moraš pa bit res predan ladjam in morju.....lep izdelek, vse pohvale
lesena barka
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: lesena barka
ujej, vsa čast, kapo dol
jaz bi to imel samo za drva
ni važno kakšna je pri leseni barki ti dela ne zmanjka,je pa plovba čisto nekaj drugega ko s plastiko 
Habanero napisal/-a:ujej, vsa čast, kapo doljaz bi to imel samo za drva
![]()
Samo to dodam, lesene barke so barke z dušo in pravi kapitani ter mornarji vedo, da se lesene barke ne sme nikoli in nikdar zažgati, lahko pa počasi strohnijo. l.p. alesjo
Evo ena lesena lepotica. Dec jo je sam naredil v 4 letih po načrtih iz Aljaske, notri je nek star mercedes diesel, zadovoljen je nenormalno. Se mu je skos smejalo do ušes. Sta bila z ženo na poti po jadranu in sta naredila že neko konkretno razdaljo. Sem pozabil kolk ampak se mi je zdelo zelo impresivno.

Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
.
Lesene barke so za v zgodovino, če že niso tam.
Žal, ali pa hvala bogu!
Kakor vzameš.
.
Lesene barke so za v zgodovino, če že niso tam.
Žal, ali pa hvala bogu!
Kakor vzameš.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Lesene barke imajo dejansko dušo in so direkten odsev lastnika. Tudi mene je prijelo in smo s prijatelji garali in obnovili skoraj 100 let staro lepotico. Vsi smo bili nepopisno srečni, ko smo prvič zapluli.
Lesena barka je samo za tiste, ki si jo lahko ČASOVNO privoščijo in ob delu tudi uživajo.
Tukaj z Dragom veževa štrom

in sedaj na njuškalu prodana

Lesena barka je samo za tiste, ki si jo lahko ČASOVNO privoščijo in ob delu tudi uživajo.
Tukaj z Dragom veževa štrom

in sedaj na njuškalu prodana

Škoda ker Drago Vilar ni pisal dnevnika ali knjige kako je obnovil Sjeverno zvijezdo ali Polarisa od vseh carin zaplenjeno tihotapsko barko,ki je na pol potonila v Kuklici in so jo dobili skoraj zastonj samo da jo je nekdo odvlekel,od prvotnega skeleta in reber ni ostalo nič vse so po neštetih urah naredili znova v projekt ki naj bi trajal eno zimo in se je zavlekel v dolga leta je bila vpletena cela družina in prijatelji,njihova družina je garala za to barko in če bo kdo kdaj pisal knjigo o slovenskem ladjedelništvu,bi si družina Vilar zaslužila eno lepo poglavje.če bi les govoril,bi bilo lepo poslušat kaj bi imela sjeverna zvijezda za povedat.
Škoda res, ker take zgodbe so zanimive.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Na zadnji plovbi v ladjedelnico so še zadnjič vrgli mrežo in imeli bogat ulov Kovačev (Šan Pijer, St Pietro...) - kot da se je barka s poklonitvijo te neverjetne ribiške sreče zahvalila za odločitev, da jo rešijo pogube. To je bil en večjih ulovov tovrstne ribe na Jadranu.
Barko je Drago (avtoprevoznik v Valkartonu s popoldansko sitotiskarsko obrtjo) želel registrirat kot turistično plovilo za prevoz potnikov, zato je morala odgovarjati zahtevam registra. Ob inšpekcijskem pregledu sem bil poleg in bil na presenečenje vseh pohvaljen, ko sem razkazal moje lastne rešitve z zakonom predpisanih funkcionalnosti. Merjenje obratov motorja in avtomatsko zaustavljanje v primeru "pobega obratov", alarmiranje, prikaz stanja sklopke (naprej, prosti tek, nazaj), bilge pumpe pri katerih sem uporabil presostatska stikala, ki so bila pozicionirana skoraj meter nad bilgem s pomočjo cevk. To je bila takrat nova rešitev in dokazal sem, da deluje bolje kot klasična potopna stikala (še danes), pa požarni alarm...
Obnova barke je bila dolgotrajna vendar se je delalo z žarom kakršnega marsikdo ne razume. To je bil zame čas katerega se bom spominjal kot enega najsrečnejših obdobij mojega življenja.

Srečni Drago

Drago Mlajši

Zadaj Neža moja hči. Danes jih ima 25 let in Drago mlajši ob kosilu

Kdor se še spomni Kreša iz ladjedelnice v Nerezinah, ob obvezni jutranji kavi pred delom na trgu v Nerezinah

Bili smo mladi, zelo mladi. Oktober 2001, Katarina ima danes dvajset let.

Barko je Drago (avtoprevoznik v Valkartonu s popoldansko sitotiskarsko obrtjo) želel registrirat kot turistično plovilo za prevoz potnikov, zato je morala odgovarjati zahtevam registra. Ob inšpekcijskem pregledu sem bil poleg in bil na presenečenje vseh pohvaljen, ko sem razkazal moje lastne rešitve z zakonom predpisanih funkcionalnosti. Merjenje obratov motorja in avtomatsko zaustavljanje v primeru "pobega obratov", alarmiranje, prikaz stanja sklopke (naprej, prosti tek, nazaj), bilge pumpe pri katerih sem uporabil presostatska stikala, ki so bila pozicionirana skoraj meter nad bilgem s pomočjo cevk. To je bila takrat nova rešitev in dokazal sem, da deluje bolje kot klasična potopna stikala (še danes), pa požarni alarm...
Obnova barke je bila dolgotrajna vendar se je delalo z žarom kakršnega marsikdo ne razume. To je bil zame čas katerega se bom spominjal kot enega najsrečnejših obdobij mojega življenja.

Srečni Drago

Drago Mlajši

Zadaj Neža moja hči. Danes jih ima 25 let in Drago mlajši ob kosilu

Kdor se še spomni Kreša iz ladjedelnice v Nerezinah, ob obvezni jutranji kavi pred delom na trgu v Nerezinah

Bili smo mladi, zelo mladi. Oktober 2001, Katarina ima danes dvajset let.

Iztok še malo pa boš peljal vnuke na barko katero si pomagal obnavljati.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Del zgodbe,palubo in kabino so naredili v Logatcu in peljali Ponoči preko neznanega mejnega prehoda,kjer so bili dogovorjeni z neznanim carinikom,na palubi so bila tudi balkonska vrata za Krešota,ker neznanega carinika ni bilo v službi je njegov kolega odprl cerado in vprašal Dragota Mlajšega: dečko što je na kamionu?,Drago je odgovoril brodska paluba radimo brod! Carinik je odgovoril:svašta sam vidio u životu ali brod sa balkonskim vratima nikad.in so lepo peljali čez neznani mejni prehod.
igorb napisal/-a:Del zgodbe,palubo in kabino so naredili v Logatcu in peljali Ponoči preko neznanega mejnega prehoda,kjer so bili dogovorjeni z neznanim carinikom,na palubi so bila tudi balkonska vrata za Krešota,ker neznanega carinika ni bilo v službi je njegov kolega odprl cerado in vprašal Dragota Mlajšega: dečko što je na kamionu?,Drago je odgovoril brodska paluba radimo brod! Carinik je odgovoril:svašta sam vidio u životu ali brod sa balkonskim vratima nikad.in so lepo peljali čez neznani mejni prehod.
Dobre zgodbe in zanimive slike. Kolk enga dela mora it v tako barkačo, neverjetno.
res lepo...les je les, se strinjam
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta