POMOČ PRI IZBIRI PLOVILA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Vzel sem si nekaj časa in v teh dveh tednih pogledal kar nekaj plovil. Končna odločitev je bila, da ne bom imel cruiserja, ampak bom iskal kakšnega cuddija v tem rangu. Žal, karkoli sem pogledal, je neuporabno, mnogo plovil zanemarjenih (zlasti od Hrvaških lastnikov), nekaj pripeljanih iz Amerike, tudi precej vprašljivih. Predvsem pa vsi krepko pretiravajo z ceno! Skratka, na območju Slovenije in Hrvaške nisem našel plovila, vrednega nakupa.
Kolikor sem gledal po boatshopu, je še največ izbire v Nemčiji, kjer so tudi cene nekaterih bolj zmerne. Kaj pa vem, ampak se mi zdi, da so tam ljudje bolj realni, da imajo plovila urejena očuvana, servisirana (vsaj večina). Samo, malo daleč je za ogled plovil???
Me pa zanima, če ima že kdo od vas kakšno izkušnjo pri nakupu plovila v Nemčiji ali pa se celo ubada z uvozom plovil iz Nemčije????
Kolikor sem gledal po boatshopu, je še največ izbire v Nemčiji, kjer so tudi cene nekaterih bolj zmerne. Kaj pa vem, ampak se mi zdi, da so tam ljudje bolj realni, da imajo plovila urejena očuvana, servisirana (vsaj večina). Samo, malo daleč je za ogled plovil???
Me pa zanima, če ima že kdo od vas kakšno izkušnjo pri nakupu plovila v Nemčiji ali pa se celo ubada z uvozom plovil iz Nemčije????
Scarani je mislim da bolj posrečena varianta čolnov, ima dober izkoristem prostora, lepe plovne lastnosti in tudi oblikovno je ok. To govorim za scarani 18, ki ga ima kolega in smo na njem preživeli kar nekaj uric. Scarani 25 cruiser je verjetno (ne pa nujno) le dobra nadgradnja manjših čolnov te tovarne. So pa cene scaranijev kar visoke.
"Dalmatino povišču pritrujena"
Zlatizlatko; Nakup v Nemčiji je precej preprost. Če te zanima ti naj to nekdo podrobneje obrazloži, jaz se namreč več vseh postopkov ne spomnim. Mislim, da je nekako tako; Kupiš plovilo ga s (veljavnimi) papriji od prejšnjega lastnika pripelješ domov. Nato mora on plovilo odjaviti ( v Nemčiji) iz registra plovil in prikolico iz prometa ter tebi poslat paprije nazaj. Ti pa plačaš davek in si v bistvu že skoraj pred registracijo. To je tako nekako na grobo.
Če pa koga zanima Cobalt 223 lahko priporočam tegale;
http://www.boatshop24.com/web/en/suchen ... alcount=74
Je pa od znanca, ki ga je približno 6-7 let nazaj kupil in ga je takrat tudi obnovil. Zelo dobro plovilo.
Če pa koga zanima Cobalt 223 lahko priporočam tegale;
http://www.boatshop24.com/web/en/suchen ... alcount=74
Je pa od znanca, ki ga je približno 6-7 let nazaj kupil in ga je takrat tudi obnovil. Zelo dobro plovilo.
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Malce sem brskal po netu, nejveč ponudbe je v Nemčiji in Italiji (seveda tudi Franciji, Angliji,...ampak, to je predaleč). Vendar imam občutek, da so vsaj na netu v Italiji čolni vsaj 10-20% dražji.
Trenutno je aktualen Maxum 2300, z 5,7 Merc motorjem, Alpha nogo (primernejša bi bila gotovo Bravo DP), letnik 2000. Čoln je na registrirani prikolici, po slikah sodeč izgleda dobro ohranjen, po izjavah lastnika redno servisiran, uporabljan cca 3 tedne na leto, ostalo v garaži,...... Dobro, vse bom verjel, ko bom čoln videl, verjetno bi se ga dalo dobit za cca 24.000E, z prikolico. Za moj okus ima dovolj prostoren kokpit, še vedno omogoča razne vodne aktivnosti (smučanje,..), pa tudi prespat se bo dalo kakšno noč ali dve brez problema.
Zanima me predvsem kvaliteta tega čolna in vaše mnenje o ceni, glede na letnik (so tudi malenkost cenejši, ampak izgledajo slabše ohranjeni, pa tudi dražji). Pa Alpha noga, a ni že malce prešvoh za ta motor in čoln???
Trenutno je aktualen Maxum 2300, z 5,7 Merc motorjem, Alpha nogo (primernejša bi bila gotovo Bravo DP), letnik 2000. Čoln je na registrirani prikolici, po slikah sodeč izgleda dobro ohranjen, po izjavah lastnika redno servisiran, uporabljan cca 3 tedne na leto, ostalo v garaži,...... Dobro, vse bom verjel, ko bom čoln videl, verjetno bi se ga dalo dobit za cca 24.000E, z prikolico. Za moj okus ima dovolj prostoren kokpit, še vedno omogoča razne vodne aktivnosti (smučanje,..), pa tudi prespat se bo dalo kakšno noč ali dve brez problema.
Zanima me predvsem kvaliteta tega čolna in vaše mnenje o ceni, glede na letnik (so tudi malenkost cenejši, ampak izgledajo slabše ohranjeni, pa tudi dražji). Pa Alpha noga, a ni že malce prešvoh za ta motor in čoln???
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Maxum 2300 se mi je vedno zdel super čoln. Kvaliteta se mi zdi OK, najbrž pa ni kakšna premium oh-in-sploh kvaliteta.
Razporeditev v kokpitu in v kabini se mi zdi smiselna in uporabna.
S cenami žal nisem na tekočem, se mi zdi pa kar drago glede na to, da se spomnim, da so bili kakšnih 8 let nazaj novi po 39.000 USD. Razen če so se vmes tudi v ZDA pošteno podražili.
Razporeditev v kokpitu in v kabini se mi zdi smiselna in uporabna.
S cenami žal nisem na tekočem, se mi zdi pa kar drago glede na to, da se spomnim, da so bili kakšnih 8 let nazaj novi po 39.000 USD. Razen če so se vmes tudi v ZDA pošteno podražili.
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Kakšna pa je po vašem mnenju kvaliteta Cranchi čolnov? konkretno model 24 Turchese? Čoln mi je popolnoma nepoznan, niti nisem prepričan, da sem ga kdaj sploh videl. Po slikah sodeč ima morda, za moj okus malce preveliko ležalno površino na krmi, na račun prostora v kokpitu.
Kako bi ga primerjali recimo z Maxumom 2300 ali Rinker captivo, pa morda Sea ray230 WE?
Kako bi ga primerjali recimo z Maxumom 2300 ali Rinker captivo, pa morda Sea ray230 WE?
zlatko83 napisal/-a:Saj se mi ravno ne mudi, zdaj imam sicer Maxuma 2000, ampak ga ne bom prodal, preden ne najdem drugega, čeprav sta dva interesenta že štela novce.
2355 je sicer posrečen cruiser, vse natlačeno na 7,4m (v dovoljenju piše 6,86), nekakšen šotorček na morju, ampak neprimeren za moje potrebe. jaz koristim 90% plovilo za dnevne izlete, samo kakšen skok preko Kvarnerja za par dni. Enostavno preveč prostora je namenjeno bivanju in za moj okus premalo za skakanje in laufanje po barki. Otrokom se bo tam zmešalo (majhen kokpit). Drugo kar me moti, skoraj vsi imajo 5.0 motorje in Alpho, za moj okus bi moral bit 5.7 ali vsaj duoprop. tehta pa okrog 2100kg (nisem prepričan, ali suhe teže ali z motorjem in opremo)
Če pa potrebuješ prostoren kokpit imam jaz pravi čoln zate. Stingraya 240 z 5.0 MPI motorjem. Klikni na spodnji link ali pa mi pošlji ZS in se lahko kaj več pogovoriva.
http://www.world-boats.com/?page=post&id=73
Lp
Zdravo,
preveri plovila Azure. V Sloveniji jih zastopa podjetje Buma marine d.o.o. So bili tudi na sejmu, sicer z manjšim modelom bow riderja , ampak sem se kar nekaj časa zadržal pri njih (ker so mi pred sezono pomagali pri nakupu)in so mi predstavili vse modele te Ameriške znamke. Mislim da so ti čolni zelo dobro grajeni, zaključki pa so fenomenalni - brez napake. Poglej na njihovo stran bumamarine.com ali pa jih kar pokliči ker so zelo uredu fantje.
lp, a.
preveri plovila Azure. V Sloveniji jih zastopa podjetje Buma marine d.o.o. So bili tudi na sejmu, sicer z manjšim modelom bow riderja , ampak sem se kar nekaj časa zadržal pri njih (ker so mi pred sezono pomagali pri nakupu)in so mi predstavili vse modele te Ameriške znamke. Mislim da so ti čolni zelo dobro grajeni, zaključki pa so fenomenalni - brez napake. Poglej na njihovo stran bumamarine.com ali pa jih kar pokliči ker so zelo uredu fantje.
lp, a.
Gledam razna plovila in ugotavljam, da so poleg USA, najugodnejše cene v Veliki Britaniji? Resda, je daleč do tja, a bliže, kot do Amerike, pa še članica EU. Ali je morda še kakšna davčna oz. carinska zanka pri angleških plovilih?
Drugo vprašanje pa je registracija CZE (Češka) Tudi z to reg. označbo se ugodno prodaja nekaj plovil. Sicer je zame morda vprašljivo poreklo (lastništvo), ali pa se za to registracijo skriva še kakšno drugo presenečenje?
Žal v teh poslih nisem ravno "doma", pa ne bi rad naredil kakšne neumnosti.
Drugo vprašanje pa je registracija CZE (Češka) Tudi z to reg. označbo se ugodno prodaja nekaj plovil. Sicer je zame morda vprašljivo poreklo (lastništvo), ali pa se za to registracijo skriva še kakšno drugo presenečenje?
Žal v teh poslih nisem ravno "doma", pa ne bi rad naredil kakšne neumnosti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta