Pozdravljeni.
Pregledal sem ze ogromno materiala, povprasal razlicne laike in takoimenovane profije, a z odgovori nisem najbolje zadovoljen.
Zanimam se za nakup motornega plovila cca. 4.80m +- 20 cm. Odlocitev je padla o nakupu 'trdega' colna. Oblika (open, bowrider...) ni bistvenega pomena. Nakup gumenjaka je odpadel zaradi vecje potrebe po vzdrzevanju. Coln bi uporabljali predvsem za enodnevne izlete do 5 oseb.
Toliko o okoliscinah, sedaj pa kaj me zanima.
1. Katera znamka colna bi bila najbolj priporocljiva? Modeli? (od 5 do 7 oseb, motor cca. 90 KM, do ~15.000e)
2. Je bolj smotrno kupiti coln v Sloveniji ali na Hrvaskem, glede na to da bo coln parkiran (v garazi) na Hrvaskem, in ga ne bomo vozili v Slovenijo. Kaj to pomeni ob vstopu Hrvaske v EU?
3. Kakrsne koli informacije, priporocljiva literatura...
Hvala.
Lep pozdrav.
Nakup plovila: 4-5m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Segment čolnov za katerimi se oziraš, je med najbolj prisotnimi na trgu.
Pri tej dolžini se meni zdi nakup gumenjaka še najbolj smiseln. In to zaradi boljših plovnih lastnosti, potrebujejo manj močno motorizacijo. Mislim da gumenjak ni kaj dosti bolj zahteven pri vzdrževanju kot plastika. Ampak očitno si se že odločil glede tega...
Imeti tak čoln spravljen v Hrvatiji? Hm... Servisiranje motorja zna biti (drag) problem. Če kupiš čoln na Hr maš potem birokratske probleme. Js če kupim, hočem met mir in uporabljati kjer mi paše...
Če bi tak čoln kupoval js bi kupil Ranierija.
Pri tej dolžini se meni zdi nakup gumenjaka še najbolj smiseln. In to zaradi boljših plovnih lastnosti, potrebujejo manj močno motorizacijo. Mislim da gumenjak ni kaj dosti bolj zahteven pri vzdrževanju kot plastika. Ampak očitno si se že odločil glede tega...
Imeti tak čoln spravljen v Hrvatiji? Hm... Servisiranje motorja zna biti (drag) problem. Če kupiš čoln na Hr maš potem birokratske probleme. Js če kupim, hočem met mir in uporabljati kjer mi paše...
Če bi tak čoln kupoval js bi kupil Ranierija.
Gumenjak ni izkljucen, kar me je prepricalo o nasprotnem, je manj prostora v gumenjaku zaradi tubosov in vzdrzevanje gume. Kaksna pa je razlika v porabi pri plovni hitrosti med 'lupino' in gumenjakom, pri primerljivih merah seveda?
Ravno o nakupu v Sloveniji ali Hrvaski sem se pogovarjal z dvema razlicnima osebama. Prodajalec je rekel, da coln registriras v Sloveniji ga peljes na Hrvasko in potem vsake 5 let podaljsujes registracijo. (?) Brez da bi coln zapustil Hrvasko.
Drugi pa da je bolje kupiti coln na Hrvaskem. Ker ce je kuplen v Sloveniji potrebujes poleg vize se spisek oseb, ki se bodo s tem colnom vozile.
Za coln ne pride v postev da bi ga vozili v Slovenijo. Ravno zato toliko nejasnosti glede nakupa.
lp
Ravno o nakupu v Sloveniji ali Hrvaski sem se pogovarjal z dvema razlicnima osebama. Prodajalec je rekel, da coln registriras v Sloveniji ga peljes na Hrvasko in potem vsake 5 let podaljsujes registracijo. (?) Brez da bi coln zapustil Hrvasko.
Drugi pa da je bolje kupiti coln na Hrvaskem. Ker ce je kuplen v Sloveniji potrebujes poleg vize se spisek oseb, ki se bodo s tem colnom vozile.
Za coln ne pride v postev da bi ga vozili v Slovenijo. Ravno zato toliko nejasnosti glede nakupa.
lp
Dam svoj glas za tole kombinacijo:
http://www.burzanautike.com/testovi/aquamar-17
http://www.burzanautike.com/testovi/aquamar-17
-
gs nautica
- Kontraadmiral
- Kraj: GROSUPLJE-KRK
Jest ti svetujem da najprej probaš plastiko in še gumenjaka,in boš potem videl kaj ti je všeč.Mene plastika ni prepričala.Čisto preveč nabijanja po valovih,je pa res,če se pelješ samo do bližjega zaliva je vseeno kaj imaš,če pa imaš plan delati rute,pol pa le malo premisli in sprobaj predno kupiš.Glede vzdrževanja pa mislim da je čisto vseeno kaj imaš,vsakega moraš čistit in glancat.Meni so bolj všeč gumice,pa pri isti dolžini so lažje in potrebuješ švohnejši motor.Prostora je pa tudi na gumici dovolj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti