bayliner ciera 2355
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Tudi 28 ft čoln ti domačini peljejo po cesti, iz depoja do morja ( na švarc)
Poišči kakšen depo na obali, to se najbolj izplača. Lastniki depojev po navadi tudi vršijo usluge prevoza plovil do spusta v morje, nekateri v marine, drugi imajo dogovor z kakšnim lastnikom avtodvigala,...... To je najugodnejša varianta. V začetku poletja ti čoln počijo v vodo, ko končaš, ti ga poberejo ven in odpeljejo na depo. Seveda moraš računat, da se to izplača, če boš imel plovilo v vodi največ 2 meseca, in še to v glavnem na morju. Če ga boš vezal v marino na mesečni vez, boš bankrotiral.
Tako sem včasih počel jaz. Čoln sem počil v vodo nekje konec junija, potem sem planiral dopust tako, da smo čim več časa bili na plovilu in seveda pluli okrog. Pauza med dvema deloma dopusta je bila čim krajša, pa še takrat sem iskal kak ugoden vez. V drugi polovici avgusta pa čolnišek spet ven, na suho, v depo. Tako je bilo najceneje, polovičen znesek letnega veza v marini.
Poišči kakšen depo na obali, to se najbolj izplača. Lastniki depojev po navadi tudi vršijo usluge prevoza plovil do spusta v morje, nekateri v marine, drugi imajo dogovor z kakšnim lastnikom avtodvigala,...... To je najugodnejša varianta. V začetku poletja ti čoln počijo v vodo, ko končaš, ti ga poberejo ven in odpeljejo na depo. Seveda moraš računat, da se to izplača, če boš imel plovilo v vodi največ 2 meseca, in še to v glavnem na morju. Če ga boš vezal v marino na mesečni vez, boš bankrotiral.
Tako sem včasih počel jaz. Čoln sem počil v vodo nekje konec junija, potem sem planiral dopust tako, da smo čim več časa bili na plovilu in seveda pluli okrog. Pauza med dvema deloma dopusta je bila čim krajša, pa še takrat sem iskal kak ugoden vez. V drugi polovici avgusta pa čolnišek spet ven, na suho, v depo. Tako je bilo najceneje, polovičen znesek letnega veza v marini.
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
Zdravo morjeplovci, sam prodajam baylija 3055, ki se ne more primerjati z 2855 niti pod razno, tudi sam sem imel 2052, 2455, 2855, pa še katero drugo znamko vmes, pa te vabim, da si pridi ogledat 3055, prej pa pojd isti dan pogledat eno 2855, ti ne mislim tiščat svojga ampak sam, da vidiš razliko, kar se pa tiče zimovanja mi pa mojga, ki je krepko širši od 28 vsako leto peljejo na zimovanje kar nekaj kilometrov, tam pa imamo all inclusive. Če te bo pot prinesla V Malinsko se javi, pa če nič drugega spijema pivo in ti dam naslov za zimovanje... Lp, medo
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Medo, tale tvoj je bomba in res je čist neki drugega kot prej omenjeni modeli. Višji razred. Če ne bi bil pogoj pri nakupu tudi denar bi bil nakup precej enostaven.
Je pa res še to, da če kupiš takega (vzdrževanega) hitro prihraniš v primerjavi z tistimi, ki so malce pod ceno in so "ugodni"...
Je pa res še to, da če kupiš takega (vzdrževanega) hitro prihraniš v primerjavi z tistimi, ki so malce pod ceno in so "ugodni"...
Plovilo: ALA MOANA II
Evo pogledal prva dva 2855 in sm zmeden, tolk placa kokr je pa vse za kitajčke narjen
Namreč postla v premcu je manjša kot sedanja na 1952 oz. bolje rečeno krajša, sedežni del nasprot kuhne če ga podreš je tut za 160cm spalce... edino kar mi ostane je spat v kajuti pod stopnicami... na skor 10m barki...
Očitno bom moral pogledat še kak sundancer ipd ter ustreznost preveriti po velikosti postelje-swashta
Namreč postla v premcu je manjša kot sedanja na 1952 oz. bolje rečeno krajša, sedežni del nasprot kuhne če ga podreš je tut za 160cm spalce... edino kar mi ostane je spat v kajuti pod stopnicami... na skor 10m barki...
Očitno bom moral pogledat še kak sundancer ipd ter ustreznost preveriti po velikosti postelje-swashta
Wellcraft 2600 Martinique
Ce ti je majhen zaradi postelje v premcu, potem išči cruiserja brez salona, oziroma brez jedilnega kota. Npr Maxum 2700 SE je enako 2,99m široka barka, ima pa večjo posteljo v premcu, ker nima jedilnega kota. Sea Ray z enim motorjem je ožja barka, razen če najdeš model 280/315, ki ima širino 2,9m, ampak običajno je ta barka z dvema motorjema, so pa bile tudi opcije z enim 7.4 MPi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta