Nakup prvega plovila, verjetno bayliner 2052

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

Nakup prvega plovila, verjetno bayliner 2052

OdgovorNapisal/-a acvnuk » Ne Jun 08, 2008 23:05

Lepo prosim za kakšen nasvet na kaj vse moram biti previden pri nakupu omenjenega čolna, kajti do sedaj sem imel v lasti samo skuterje. Coln bom vozil po jadranski obali, kakšne so kaj plovne lastnosti plovila, poraba (motor je 4.3l)... Čoln sem si ogledal in vizualno mi deluje vse kolikor toliko v redu, skrbi me samo glede motorja in pete, čoln namreč lansko leto in letos ni bil v vodi. Kako velik servis je potreben pred prvo plovbo, kaj to pomeni tudi stroškovno? Čoln je letnik 1999, 4.3l motor... Za kakršenkoli nasvet ali mnenje se vam že vnaprej lepo zahvaljujem, obenem pa vas prosim če kdo ve za kakega serviserja oz. poznavalca ki bi bil pripravljen it čoln tudi z menoj pogledat in v primeru nakupa servisirat, je pa čoln pri Rijeki.

lp, Andraž

Še enkrat hvala za kakršenkoli nasvet
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jun 09, 2008 10:26

Jaz ti prodam nekaj boljšega kot je Bayliner 2052 :twisted:

http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?p=9568#9568

lp.Tex
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Jun 09, 2008 13:37

Hmmmm nakup čolna NI nakup avtomobila. Okolje v katerem deluje, je mnogo bolj agresivno zato odsvetujem nakup preden res zadeve ne pogleda nekdo ki se na to spozna ali pa da zadevo probaš. Nisi napisal ali je motor mercruiser ali Volvo penta; vsak ima namreč svoje hibe... Generalno gledano (kaj bi jaz pogledal):

- izgled motorja (je lep, ali rjav kot lisica - sicer nič ne pove o stanju ampak o lastniku pa dosti)
- olje v Z pogonu (velik "šraufnciger" pa spusti malo olja, če so notri kovinski delci ali pa voda oz. mleko)
- poškodbe Z pogona
- vprašati kdaj so bili zamenjani kolektorji, kolena, manšete na Z pogonu
- zvok motorja, obnašanje na različnih obratih
- vžiganje motorja

pri testu:

- ropot pri polnem obratu volana
- stanje pritiska olja med delovanjem
- stanje temperature med delovanjem
- pospeševanje, delovanje motorja (ropoti, šumi itd)

in še bi se našlo.... Zgoraj navedene zadeve se nanašajo samo na pogon / motor, za lupino/ostalo pa bodo še drugi kaj povedali.

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Jun 09, 2008 14:51

Bayliner 2052 je zelo dober nakup se splača , plovne lastnost so za na jadran v redu, pelješ se zelo lepo. CENI PRIMERNO !!!!!! , da nebo spet prevelikega razburjenja od nekaterih ki baylinerja šimfajo vozijo pa se z blazinami . Poraba je med 15 in 22 litri, končna hitrost pa je kr visoka 36-37 knotov ali pa celo več, nakup vsakega plovil je nevaren nikoli neveš kaj te čaka , jaz sem mel tudi z novim probleme, idi poglej pa kupi malenkosti boš že še popravil sej za mercruisera deli so ful poceni, v glavnem vse pa se da popravit. Romama Vertačnika ti priporočam za servisiranje.To da čoln ni bil v vodi ni čisto nič narobe če je bil skonzerviran tako kot treba. Če je bil skonzerviran lepo menjaš olje filtre jermene pa svečeke in gremo v vodo , če pa ni bil skonzerviran pa bo problem verjetno,ker je sol verjetno fajn razjedla kolektorje.Lahko prosiš admina če gre s teboj on je pomojem edini pravi človek za to, fant se res spozna ti bo realno povedal kak pa kaj, pa še poservisira ti ga lahko.
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » Po Jun 09, 2008 19:54

Coln ima motor mercruiser 4.3l, danes sem se z lastnikom dogovoril da naredimo naslednji vikend servis, ga damo v vodo in nato pade odločitev, da ali ne. Uporabnika gobbi prosim če ima slučajno številko od tega serviserja Romana Vertačnika ali naslov kje ga najdem, oz. če ima kdo drug kakega strokovnjaka ki bi šel mogoče zadevo pogledat in preizkusit. lp, Andraž
krmar
Štabni praporščak
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a krmar » Po Jun 09, 2008 22:08

Priporočam gospoda Rovšnika (031/621-641).

LP
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » To Jun 10, 2008 01:34

TI poslem na zs njegovo telefonsko res je dober meni je delal 6 let servise na treh plovilih razlicnih pa je bilo vedno vse ok
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jun 10, 2008 12:58

Pri vseh teh čolnih me moti najbolj zalivanje voznika ! Zakaj ne znajo malo dvignit kljuna ?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost