Kocka, to so tudi moje ugotovitve tako na oko. Na pogled mi Kvarnerplastika res ne deluje, zato je bil moj prvi čoln Elan 402. Bi ga pa poiskusil. Itak je za dve osebi in skakanje do bližnjih plaž tak čoln čisto dovolj. Na morje hodimo ves čas v Lopar na Rab, kjer je voda vedno mirna, razen, če je burja, takrat ti pa tam noben čoln ne pomaga.
Skoraj da ne vem, kaj je to maestral:). V Loparju je ob lepem vremenu voda tudi ob 14.oo mirna, razen od skuterjev in čolnov je nekaj valov...
Elan T 401 s Tohatsu 18
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Veliko je napisanega, seveda je pa vse odvisno kaj želiš in koliko potnikov predvsem pa teža je tista, ki bo zahtevala pravi motor. Predvsem pa čas ki ga boš preživel na vodi in koliko stroškov si pripravljen pokriti. Predvsem pa razdalje na katerih se boš vozil.
Če greš na bližnje otoke do 1 NM potem je ta čoln še primeren, če pa bi želel malce dalje, je pa potrebno upoštevati dejstvo, da se vreme hitro obrne in v valovih višjih čez pol metra pa ta čoln ne bo šel več zelo hitro in tudi glisiranje je vprašljivo. Če pa bi otroci radi uporabljali še kakšno tubo za po vodi, pa seveda najverjetneje s tega ne bo nič.
Predlagam kak večji čoln cca 5 m in cca 80HP potem je pa to glisiranje ipd.
LP
Če greš na bližnje otoke do 1 NM potem je ta čoln še primeren, če pa bi želel malce dalje, je pa potrebno upoštevati dejstvo, da se vreme hitro obrne in v valovih višjih čez pol metra pa ta čoln ne bo šel več zelo hitro in tudi glisiranje je vprašljivo. Če pa bi otroci radi uporabljali še kakšno tubo za po vodi, pa seveda najverjetneje s tega ne bo nič.
Predlagam kak večji čoln cca 5 m in cca 80HP potem je pa to glisiranje ipd.
LP
AT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti