Nakup prvega čolna in kaj vse je povezano z njim

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Sr Avg 02, 2017 09:49

morosito napisal/-a:Naletite prav na naderuhe...kolegu so iskali dol v tribunju 1200€ apartma za 7 dni.
Apartma varjanta yugoslovenska soba, ki niti v makedoniji ki je najbolj revna drzava od bivse juge jih nima vec danes! Res u kurcu...hrvati so fuknjeni in z njimi samo trdo.

Konec koncev jaz z njimi samo po srpsko...pa ce je v giru denar se prilagodijo ko bubice.

Lih drugi teden grem v Rethymno, na kreti z letalom. Dol sem redni gost za najem merry fisher 755 z 200 konji...cena 150€/dan. To je ze drug tip zgodbe.

Hotel 4 zvezdice tik ob pesceni obali 7 dni 870€.

Jebes zabite hrvate
1/2 hrvaske tam slavonija..delajo niti za 400€ mesecne place, se v srbijo so vecje pa je ajde 100 let je nazaj. Pol ta jadranska stran misli da je lahko grcija ali italija po bo imela delux cene. Res je da tito v stari jugi jim je vse dal, vse so dobili, najvec od vseh, pa ce gledamo danes kaj so naredili? Prav nic..samo avtocesto...
In to zakaj? Ker so navadni lenuhi..a ti malo bolj pametni so odsli stran, zurich, nemcija...pridejo poleti sam odsajat apartmaje

Slika
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Sr Avg 02, 2017 10:02

morosito napisal/-a:za 6m plovilo v hr istri cene cca 350-450€/tedensko...privez/voda vkljuceno v ceni

Mi pa še vedno čakamo na link do te ponudbe ...
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Sr Avg 02, 2017 10:06

igor_k napisal/-a:
morosito napisal/-a:za 6m plovilo v hr istri cene cca 350-450€/tedensko...privez/voda vkljuceno v ceni

Po vsej verjetnosti take ponudbe ni na netu...za take ponudbe se moraš dogovorit na licu mesta. Podobno se naša ekipa vsako leto odpravlja na jadranje (Sicer začetek oktobra ko je večja izbira) in vsako leto zrihtamo zelo ugodno ceno (glede na cenik).
--- Lenuhec.si ---
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Sr Avg 02, 2017 10:13

salesky napisal/-a:
igor_k napisal/-a:

Po vsej verjetnosti take ponudbe ni na netu...za take ponudbe se moraš dogovorit na licu mesta. Podobno se naša ekipa vsako leto odpravlja na jadranje (Sicer začetek oktobra ko je večja izbira) in vsako leto zrihtamo zelo ugodno ceno (glede na cenik).

V oddajanju 6m plovila z večjim motorjem za 350€ tedensko ne vidim nobene računice. V enem tednu najemnik komot nabije 25 - 30 motornih ur, sploh ker je za večino pogosto to edini teden v letu, ko se furajo s čolnom.

Tak čoln pa se servisira na 100ur. Vemo, da zraven tega obstajajo tudi drugi stroški in izredni servisi. Kje je še izguba vrednosti čolna (ne pozabit, da so to novi ali pa max nekaj let stari čolni), stroški privezov, dajatve za dejavnost, plače za zaposlene (če je firma z več čolni, rabi že manjšo ekipo ljudi)...

Najvišja sezona pa traja dva meseca.

Ne se hecat..

Ne razumem kaj imajo nekateri tukaj od tega, da nabijajo kako je pri nas vse drago (sedaj je debata o rentu, pred časom že večkrat debata o cenah rabljenih plovil), v tujini pa vse kao napol zastonj. Ko pa rečeš za link do konkretne ponudbe pa se oglasijo črički..
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Sr Avg 02, 2017 10:38

Eno je najem plovila v oktobru, drugo pa v top sezoni.
Najem na netu v top sezoni (julij, avgust) jaz nisem našel pod 800€ za 5m plovilo 100KM in 5% popust v primeru najema 14 dni.

Zato pa sprašujem, kje se lahko to dobi za 450€.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Sr Avg 02, 2017 11:01

Morosito ti ga bo posodil. Pa zraven dal še žepnine za dva kesla :)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Avg 02, 2017 11:49

http://www.njuskalo.hr/charter/rent-a-b ... s-22816266

Evo ga neka normalna opcija 240€ na dan. To je 2400 za 14 dni. Men se to ne splača.

Pa še če vržem 2400 v moj čoln mi ostane nekaj od tega, pri najemu pa kot najem stanovanja. Metanje denarja v veter.
D Leather
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a D Leather » Sr Avg 02, 2017 14:40

Nek admiral je omenil mene.
Da še jaz povem.

Ukradli so mi rezervni motor. OK pač so ga. Zlomil se mi je čok. OK se je zlomil. Nagruntal sem motor in je vžigal tudi brez čoka.

Namesto večnega ležanja na plaži smo se vozili okrog, največ zjutraj in proti večeru ko ni bilo večjih valov. Šlo je tudi čez dan. Meteor ni primeren za večje valove najboljše je ko je zunaj ravno kot šajba.

Šli smo okrog manjših otokov v okolici Šibenika in si našli kak svoj kotiček, tam bili cca 2 uri in šli nazaj.

Čoln je bil zanimiv za skakanje v vodo za hčerki.

Zaradi majhnosti čolna in prikolice ga je lahko obračati tudi na roke na ozkem parkirišču. Tudi na rampi gre lepo noter ker ni težek in nima velikega ugreza.
Motor? Ja star je. So what!?
Najem v Šibeniku? 80 eur na dan. Na morju smo bili 20 dni. Hvala ne hvala. In še gremo na morje in spet bomo vzeli še za 1 teden čoln. Najem, ne hvala predrago.

Živim v bloku, čoln imam pri kolegu kjer imam delavnico saj delam neke stvari. Čoln parkiram pri njemu. Za delavnico plačujem najem, ki se zaradi čolna ni povečal in se ne bo.

Zavarovanje? 60 eur za celo leto.
Hrvaška vinjeta ali kako se reče 150 kun.
Gorivo, 50 litrov porabljeno.
Privez? Zastonj nasproti apartmaja, ki je 10 m od obale.

Jaz osebno ga bom čez zimo obnovil znotraj in zunaj. Ker sem tapetnik bom delal sam. Motor bom podrl, naročil dele iz USA in pobarval motor od zunaj.
Zgornji del čolna bo generalno obnovljen, notranjost tudi. Spodnji del bo za enkrat ostal takšen kot je. Nastalo je nekaj prask po lupini ampak kaj naj.Me ne motijo.

V kolikor ga ne prodam ga bomo imeli še drugo leto. v kolikor ga po obnovi prodam,nameravam kupiti večji čoln. Z ženo sva že dogovorjena kaj bi imeli.

Sem začetnik in se strinjam z nekom, zgoraj,. ki je napisal z izkušnjami raste tudi čoln.
Nazadnje spremenil D Leather, dne Sr Avg 02, 2017 14:48, skupaj popravljeno 1 krat.
D Leather
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a D Leather » Sr Avg 02, 2017 14:44

Sem pa v Šibeniku videl enega baylinerja ki so ga vlekli v pristanišče in enega cca 5-6 m gliser neznane znamke z notranjim motorjem iz Švice zelo lep gliser, ki je tudi bil na morski vleki v marino na popravilo.

Tako da tudi dražjim gliserjem ki se ne zibajo ki letijo po vodi se zgodi da jih počasni prehitijo.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Avg 02, 2017 15:12

D Leather napisal/-a:Sem pa v Šibeniku videl enega baylinerja ki so ga vlekli v pristanišče in enega cca 5-6 m gliser neznane znamke z notranjim motorjem iz Švice zelo lep gliser, ki je tudi bil na morski vleki v marino na popravilo.

Tako da tudi dražjim gliserjem ki se ne zibajo ki letijo po vodi se zgodi da jih počasni prehitijo.

To so pomoje mel takega avtopilota ker so tolk ohinsploh 😂
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » Sr Avg 02, 2017 23:08

Sam tista barracuda je pa draga za najem, v našem zalivu rainneri 5,5m suzuki 115, 140 eur. na dan, če si ga rentu 7 dni. Je pa ponavadi če si na morju 21 dni, se vsak dan ne voziš, ker slabo vreme, veliki valovi, pa ko prideš si sesut od vožnje, pakiranja, razen če si mlad pa ekstrem in se voziš tudi 1.5 m valovih z 5m gliserjem. Mi smo se včasih vozili vsak dan razen, če je padal dež, ko pa maš otroke, ženo pa nisi več rosno mlad, se pa nemoreš tumbat po valovih. V treh tednih se lahko zgodi, da se voziš samo 10 dni, če maš smolo z vremenom, če pa rentaš se pa sprot odločaš kdaj in koliko časa boš rental. Lasništvo ma prednost, da maš točno tak tip čolna, ki ga želiš met, ker v ranti so ponavadi fišermani, pa kakšni gumenjaki, pa manjših čolnov od 5m tudi ni dosti za rentat, pa niso dosti cenejši. Tisti, ki živi v bloku in nima kam spravit čolna čez zimo mora še plačat zimovanje, ni vešč raznih popravil na čolnu in je tri tedne na morju, je že vprašanje, če se mu splača lastništvo, razen za manjši čoln, ker majstri so zelo dragi, tudi če kupiš nov čoln se vsako leto kej polom.
morje, morje...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov