kasaudio napisal/-a:Navedel sem skupno porabo za dano pot. Pred potjo tankali polno, pluli skupaj in na cilju spet tankali polno.
Kaksen motor pa je bil gor, koliko konjski? Sprasujem za tistega s fergijem..
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
kasaudio napisal/-a:Navedel sem skupno porabo za dano pot. Pred potjo tankali polno, pluli skupaj in na cilju spet tankali polno.
kasaudio napisal/-a:Navedel sem skupno porabo za dano pot. Pred potjo tankali polno, pluli skupaj in na cilju spet tankali polno. Relacija Punat - Mali Lošinj, cca 40 nm, hitrost pa 18-20 vozlov, prvi čoln BSC50 z etec 75, drugi čoln Zar 47 z johnson 90 V-4 2-T. To je bilo na morjeplovski ruti, še v tistih "lepih časih". Na BSC-ju sem bil sam+oprema+tekočine za ruto, na Zaru sta bila 2 deca in prtljaga.
Stanley napisal/-a:kasaudio napisal/-a:Navedel sem skupno porabo za dano pot. Pred potjo tankali polno, pluli skupaj in na cilju spet tankali polno. Relacija Punat - Mali Lošinj, cca 40 nm, hitrost pa 18-20 vozlov, prvi čoln BSC50 z etec 75, drugi čoln Zar 47 z johnson 90 V-4 2-T. To je bilo na morjeplovski ruti, še v tistih "lepih časih". Na BSC-ju sem bil sam+oprema+tekočine za ruto, na Zaru sta bila 2 deca in prtljaga.
Glede na podatke in napisano.. se mi zdi super poraba.. na hitro, je to cisto primerljivo s 4 taktnim.. nevem sicer kako, ampak je:)
Najverjetneje točno tega johnsona s tega čolna sem mel tudi jaz.
AEgir napisal/-a:To bi pa jaz upal stavo narest.
Upaš stavit da to ni res? Jaz mam dol v4 evinruda 90 in 115 pa za dobro stavo tudi čoln dobim za probat.
Lean burn dela pri katerih obratih pri katerih maš pa ti potovalko?

kasaudio napisal/-a:v primerjavi z J90 2T cca 100% manj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta