Dejanski stroški lastništva plovila
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Dejanski stroški lastništva plovila
Težko povedat tako brez podatkov, ampak v grobem je odvisno od mesta in načina pristanka. 
AEgir napisal/-a:Mene pa aero navtika vleče, kej ve kdo kolk je tkole za ene 8-9 metrski avion stroškov na 20 let? Pa nč slabga ne mislm.
To eni počnemo in je pravzaprav povsem zdržno.
A.
kr3mn1 napisal/-a:
razen če si hotel povedat kar sem jaz že na prvi strani, da v navtiki nima smisla delat kalkulacije, lahko pa delaš natančen stroškovnik.
To ja.. Pa v bistvu sem bolj gledal kot pa poslušal.
Aky napisal/-a:AEgir napisal/-a:Mene pa aero navtika vleče, kej ve kdo kolk je tkole za ene 8-9 metrski avion stroškov na 20 let? Pa nč slabga ne mislm.
To eni počnemo in je pravzaprav povsem zdržno.
A.
Jaz ne ampak če bi mel več šűdra, bi.
Me pa zanima če veš kolk stane za 20 let glede na temo.
Nazadnje spremenil AEgir, dne To Sep 22, 2020 20:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Škatla cigaret je 4 evre..če te jebe baba,bolezn,šiht pokurš ene 2 na dan krat 30 dni de ne delam podrobnejše kalkulacije za 31 dnevne mesce in februar..240 e na mesc,pa 3 procente cigretov daš frendom kar vrže na letnem nivoju300 everčkov brez pira viskija in kake prjatlce.tko de potegnete nekteri kr fajn čolenček u pljučke...vsaki 2 leti
Tko de je navtika precej pocen,pa še zdravi te,cigreti in alko ti pa jamo kopljejo..pa še ženin novi prjatu se ti smeje ko ti svečko na grob prneseta k si mu čolenček kupil..če slučajn ti rata da maš zravn alkota in cigretu še čolenčeka..NOČKO..
Tko de je navtika precej pocen,pa še zdravi te,cigreti in alko ti pa jamo kopljejo..pa še ženin novi prjatu se ti smeje ko ti svečko na grob prneseta k si mu čolenček kupil..če slučajn ti rata da maš zravn alkota in cigretu še čolenčeka..NOČKO..
AEgir napisal/-a:Mene pa aero navtika vleče, kej ve kdo kolk je tkole za ene 8-9 metrski avion stroškov na 20 let? Pa nč slabga ne mislm.
Vprašaj brata rusjan. Po moje, nista veliko zapravila, doma so imeli mizarsko delavnico, pa sta malce odpadnih deščic skup zmetala, lepilo je tudi bilo doma, kupila sta par zajl za našponat lesene deščice, noni ukradla dve zavesi, za krila ....edino za motor sta se malenkost stegnila.....zadeva je nato z vsakim letom.več vredna.....
weta napisal/-a:AEgir napisal/-a:Mene pa aero navtika vleče, kej ve kdo kolk je tkole za ene 8-9 metrski avion stroškov na 20 let? Pa nč slabga ne mislm.
Vprašaj brata rusjan. Po moje, nista veliko zapravila, doma so imeli mizarsko delavnico, pa sta malce odpadnih deščic skup zmetala, lepilo je tudi bilo doma, kupila sta par zajl za našponat lesene deščice, noni ukradla dve zavesi, za krila ....edino za motor sta se malenkost stegnila.....zadeva je nato z vsakim letom.več vredna.....
No tukaj ti pa lahko jaz iz prve roke povem kakšne stroške imam letno v aviaciji.
Za letni nalet z jadralnim letalom v povprečju porabim 700-1000€ in povprečno naletim 100 ur. Klubske cene.
Res pa je, da imamo v našem klubu ugodno letenje.
Praviloma imam na razpolago 20 različnih letal, kako si jih razdelimo pa je odvisno kdaj prideš zjutraj na letališče in se nekaj drugih kriterijev.
Mogoče v navtiki pogrešam ravno nekaj takega, da bi lahko vzel različna klubska plovila za dnevna jadranja.
Če grem na tekmo, mi klub posodi letalo za 10-14dni brez problema.
ta prispevek bojo brisali kot našega okoli cestnih motorjev. 
kr3mn1 napisal/-a:ta prispevek bojo brisali kot našega okoli cestnih motorjev.
predvidevam, da ne sodi v temo, odpri novo v vse kar ne spada nukamor
pa tam razpravljajte o motorjih, moje skromno mnenje
kr3mn1 napisal/-a:ta prispevek bojo brisali kot našega okoli cestnih motorjev.
Ne morem verjet, da so se pobrisali prispevki o motorjih. Kdo to briše in zakaj?
Kovač, a si ti včasih rezal sredice raktivcu? 
Grega295 napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:ta prispevek bojo brisali kot našega okoli cestnih motorjev.
Ne morem verjet, da so se pobrisali prispevki o motorjih. Kdo to briše in zakaj?
En štuk višje je MareC zelo preprosto razložil.
mikele napisal/-a:En štuk višje je MareC zelo preprosto razložil.
MareC je predlagal avtorjem, naj pišejo v ločeno temo. Še vedno to ne razloži brisanja. Cca. 10 let sem na tem forumu in nikdar se ni brisalo prispevkov, kar takole. Bi rad zgolj namignil tistemu, ki to počne, da to ni OK.
No, naj se zdaj nadaljuje tema o stroških jadranja.
Grega295 napisal/-a:mikele napisal/-a:En štuk višje je MareC zelo preprosto razložil.
MareC je predlagal avtorjem, naj pišejo v ločeno temo. Še vedno to ne razloži brisanja. Cca. 10 let sem na tem forumu in nikdar se ni brisalo prispevkov, kar takole. Bi rad zgolj namignil tistemu, ki to počne, da to ni OK.
No, naj se zdaj nadaljuje tema o stroških jadranja.
Grega hja , brisat ni fajn ampak, če pogledaš je vsaka tema posrana do konca in nepregledna, se pa spomnim, da ta o motorjih pa preluknjanih vilicah itd ne gre v temo stroški PLOVILA
mislim, da je ok da se teme ločijo
avtorjem, pa mogoče res v razmislek, predno jih zanese, odprite novo temo in bodo tisti, ki jih zanima sodelovali ostali pa pač preskočili
moje skromno mnenje
mene nič ne boli, če so se offtopici pobrisal. pač končalo bi se v tem, ali je honda, ducati ali BMW naj-motor.
samo kar je kovač načel z letalstvom, bi peljalo v isto smer. dejansko, kaj koga zanima koliko stane jadrilica. meni kot nekdanjemu jadralnemu padalcu grejo recimo jadriličarji na živce. ker letijo prenizko, pridejo pobirat tam kjer mi letimo itd...in evo, pa lahko začnemo spet
je kar v redu, da moderator opravlja svoje delo. so bile na tem forumu odkar sem jaz tu 8 let, 2-3 teme o motorjih, pa so bile aktivne dan-dva, potem pa je veselje zamrlo. ker je to navtični forum, in ne moto forum. in tudi padalski ali letalski ni.
lep dan še naprej.
PS: aja, nič nimam proti kovaču, sem z zanimanjem spremljal kako se je "inficiral" z jadranjem, in kako mu je posadka včasih nasprotovala.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta