čoln

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Trunkelj
Kapitan fregate
Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 12, 2012 22:43

jonyyy napisal/-a:vsi tolko o vzdrževanju nabijate .. z tem čolnom nebo nobenih stroškov .. malo ga bo porihtal in ostalo bojo le stroški bencina .. itak ga bo zvečer ven iz morja potegnil , tako da nebo nobenemu plačeval za privez..
sam imam barko v piranu ( je res da je stara), ampak me pride manj stroškov kot če bi jo najel za 1 tedn skoraj :D

:D 8) :P :wink:
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Jan 13, 2012 06:59

stanec napisal/-a:Če je predvidena uporaba 5-10dni,ga jaz sploh ne bi kupoval,saj ne verjamem, da veš kaj vse potegne plovilo za seboj,mislim na samo vzdrževanje.
Raje bi se odločil za najem na licu mesta in to takrat,ko bo lepo vreme,saj je za tako plovilo le potrebno imeti mirno morje.
Če pa pripelješ svojega se lahko zgodi,da ga sploh ne uporabiš.

Če bi vsi tako razmišljali, potem nebi nikoli nihče imel svoje plovilo :twisted:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Pe Jan 13, 2012 07:46

saj ni užitek v čolnu le tisti čas na vodi , ampak je tudi vse ostalo. od vzdrževanja motorjev , obnov , nadgraditev na čolnu. v damjanovem primeru je užitek v tem ko je t4 sfriziral :D
lp
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Pe Jan 13, 2012 08:52

jonyyy napisal/-a:saj ni užitek v čolnu le tisti čas na vodi , ampak je tudi vse ostalo. od vzdrževanja motorjev , obnov , nadgraditev na čolnu. v damjanovem primeru je užitek v tem ko je t4 sfriziral :D
lp

skor bi reku orgazmično hehe :D
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Jan 13, 2012 08:55

Dokler p..ka ne pop..di da se s čolnom/motorjem ukvarjaš več kot z njo:)
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Pe Jan 13, 2012 08:58

cibro napisal/-a:Dokler p..ka ne pop..di da se s čolnom/motorjem ukvarjaš več kot z njo:)

:twisted: brez komentarja :wink: hehe da naju ne sliši
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » So Jan 14, 2012 23:15

No evo tako pa je doma elanček še mal ga bo treba kaki detail popravt pa bo ko puška.....

evo se slikce elančka ....se opravičujem ker niso HD , se pa da lepo videti kaksen je in kako izgleda (slikal z telefonom)
sem ga testiral lepo gre zelooo

Slika

Slika

Slika

evo tole slikco sem naredil lansko leto v kotoru zanimivo plovilo zeloooo spodnji del čoln zgornji gumenjak hehe
Ali kdo kaj več ve o njem ?

Slika
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » So Jan 14, 2012 23:49

HaHa na yutubu gledam tomos in naletim na tole hehe naš prejšno omenjen whaly in 18 konjev

http://www.youtube.com/watch?v=A2sef-7a ... re=related

oranje hehe
http://www.youtube.com/watch?v=BODEso2P84o
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Če Jan 19, 2012 19:55

:), pa še na Atestirani prikolice je a ne!!
..vse kar imajo veliki:)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Jan 19, 2012 20:40

Za tiste ki rentajo bi bil idealen ker se lahk zgleda tud v skale zaganjaš z njim pa mu nič ni razen da se motor lahk poškoduje
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 19, 2012 20:55

Borut napisal/-a::), pa še na Atestirani prikolice je a ne!!
..vse kar imajo veliki:)

je bil narejen z macolo hehe
L.P
Damjan
Trunkelj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jan 19, 2012 21:01

Marcel_Mastnak napisal/-a:Za tiste ki rentajo bi bil idealen ker se lahk zgleda tud v skale zaganjaš z njim pa mu nič ni razen da se motor lahk poškoduje

ja maš prav samo je pa idealen nobenga vzdrevanja ni treba samo opereš ga z sladko vodo pa kak poliš za čolne z zaščito pa je to to.Nasledni bo tak moj, 3,10m kosta 1700evrčkov pa do 10 konjev samo če bi dal kako Tomos 18 mu neb nič skodovalo itak je isto teška pa bi bil ko sneta skera ..... po mošnosti še oranžen pa bi blo to to prodajajo ga na pagu tam k so zrče prvo čoln kupit pal pa se u zrče zažurat drugi dan pa domu mal mačkast a na vodi ni količkov pa bankin tako da bi se kar normalno zgledealo ko bi se pelau hehe ali pa kaki 3,70 tudi huda zadeva za pogledat ,kaj vi mislte?

L.P
Damjan :D
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Jan 20, 2012 05:57

Če bi dal T - 10 bi šlo s tem čolnom tudi precej hitro, pa še registriral bi lahko, kar s T-18 ne bi šlo. Če pa daš gor T-4, pa problemi z registracijo in vinjeto odpadejo.
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » Pe Jan 20, 2012 06:22

Jape napisal/-a:S tako banco smo se bred mnogimi leti poizkušali igrati po zalivčkih okoli Korčule. Čolniček je po mojih izkušnjah primeren edino za na jezero. Po valovih smo zajemali vodo , premetavalo nas je kot na rodeu. V njem smo bili štirje odrasli. :?:

Pod tole se podpišem, moje mnenje je, da je uporaba na morju neprimerna in nevarna. To ni čoln za morje, govorim iz lastnih izkušenj.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Jan 20, 2012 08:16

bmk napisal/-a:
Jape napisal/-a:S tako banco smo se bred mnogimi leti poizkušali igrati po zalivčkih okoli Korčule. Čolniček je po mojih izkušnjah primeren edino za na jezero. Po valovih smo zajemali vodo , premetavalo nas je kot na rodeu. V njem smo bili štirje odrasli. :?:

Pod tole se podpišem, moje mnenje je, da je uporaba na morju neprimerna in nevarna. To ni čoln za morje, govorim iz lastnih izkušenj.

No ja, čoln je lahko tudi za morje, samo moraš vedeti na kakšno morje se podajaš. Pri valovih, ki se približujejo metru ali več v višino pač s takim čolnom ne izpluješ. Če pa greš vseeno in te zaliva ter se ogrožaš, pa čoln nima nič pri tem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti