Mnenje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mnenje
Pozdravljeni,
Prosil bi vas za mneneje o tem colnu:
http://www.boatshop24.com/de/advert/mot ... 555/354867
Predvsem me zanima, kako se to obneslo v primerjavi z 5 m gumenjakom in pa na kaj moram bit posebej pozoren ce bi to spravil v Slo.
Za vsa vasa mnenja in priporocila vnaprej hvala !
Prosil bi vas za mneneje o tem colnu:
http://www.boatshop24.com/de/advert/mot ... 555/354867
Predvsem me zanima, kako se to obneslo v primerjavi z 5 m gumenjakom in pa na kaj moram bit posebej pozoren ce bi to spravil v Slo.
Za vsa vasa mnenja in priporocila vnaprej hvala !
Kot prvo, je brez prikolice ?
Kolega je hotel nekaj podobnega, pol leta sem ga prepričeval, naj vzame mojo polovičko gumenjaka Marinar 550 z Yamaho 80. Danes je presrečen. Na gumi rabiš manj moči, lažji in manj požrešen motor. Gornja guma kombinacija je imela max hitrost 38-39 vozlov na 5.000 obratih.
Jaz sem deda 100 kil, ko stopim na rob plastičnega škafa, ziher zvrnem čoln, sebe, pa še familijo. Na gumi stopim na šlauh, pa se čoln skor premakne ne. Na gumi se pogosto uporablja rob čolna (tubus) kot sedalni del ali naslon. Pri plastiki težje, ker je pač mal trda. Zato je napačno govorit, da ima gumenjak manj prostora, prej bi rekel obratno.
Stabilnost na valovih - guma je zgodba zase - logično - na vodi jo drži - zrak...
Gumenjaka sem se bal edino zaradi možne poškodbe tubusa (kam zapneš, strgaš, počiš). Ne bo problema tudi če se zgodi (zgodi pa se lahko, čeprav ne poznam primera), le material mora bit hypalon, ne pa PVC. PVC-ja ne boš več zakrpal kot je treba.
Moj nasvet bi bil, poskusi se enkrat zapeljat z gumo, sploh ne boš več hotel slišat za plastiko.
Aja, kar se motorja tiče, no Suzuki al Yamaha bi bila boljša izbira, čeprav tudi Mercury po par sezonah ne bi smel biti problem.
Pa dober nakup !
Kolega je hotel nekaj podobnega, pol leta sem ga prepričeval, naj vzame mojo polovičko gumenjaka Marinar 550 z Yamaho 80. Danes je presrečen. Na gumi rabiš manj moči, lažji in manj požrešen motor. Gornja guma kombinacija je imela max hitrost 38-39 vozlov na 5.000 obratih.
Jaz sem deda 100 kil, ko stopim na rob plastičnega škafa, ziher zvrnem čoln, sebe, pa še familijo. Na gumi stopim na šlauh, pa se čoln skor premakne ne. Na gumi se pogosto uporablja rob čolna (tubus) kot sedalni del ali naslon. Pri plastiki težje, ker je pač mal trda. Zato je napačno govorit, da ima gumenjak manj prostora, prej bi rekel obratno.
Stabilnost na valovih - guma je zgodba zase - logično - na vodi jo drži - zrak...
Gumenjaka sem se bal edino zaradi možne poškodbe tubusa (kam zapneš, strgaš, počiš). Ne bo problema tudi če se zgodi (zgodi pa se lahko, čeprav ne poznam primera), le material mora bit hypalon, ne pa PVC. PVC-ja ne boš več zakrpal kot je treba.
Moj nasvet bi bil, poskusi se enkrat zapeljat z gumo, sploh ne boš več hotel slišat za plastiko.
Aja, kar se motorja tiče, no Suzuki al Yamaha bi bila boljša izbira, čeprav tudi Mercury po par sezonah ne bi smel biti problem.
Pa dober nakup !
Absolutno boljša plastika. Boljše plovne lastnosti, več placa,.....Po mojem njenju je ta izbira kar dobra, je pa tudi res da prikolice ni zraven. Za pripeljat v SLO ni problemov. Vidim da je čoln stacioniran v ITA v Ligniano Sabia'd oro, to pomeni da je le 1 uro iz SLO. Upravni postopki so pa sledeči. Če ima CE certifikat samo registriraš pri nas, imeti pa moraš kupoprodajno pogodbo, aja pa še libreto od motorja. Ta čoln je v ITA voden kot natante, to pomeni da ne rabi registracije (do 10m). Če pa CE-ja nima pa boš pač plačal še 250€ stroškov za izjavo o skladnosti od našega pooblaščenega certifikatorja. Skratka to je to za ta denar.
Kako pa lohko preverim čoln ni bil ukraden ali na kakršen koli drug sporen način nekje odtujen?
Ali je za dokaz o plačanih vseh dajatvah in DDV že dovolj kupoprodajna pogodba ali je potreben tudi original račun pri prvi prodaji?
Ali mora biti kupoprodajna pogodba prevedena v slovenščino?
Kar nekaj tem sem prebral o stalni registraciji v Nemčiji. Ali se to lahko naredi direktno od prodajalca?
Thx za odgovore.
Ali je za dokaz o plačanih vseh dajatvah in DDV že dovolj kupoprodajna pogodba ali je potreben tudi original račun pri prvi prodaji?
Kar nekaj tem sem prebral o stalni registraciji v Nemčiji. Ali se to lahko naredi direktno od prodajalca?
Thx za odgovore.
Dask napisal/-a:Kako pa lohko preverim čoln ni bil ukraden ali na kakršen koli drug sporen način nekje odtujen?
Thx za odgovore.
Ne razumem kaj misliš o stalni D registraciji? V ITA je dovolj kupoprodajna. Kupoprodajno pa kupi kar v knjigarni in jo napiši v Slovenščini.
Pozdravljen na Morjeplovcu.
Tukaj je stran za pregled ukradenih plovil. Je neodvisna, za javnost edina najobširnejša stran za pregled ali prijavo, ukradenih plovil na področju celotne EU+ HR.
http://stolenboats.eu/hr/mcs-germany/
Je tudi v HR jeziku.
LP
Tukaj je stran za pregled ukradenih plovil. Je neodvisna, za javnost edina najobširnejša stran za pregled ali prijavo, ukradenih plovil na področju celotne EU+ HR.
http://stolenboats.eu/hr/mcs-germany/
Je tudi v HR jeziku.
LP
Gumenjaka nad vodo drži zrak, gliserja pa plastika ali kako?
Razsvetlite me prosim, ker živim v temi.
Za tiste, ki ne vedo, je potrebno poudariti da je tale 555 plovilo s kabinco. Vsaka primerjava s 5m gumo iz tega naslova ni na mestu.
Ponavadi ji tako, da če ima čoln vse original papirje (za motor in za škaf), potem ni ukraden.
Več o samem čolnu 555 ti lahko pove član bladzo.
Razsvetlite me prosim, ker živim v temi.
Za tiste, ki ne vedo, je potrebno poudariti da je tale 555 plovilo s kabinco. Vsaka primerjava s 5m gumo iz tega naslova ni na mestu.
Ponavadi ji tako, da če ima čoln vse original papirje (za motor in za škaf), potem ni ukraden.
Več o samem čolnu 555 ti lahko pove član bladzo.
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
amerglass napisal/-a:Kot prvo, je brez prikolice ?
Pa dober nakup !
Guma boljsa kot plastika
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta