Elan T 401 s Tohatsu 18

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Če Maj 14, 2009 13:25

Kocka, to so tudi moje ugotovitve tako na oko. Na pogled mi Kvarnerplastika res ne deluje, zato je bil moj prvi čoln Elan 402. Bi ga pa poiskusil. Itak je za dve osebi in skakanje do bližnjih plaž tak čoln čisto dovolj. Na morje hodimo ves čas v Lopar na Rab, kjer je voda vedno mirna, razen, če je burja, takrat ti pa tam noben čoln ne pomaga.

Skoraj da ne vem, kaj je to maestral:). V Loparju je ob lepem vremenu voda tudi ob 14.oo mirna, razen od skuterjev in čolnov je nekaj valov...
albint
Višji štabni praporščak
Kraj: Korena / MB

OdgovorNapisal/-a albint » So Maj 16, 2009 22:13

Veliko je napisanega, seveda je pa vse odvisno kaj želiš in koliko potnikov predvsem pa teža je tista, ki bo zahtevala pravi motor. Predvsem pa čas ki ga boš preživel na vodi in koliko stroškov si pripravljen pokriti. Predvsem pa razdalje na katerih se boš vozil.

Če greš na bližnje otoke do 1 NM potem je ta čoln še primeren, če pa bi želel malce dalje, je pa potrebno upoštevati dejstvo, da se vreme hitro obrne in v valovih višjih čez pol metra pa ta čoln ne bo šel več zelo hitro in tudi glisiranje je vprašljivo. Če pa bi otroci radi uporabljali še kakšno tubo za po vodi, pa seveda najverjetneje s tega ne bo nič.

Predlagam kak večji čoln cca 5 m in cca 80HP potem je pa to glisiranje ipd.

LP
AT
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 18, 2009 15:53

Vedno glej da nabaviš tisto, kar boš tudi lahko prodal in da v osnovi stroški niso preveliki, tudi če gre kaj po zlu še vedno dobiš realno ceno nazaj. Bistvo vsega pa je tvoje zadovoljstvo. :P

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti