mira 34 innovazioni

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Y
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Y » Pe Jun 10, 2011 18:46

brane40 napisal/-a:
Mike napisal/-a:Pa Bavaria barke nimajo nobene veze z bayerische motoren werke.

Imajo: http://www.tty.si/series.asp?sid=184

Menjava dizajnerja J&J Design z BMW Group Designworks USA je prinesla popolnoma novo podobo Bavariinih modelov Sport.

Linije so sicer lepše izpeljane, generalno pa so izdelki manj proporcionalni. Sicer pa tudi prej niso bili.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jun 10, 2011 19:01

Tudi meni niso preveč všeč... mislim da niso ravno najboljša reklama za BMW Group Designworks.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Jun 10, 2011 21:03

sem pred leti gledal miro 34.... lepa barka,lepo narejena, tko da bi ji dal glas....

pa AF morš sam dt gor tko da....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Po Jun 13, 2011 19:47

O madona tole pa gori...u p...
Gregor upam da te nisem s čim prizadel, saj namenoma ne.
Nate pa res nisem pomislil :oops: Sosed upam da vseeno prideš na pivo sprave :wink:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 13, 2011 20:38

Mira 34, je definitivno 10x kvalitetnejša barka od Bavarie. Ni pa nek oblikovni dosežek. Ampak vsake oči imajo svojega malarja zato, če se ti dopade in je cena ista kot za Bavario, nimaš kaj za tuhtat. Oz. če narediš obratno, si ga pošteno usral. Ponavljam, pri isti ceni :!:
Nobena barka na svetu, ampak nobena, pa ni popolna. Zato se moraš odločiti čemu daš prednost. Designu, prostornost, izdelavi, plovnim lastnostim, ...
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Po Jun 13, 2011 20:47

Mislim, da je kr en lepo povedal bistvo v zgornjem postu. Se mu tudi jaz pridružujem, da so barge I&P zelo kvalitetne, z zastarelim dizajnom (moje mnenje) kar pa s seboj vleče slabo ergonomijo.

LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 13, 2011 20:53

Veš kako se mi zdi, da so I&P barke narejene? Kot stari Mercedesi. Inženir je npr. za pritrditev bitve planiral 6 mm vijake, oni pa raje dajo kar 8 mm. Je bolj ziher!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Po Jun 13, 2011 21:16

Se strinjam, sam problem takga pristopa je potem (pre)močna konstrukcija, posledica katere so npr. obupno ozki prehodi in podobno.
Drugače se pa pri barkah začenja podoben trend, kot v avtomobilski industriji.

Na eni strani imaš francoske proizvajalce avtomobilov, ki šparajo z materialom in če zračuajo M6 vijak ne pomislijo na M8 ampak, pomislijo, če bi mogoče zdržal M5, ki bi jim prihranil stroške....na račun tega pa vozila opremijo z vsemogočo elektoniko in igračkami, ter dobro ergonomijo. Avti so takšni kot so, zdržijo vso tja do 100.000 km, vožnja pa je dokaj udobna.

Na drugi strani pa imaš npr. nemške proizvajalce, ki pa ne samo da pomislijo, ampak tudi montirajo M8 viajk namesto M6. Konstrukcija je varna, stabilna skratka neunučjiva. Avto pa kar pelje in pelje in ni videt konca; kar noče se pokvarit :D.
Nima toliko modnih elektronskih igrač (tiste ki pa ima, pa so izpopolnjene), ker če neke stvarin ni, se ne more pokvarit.

Torej, da navežem na temo (da ne bo OT) bi bavaria (čeprav nemška) spadala v kategorijo francoskih avtomobilov, je lepa na pogled, dokaj dobra izkoriščenost prostora, vendar vedno nekaj škripje in je kaj za pošravfat.

IeP pa spada v kategorijo nemških vozil, ki so varen nakup, vendar malo manj prijazen za udobje bivanja.

Malo sem se razpisal, upam, da ne preveč :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 13, 2011 21:55

Glens, samo v francoskih avtomobilih pa jaz zadnjih 15 let nisem opazil niti ene zanimive igračke... Vse kar je mogoče komu interesantno je recimo steklena (panoramska streha), ki je Nemci ne prakticirajo, Francozi pa že za mali denar...

Glede perverznosti, igračkanja in ne vem česa, pa se vsedi v novo BMW-jevo petico. Če hočeš totalno perverzijo s HD resolucijo v armaturki med števci, pa bo še bolj prava stvar čisto sveži A6. V glavnem, Nemci danes niso več samo kvalitetni avtomobili, temveč počnejo to, kar so nekoč počeli italijani in francozi. Narekujejo trend, design in pa nasploh tehnologijo...
Kdo je imel prvi LED diode? Danes jih imajo vsi...
Kdo je vložil vso znanje v diesel motorje? Danes jih imajo vsi...
Kdo je povsem vrgel iz ponudbe atmosferske motorje? Kmalu jih bodo vsi...
Kdo je resno uvedel sekvenčne menjalnike z več sklopkami? Čez 15 let jih bodo imeli vsi...
Kdo je naredil pred leti celo podvozje iz aluminija in kasneje cel avto iz aluminija? Danes to počno vsi veliki...
Katera znamka ima za perverzno, pregrešno drago doplačilo kot edina na svetu med serijskimi vozili na voljo LED glavne luči in ne Xenon? Pomoje čez 10 let vsi, manjša poraba energije...

Itd, itd, itd,.... :wink:

Le nekaj primerov, da ne boste rekli, da govorim na pamet... :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jun 13, 2011 22:12

a ni bil prvi serijski sekvenčni menjalnik delo Italjanov? DSG ne vem kdaj je prisel ven, vendar recimo Renault je vgrajevam v avt menjalnike ze pred 10 leti hidravliko, ki deluje, kot dvojna sklopka, Jeep ima overdrive ze vec kot 20 let, to so predhodniki dvojnih sklopk.
Sprasujem, ker ne vem, oziroma vem drugace
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 13, 2011 22:15

Res je res, Mamamicka!!!
Vendar eno so izumi, drugo so serijski proizvodi!!!
Tudi Wankel je bil Nemec, pa je edini delujoč Wanklov motor v Japonskih Mazdah... :wink:

Nisem napisal, da so se Nemci zmislili LED diode, pa ostalo... Marsikaj so si tudi izmislili, ogromno pa so spravili v realni svet in v serijo...

Tudi "purfl" (smodnik) so poznali že stari Kitajci, pa vseeno niso znali narediti rakete za na Luno... :wink:
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Po Jun 13, 2011 22:53

Ma admin poglej, jaz sem samo površno skiciral dogajanje v srednjem segmentu vozil...ker pa nisem nevem kakšen avtomobilski navdušenec (sem boj za navtiko), so pa moji podatki malo starehjše narave. Seveda je pri vseh nemcih možno dobiti danes vse za enormna doplačila. Ampak jaz sem opisoval najbilj prodajana vozila, to je do cca 30.000€.

Nisem navdušenec nad francoskimi vozili, niti nemški niso zame kaj posebneka (je le sredstvo, ki me pripelje od a do b, pa priklop je obvezen za čoln:D ) ampak bom vseeno napisal nekaj zgodovinskih dejstev, da ne bo iz adminovega posta zgledalo, kot da samo nemci delajo inovacije.

Da ne skačejo avti v ridah, so poskrbeli amerikanci s homokinetskim zglobom (CV joint).

Citroen je imel luči, ki so zavijale v ovinkih že pred 30 leti.

Žaba je imela adaptivno vzmetenje, ki se je prilagajolo ovinkom pred ohoho...

Da ne govorim o inovacijah na krmiljenm mehanizmu, ki jih s pridom uporabljajo tudi drugi zelo nemško in zelo športni...

Renault je predstavil prvega enoprostorca...

Skratka primerov je toliko, da jih je skoraj nemogoče opisati...

Je pa res, da moj post se je nekako navezoval na temo, tvoj, admin, pa je čisto OT. Pa brez zamere :D
Je pa res, da so danes prišli nemški avtomobili zelo visoko tudi z udobjem, seveda v segmentu dražjih vozil.

Sicer pa možakar bi rad kupo miro in ne avta :D
Lahko mu pa ti (admin) predlagaš, kaj naj kupi zaen čoln :D

PS: Te debate o avtomobilih so pa drugače čisto brezsmiselne, saj so kot debate o porabi :twisted:

Aja pa upam, da nisem kakšnega izum napačnemo pripisal, ker pišem iz glave.

LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jun 13, 2011 23:04

No da mal povzamem; Nemci znajo delat avte, Italijani pa ŠPAGETE, tud z balkonom. :wink:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jun 13, 2011 23:32

glens napisal/-a:
Renault je predstavil prvega enoprostorca...

14 let za američani :)
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Jun 14, 2011 09:08

Sem pogledal, maš prav, vendar je to za evropski trg pomenil pravi kombi, če ne kar tovornjak :wink:

Drugače pa mislim, da lahko zaključimo in raje pomagamo možakarju z informavijami o čolnih.

Dušan, a si kaj razmišljal tudi o Elan Power, naprimer 35. Zadnjič na srečanju je Stal zelo pohvalil te barke.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti