinskih dejstev, da ne bo iz adminovega posta zgledalo, kot da samo nemci delajo inovacije.
Da ne skačejo avti v ridah, so poskrbeli amerikanci s homokinetskim zglobom (CV joint).
Citroen je imel luči, ki so zavijale v ovinkih že pred 30 leti.
Žaba je imela adaptivno vzmetenje, ki se je prilagajolo ovinkom pred ohoho...
Da ne govorim o inovacijah na krmiljenm mehanizmu, ki jih s pridom uporabljajo tudi drugi zelo nemško in zelo športni...
Renault je predstavil prvega enoprostorca...
Skratka primerov je toliko, da jih je skoraj nemogoče opisati...
Je pa res, da moj post se je nekako navezoval na temo, tvoj, admin, pa je čisto OT. Pa brez zamere
Je pa res, da so danes prišli nemški avtomobili zelo visoko tudi z udobjem, seveda v segmentu dražjih vozil.
Sicer pa možakar bi rad kupo miro in ne avta
Lahko mu pa ti (admin) predlagaš, kaj naj kupi zaen čoln
PS: Te debate o avtomobilih so pa drugače čisto brezsmiselne, saj so kot debate o porabi
Aja pa upam, da nisem kakšnega izum napačnemo pripisal, ker pišem iz glave.
LP